Eva Nada píše:Teď mi přišel Petr stejný jako armin, fakt![]()
Miluju vás![]()
vostalpetr píše:Eva Nada píše:Teď mi přišel Petr stejný jako armin, fakt![]()
Miluju vás![]()
To víš, já jsem empatik s výborným vcitováním..
ale koukám, ty jsi se zase vcítila do Jany...
Na tom něco je...
I když krásu a ošklivost existence neřeším. Nemá to pro mne žádný význam. I když snad - existence je fascinující, i ve své kráse a i ve své ošklivosti.
„Hopiové říkají: "Nezáleží jak hodně jsi duchovně založený, jak hodně toho víš, co máš, co říkáš, co si myslíš. Dokud neumíš pěstovat kukuřici, pro nás to nic neznamená."“ — Roy Littlesun
Zdroj: https://citaty.net/autori/roy-littlesun/
„Jediný věčný stvořitelův zákon je změna.“ — Roy Littlesun
Zdroj: https://citaty.net/autori/roy-littlesun/
Jsi svobodná bytost, je to tvoje vůle, tvůj svět.
Ne že jinak nemůžeš, protože to je Boží vůle jak žiješ, myslíš a cítíš, jak říká a nejspíš si i myslí Trini.
Jsi svobodná bytost, je to tvoje vůle, tvůj svět.
Ne že jinak nemůžeš, protože to je Boží vůle jak žiješ, myslíš a cítíš, jak říká a nejspíš si i myslí Trini.
vostalpetr píše:Jsi svobodná bytost, je to tvoje vůle, tvůj svět.
Vždycky můžeš jinak,
ale jinak můžeš jenom tak, jak musíš...
![]()
Tuto svobodu si můžeš uvědomit až když se dostaneš "za mysl" a to se mysli samotné nemůže nikdy podařit dostat se za sebe samu.
Všechno v "hlavě"
Ze stejné příčiny ani ty nemůžeš pochopit ten sou-cit, skutečné samádhi, ani Ježíše, Buddhu, Tomáše. Všechno jsou to pro tebe jenom slova, slova, slova (pojmy) a jejich logické a paradoxní souvislosti, blbnutí, opičení se atd.
A to, co umožní vysvobodit se ze zajetí mysli je Srdce
V tomto smyslu říká Mistr Huineng
Tohle, o jsem napsal je zkušenost a není to nějaká teorie či koncept.
Vždycky můžeš jinak,
armin píše:vostalpetr píše:Jsi svobodná bytost, je to tvoje vůle, tvůj svět.
Vždycky můžeš jinak,
![]()
Tohle, o jsem napsal je zkušenost a není to nějaká teorie či koncept.
Tuto svobodu si můžeš uvědomit až když se dostaneš "za mysl" a to se mysli samotné nemůže nikdy podařit dostat se za sebe samu.
vostalpetr píše:Tuto svobodu si můžeš uvědomit až když se dostaneš "za mysl" a to se mysli samotné nemůže nikdy podařit dostat se za sebe samu.
Kdyby ses dostal za mysl, tak bys zjistil, že NEMŮŽEŠ VŮBEC NIC,
protože bez mysli jaksi nemůžeš vůbec nic, to dá rozum !!!!!!!
vostalpetr píše:A to, co umožní vysvobodit se ze zajetí mysli je Srdce
Srdce je pomůcka pro začátečníky aby se alespon trošku zharmonizovali
vostalpetr píše:Tohle, o jsem napsal je zkušenost a není to nějaká teorie či koncept.
Božíčku,
tak to jsi mě dostal,
stejně jako ta Jana s tím svým uvědoměním...
Tak to si du nafackovat, vomlátit hlavu vo zed a napíšu ti omluvný dopis, snad mě odpustíš že jsem si hnedka nenadělal do trenek z té tvé "zkušenosti"
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník