Eva Nada píše:Vidím to podobně jako Petr a josef..., a žádnou nenávist (dokonce pořádnou a až za smrt) a ani slabost v tom projevu nevidím, naopak, vidím tam odpuštění, pohopení a.
Eva Nada píše:..., i proto mi to přijde trošku jako umělé psaní....,
Eva Nada píše:Vidím to podobně jako Petr a josef..., a žádnou nenávist (dokonce pořádnou a až za smrt) a ani slabost v tom projevu nevidím, naopak, vidím tam odpuštění, pohopení a správné konstatování, že do nebe svobodných duší (on je svobodný, protože je čistý, nenese s sebou žádnou nenávist nebo zlobu) se nedostane ten, kdo ve jménu čehokoliv zabijí...
armin píše:A neznamená to, že když někdo bojuje s nepřítelem a případně zabíjí, že nutně musí protivníka nenávidět.
Lída píše:Eva Nada píše:Vidím to podobně jako Petr a josef..., a žádnou nenávist (dokonce pořádnou a až za smrt) a ani slabost v tom projevu nevidím, naopak, vidím tam odpuštění, pohopení a správné konstatování, že do nebe svobodných duší (on je svobodný, protože je čistý, nenese s sebou žádnou nenávist nebo zlobu) se nedostane ten, kdo ve jménu čehokoliv zabijí...armin píše:A neznamená to, že když někdo bojuje s nepřítelem a případně zabíjí, že nutně musí protivníka nenávidět.
![]()
Viz Bhagavadgíta
http://www.gaaba.cz/BHAGAVADGITA.pdf
..nedovedu představit,
Při nejlepší vůli..
"Není divu, sepsali je normální smrtelníci" pro "normální smrtelníky".
Josef píše:Čteme-li slova jako:..nedovedu představit,Při nejlepší vůli..
pak"Není divu, sepsali je normální smrtelníci" pro "normální smrtelníky".
Chápu...
Josef píše:Chápu...
Ano, děkuji.
Tohle slovo "normálního smrtelníka" charakterizuje asi nejlíp.
Josef píše:Když už jsi nastolila problém zabíjení, my tady tímhle rozhovorem také spolu zabíjíme, i když "jenom" čas.
Trini píše:Takže zabiješ, když to budeš považovat za správné.
armin píše:Trini píše:Takže zabiješ, když to budeš považovat za správné.
"Já konám" - tento blud tě otravuje jako uštknutí velkého černého hada. ,,Nejsem to já, kdo koná" - pij božský nápoj této víry a buď blažen! "
(Aštavakragíta)
To je duchovně nebezpečná cesta bojovníka (policisty, vojáka a pod.). Opravdu nezabíjím já, když zabíjím? Není za tím jen moje nenávist, strach, předsudky a pod.?
Nebylo by duchovně jistější zůstat doma za pecí a nechat své blízké (i sebe) pobít, znásilnit, zotročit...
Trini píše:
To je právě to zajimavé, že realizovaný ti neřekne dopředu, co v jaké situaci bude dělat, protože to neví. Reakce se objeví, když je na co. Nedělá si pravidla, nespekuluje.
realizovaný ti neřekne dopředu, co v jaké situaci bude dělat, protože to neví.
Josef píše:realizovaný ti neřekne dopředu, co v jaké situaci bude dělat, protože to neví.
Na rozdíl od nerealizovaného, který spolehlivě ví, že ten realizovaný dopředu neví co bude v jaké situaci dělat.
Není to nějaká jeho spekulace, protože on to prostě ví.
armin píše:Trini píše:
To je právě to zajimavé, že realizovaný ti neřekne dopředu, co v jaké situaci bude dělat, protože to neví. Reakce se objeví, když je na co. Nedělá si pravidla, nespekuluje.
Ani nemá "duchovní" zábrany. Nemá žádné zábrany.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků