Trini píše:Nic píše:Píšu o tom, co poznávám jako skutečnost.
Když píšeš, že poznáváš skutečnost, tak je v tom to "já", o kterém vzápětí tvrdíš, že se musí nakopnout. Tak jak?
Míla Tomášová nikde neříká, že se nemá nakopnout blaženost, ani že se má nakopnout "já". Při realizaci se "já" rozpustí a už pak nikdo nemůže říct, že něco poznává. Když někdo řekne, že poznává Pravdu - tak to může být nejvýše vzpomínka, řekl E. Tomáš.
Čím dál víc si vymýšlíš a překrucuješ.
Péťo, je to nedorozumění. To, že se má nakopnout blaženost tvrdí kde kdo, když si přečte: "Vzpomínám si, jak mi tehdy Fráňa Drtikol docela hrubě řekl: „Nakopni to!“ A dobře udělal. Jednou se to tedy musí překročit. Vzdát se tohoto vnímání - nekonečně krásného, blaženého, šťastného, svatého a vědoucího. To největší pokušení je vědomí – „já vím“ – „já“ - ještě pořád je tam to maličké, byť svaté a čisté já."
Co tedy podle Tebe měla Mila Tomášová nakopnout?
Při realizaci se "já" rozpustí a už pak nikdo nemůže říct, že něco poznává. Když někdo řekne, že poznává Pravdu - tak to může být nejvýše vzpomínka, řekl E. Tomáš.
Se zmizením konatele, tedy toho malého já, je tady jen poznání, nikoliv iluze osoby, která poznává. Proto všechny ty promluvy Probuzených jsou ze stejného zdroje. Je tady jedno Bytí - vědomí. Jsi tím pravým Já, které je vším, co je. Ne jen tou jednou osobou z masa a kostí. Samo sebou všechny ty projevy tady mohou klidně být dál. Nisargadatta se klidně může rozčilovat, můžou mu pod oknem smrdět veřejné záchodky, ale to všechno projevené, co se objeví, v okamžiku, kdy to zmizí, už není ničím. Ale to, co skutečně jsi, je tady pořád stejné. Protože jsi Já.