Stav společnosti

Re: Stav společnosti

Příspěvekod Zdeněk » sob 18. dub 2026 6:49:26

armin píše:To je citát z googlu, když jsem chtěl zjistit, jak to je, protože jsem před tím slyšel, že obřízka není jen u Židů.

Za tím tvým celkovým rusofóbně židomilným postojem ale musí být hlubší důvody, než jen nějaký specificky etnický humor, to bys musel být úplný idiot, což nejsi.

Prof. Yakov Rabkin se na začátku rozhovoru vyjadřuje k současné situaci docela jasně - jde o východoevropský scénář zakořeněný v etnickém nacionalismu východní a střední Evropy, který je Židům jinde naprosto cizí. "Je to něco aškenázského, pro evropské Židy, to nejsme my."

Ty zcela jasně sdílíš cítění aškenázských ukrajinských oligarchů. Jsi v tomto smyslu jejich loutka, neschopná zaujmout kritické stanovisko. Aškenázský pucflek.
Zdeněk

Poděkoval: 3
Poděkováno: 20-krát v 20 příspěvcích

Příspěvekod armin » sob 18. dub 2026 8:28:04

Zdeněk píše:
armin píše:To je citát z googlu, když jsem chtěl zjistit, jak to je, protože jsem před tím slyšel, že obřízka není jen u Židů.

Za tím tvým celkovým rusofóbně židomilným postojem ale musí být hlubší důvody, než jen nějaký specificky etnický humor, to bys musel být úplný idiot, což nejsi.

Prof. Yakov Rabkin se na začátku rozhovoru vyjadřuje k současné situaci docela jasně - jde o východoevropský scénář zakořeněný v etnickém nacionalismu východní a střední Evropy, který je Židům jinde naprosto cizí. "Je to něco aškenázského, pro evropské Židy, to nejsme my."

Ty zcela jasně sdílíš cítění aškenázských ukrajinských oligarchů. Jsi v tomto smyslu jejich loutka, neschopná zaujmout kritické stanovisko. Aškenázský pucflek.

Aškenázké ukrajinské oligarchy neznám, tak nemohu sloužit. Zato ruské imperiální sklony a způsoby znám z vlastní zkušenosti.
Z mé zkušenosti jsou nám Ukrajinci povahově i nábožensky bližší, podobně jako Slováci.
Asi nás spojuje dlouhodobá zkušenost porobených národů nějakou vnější mocností.
Rusové a jejich problémy - ta jejich západofobie a potřeba být velmocí je nám cizí, naopak se tím cítíme být ohroženi a jsme rádi, že už jsme z toho venku
Izrael nás naopak nijak neohrožuje, nejsme v hledáčku jeho rozpínavosti a ČR s ním má historicky dobré vzájemně výhodné vztahy jako rovný s rovným.
armin

Poděkoval: 46
Poděkováno: 95-krát v 91 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » sob 18. dub 2026 8:55:13

armin píše:Zato ruské imperiální sklony a způsoby znám z vlastní zkušenosti.

Tak to jsi moc duchovně nepokročil, zobecňování osobní zkušenosti je doménou zvířat.

armin píše:Izrael nás naopak nijak neohrožuje, nejsme v hledáčku jeho rozpínavosti

Jo, to máme štěstí.

armin píše:a ČR s ním má historicky dobré vzájemně výhodné vztahy jako rovný s rovným.

Asi jako USA mají rovné vztahy s Izraelem. S volebním sítem izraelské lobby.
Zdeněk

Příspěvekod Zdeněk » sob 18. dub 2026 13:02:37

Zdeněk píše:
armin píše:Zato ruské imperiální sklony a způsoby znám z vlastní zkušenosti.

Tak to jsi moc duchovně nepokročil, zobecňování osobní zkušenosti je doménou zvířat.

V podstatě jde o primitivizmus: pokousal mě pes => psi jsou zlí, u souseda hladím kočku => kočky jsou hodné.
Primitiv nedokáže zhodnotit pozici myšky, kterou kočka chytila a "hraje si s ní", než ji sní. Protože s takovou situací nemá primitiv vlastní zkušenost.

Zajímavé je, že podobný postoj jako máš ty armine má i jeden můj příbuzný, který má ale odhaduji i vyšší IQ než mám já (např. umí hrát šachy poslepu, rychleji mu to myslí/vyvozuje závěry). Ale na moje námitky reaguje velmi emocionálně, takže se s ním nedá v podstatě o tomto bavit (společnou řekl bych máte zbabělost ze ztráty dosavadních držených jistot).

Takže ta primitivnost nebude spočívat v malém IQ. Zřejmě bude nějak souviset s duchovním pokrokem. O to ostudnější je tvoje pozice, armine.
Zdeněk

Příspěvekod armin » sob 18. dub 2026 13:58:07

Zdeněk píše:
Takže ta primitivnost nebude spočívat v malém IQ. Zřejmě bude nějak souviset s duchovním pokrokem. O to ostudnější je tvoje pozice, armine.

Jak říká Macinka: "Jsme hrozný, no."

Já žádnou pozici nemám ani nezastávám a když se mne vyptáváš, proč jsou mi sympatičtí jedni a nesympatičtí druzí, tak ti na to odpovídám jak to cítím a jak to vychází z mé zkušenosti a na nic si nehraji. Nepotřebuji si to vysvětlovat nějakými aškenázskými oligarchy, rasovým původem, negativností či pozitivností nějakých entit a podobně.

K tomu vede meditace, aby se člověk oprostil ve svém vnímání všech předsudků, toho, co by podle někoho mělo nebo nemělo být a vnímal to co je bezprostředně, přímo.

Pokračuješ ještě v pravidelných meditacích?
armin

Poděkoval: 46
Poděkováno: 95-krát v 91 příspěvcích

Předchozí

Zpět na Úvahy a zamyšlení