AlfaScorpii píše:Myslím, že je to do Bashara: Co je to, v co věřím, že se necítím dobře?
Tahle otázka a mi už nejednou pomohla a trvale jsem ji zařadil do svého repertoáru
AlfaScorpii píše:Myslím, že je to do Bashara: Co je to, v co věřím, že se necítím dobře?
Petr píše:BTW: Ta otazka se k tomu naprosto hodi... o tom to jeV ten moment kdy se necitime dobre, tak v nas proti sobe neco tlaci, a tato otazka nas k tomu muze dovest.
Petr píše:Jinak zde se trochu lisi Basharuv a Abrahamuv pristup. Abraham spise nabada po tom nebadat, a zamerovat pozornost na souladne myslenky a Bashar prozkoumat to presvedceni, ktere to v nas zpusobuje a vyzuit tak prilezitost k jeho transformaci do neceho, co je s nami vice v souladu.
vostalpetr píše:PROČ ALE NEJSEM ŠTASTNÝ?
no odpovědí je, že věnuji pozornost myšlenkám, až se se s nimi ztotožnil,
ve své honbě za štěstím jsem úplně zapomněl za čím se to ženu: že chci být štastný,
vostalpetr píše: zaměření pozornosti na lásku (štěstí) objevujeme to, co zde neustále bylo a co je náš přirozený stav
vostalpetr píše:milovat lásku je tím největším štěstím, které je PLNOSTÍ ŠTĚSTÍ,
.vostalpetr píše:Já to neumím popsat jinak, než bhaktijogínsky:
milovat lásku (až se doslova láskou staneme) a ta transfomace pak proběhne sama, všechno to, co mě dříve znepokojovalo a rozdělovalo se pak samo spojí
trošku hloupě by šlo říci, že milovat lásku je tím největším štěstím, které je PLNOSTÍ ŠTĚSTÍ,
a i když to vypadá, že vytváříme něco nového, co zde nebylo, že se dostáváme do nějakého transu či sugesce,
protože v normálním životě si vůbec lásku či štěstí neuvědomujeme,
tak vlastně tímto postupem zaměření pozornosti na lásku (štěstí) objevujeme to, co zde neustále bylo a co je náš přirozený stav
vostalpetr píše:nutit se pouze jen k pozitivnímu myšlení a nekrmit vlka negativního myšlení je v podstatě potlačování mysli z úrovně mysli
vostalpetr píše:pokud se to dělá myslí, tak zcela určitě
vostalpetr píše:Hitler si o sobě myslel, že je dobrý člověk a že sjednocuje a zachranuje Evropu,
prostě většinou své vlastní chyby nevidíme,
vostalpetr píše:proto říkám, že to musí jít pouze přes rozvíjení pozornosti a lásky k lásce,
nikoli přes pozitivní myšlení
AlfaScorpii píše:Pozn.: Neplést si dětskou přirozenost s infantilností. .
AlfaScorpii píše:vostalpetr píše:Hitler si o sobě myslel, že je dobrý člověk a že sjednocuje a zachranuje Evropu,
prostě většinou své vlastní chyby nevidíme,
Hitler zcela jistě moc pozitivně nemyslel, jinak by nedělal to, co dělal. Naopak byl ztělesněním negativity. Že si o osobě myslel, že je spasitelem Německa (podle něj utiskovaným a poníženým = negativní přesvědčení), je toho jen důkazem.
A stejné je to i s pálením židů, čarodějnic apod.
vostalpetr píše:Všechno je myšlenkal
AlfaScorpii píše:Vidíš , já v jejich přístupech ani rozdíl moc nevidím, protože i Abaraham např. říká: "Musíte se zaměřit na něco, co ve vás teď vyvolává strach a přemluvit se, abyste byli schopní z toho nemít strach." Neboli taky je tam trochu důraz na to podívat se, co vlastně vě mně vyvolává negativní emoce a změnit přesvědčení o tom.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků