rosada píše:Nic, není rozlišování mezi Petrou a Nisargadatou jen iluzí?
Vidíš je jako dva různé? Oddělené?
Co vlastně je míněno "oddělěností"? Opravdu nevím, co má Jana právě na sobě, ani, kde právě je. Znamená to, že jsem od ní oddělená?

rosada píše:Nic, není rozlišování mezi Petrou a Nisargadatou jen iluzí?
Trini píše:Nic píše: Jenže to prohlédnutí iluze je právě prohlédnutí mysli jakožto iluzorní, tím pádem je nesmyslné psát, jestli ji mysl považuje...
Mně naopak připadá nesmyslné to, co píšeš. A zřejmě si přitom vůbec neuvědomuješ, že to produkuje tvoje mysl.
Trini píše:rosada píše:Nic, není rozlišování mezi Petrou a Nisargadatou jen iluzí?
Co vlastně je míněno "oddělěností"? Opravdu nevím, co má Jana právě na sobě, ani, kde právě je. Znamená to, že jsem od ní oddělená?
Nic píše:Trini píše:rosada píše:Nic, není rozlišování mezi Petrou a Nisargadatou jen iluzí?
Se zmizením iluze oddělenosti je celá existence jedna sat-čit-ánanda. Uvědomění Tvé existence je stejným blahem jako uvědomění vlastní existence.
Nic píše:Trini píše:rosada píše:Nic, není rozlišování mezi Petrou a Nisargadatou jen iluzí?
Se zmizením iluze oddělenosti je celá existence jedna sat-čit-ánanda. Uvědomění Tvé existence je stejným blahem jako uvědomění vlastní existence.
Nic píše:Se zmizením iluze oddělenosti je celá existence jedna sat-čit-ánanda. Uvědomění Tvé existence je stejným blahem jako uvědomění vlastní existence.
Trini píše:Nic píše:Se zmizením iluze oddělenosti je celá existence jedna sat-čit-ánanda. Uvědomění Tvé existence je stejným blahem jako uvědomění vlastní existence.
Pro koho to tak je? Můžeš vysvětlit to "koho"?
armin píše:Pan Tomáš, někdy vzal do ruky třeba lžičku a říkal:
"Když opravdu pochopíš, poznáš tuhle lžičku, tenhle kousek vesmíru, pochopíš vše, poznáš vše"
honzam píše:armin píše:Pan Tomáš, někdy vzal do ruky třeba lžičku a říkal:
"Když opravdu pochopíš, poznáš tuhle lžičku, tenhle kousek vesmíru, pochopíš vše, poznáš vše"
Díky. Měsíc o lžičce nic konkrétního nevypovídá. Osvětluje ji takovou, jaká je a prsty na ni mohou ukazovat a dotýkat se jí.
Nic píše:honzam píše:armin píše:Pan Tomáš, někdy vzal do ruky třeba lžičku a říkal:
Díky. Měsíc o lžičce nic konkrétního nevypovídá. Osvětluje ji takovou, jaká je a prsty na ni mohou ukazovat a dotýkat se jí.
Ovšem Měsíce se prsty nedotýkají. Poznal jsi díky lžičce celý vesmír?
Nic píše:Trini píše:Nic píše:Se zmizením iluze oddělenosti je celá existence jedna sat-čit-ánanda. Uvědomění Tvé existence je stejným blahem jako uvědomění vlastní existence.
V iluzi oddělenosti žijeme v hlavě jako individuality
honzam píše:armin píše:Pan Tomáš, někdy vzal do ruky třeba lžičku a říkal:
Nic píše:Je - pro nikoho. Nikdo tady není. Veilovská odpověď.
Nic píše:Normálně řekne nevědomé osobě,
honzam píše:Pravda existuje nezávisle na tom, zda je někým poznávána.
honzam píše:honzam píše:armin píše:Pan Tomáš, někdy vzal do ruky třeba lžičku a říkal:
Nesoustřeď se na prst, nebo ti unikne všechna ta nebeská krása.
- Bruce Lee
Nic píše:Se zmizením iluze oddělenosti je celá existence jedna sat-čit-ánanda. Uvědomění Tvé existence je stejným blahem jako uvědomění vlastní existence.
Trini píše:Nic píše:Trini píše:
V iluzi oddělenosti žijeme v hlavě jako individuality
Zatím jsi mi nevysvětlila, co vidíš jako oddělenost, co je pro tebe individualita. A hlavně co je to to "my", v tom "žijeme". Zřejmě píšeš o lidech, které nazývám individuality, protože mají různá jména, různá těla, různě se projevují. Takže různé lidi vnímáš ne jako jedno "já", ale jako "my". To mi ale nic neříká.
Přesně vyjádřeno: Jsou viděni lidé, kterým se pro jejich různost, říká individuality.
V bezejmeném je všechno jinak, ale tam není nikdo, kdo by se o tom mohl bavit.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků