Stav společnosti

Re: Stav společnosti

Příspěvekod Zdeněk » sob 04. dub 2026 18:13:56

armin píše:Vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá.

Kdopak normální by si asi taky vedle tebe sedal tvl.
Leda já v rámci studia negativních entit a jejich zvráceností.

Obrázek
Zdeněk

Poděkoval: 3
Poděkováno: 20-krát v 20 příspěvcích

Příspěvekod armin » ned 05. dub 2026 12:13:19

Koukám, že Orbán dělá co může, aby zvrátil trend v blížících se volbách.
Napřed nechal naklást výbušninu a pak to nechal anonymně oznámit. Podobně jako si USA vyhodilo dvojčata do povětří samo.
To první se mi ale jeví mnohem pravděpodobnější. :)
To mohla udělat v dané situaci těsně před volbami jedině orbánova klika. Podobně jako vylepované plakáty vyzývající k volbě opozice v ukrajinštině.

Srbsko a Maďarsko v pohotovosti, u plynovodu spojujícího obě země se našla výbušnina

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... .seznam.cz
armin

Poděkoval: 46
Poděkováno: 95-krát v 91 příspěvcích

Příspěvekod armin » pát 10. dub 2026 20:59:27

V Budapešti se odehrál obří koncert proti režimu

Obrázek

V pátek, dva dny před maďarskými parlamentními volbami, zorganizovala nezávislá organizace Občanský odpor obří koncert padesáti umělců na budapešťském Náměstí hrdinů, který navštívily desetitisíce lidí. Organizátoři nazvali akci Velký koncert pro zbourání režimu.

V neděli se v Maďarsku rozhodne, zda zůstane u moci vláda Viktora Orbána a jeho strany Fidesz, nebo po šestnácti letech zvítězí opozice. „To je rozlučkový koncert Fideszu,“ řekl před svým vystoupením rapper Eckü za jásotu přeplněného náměstí i přilehlých ulic.

Web telex.hu citoval přímo z místa staršího Maďara žijícího ve Francii, který se kvůli volbám vrátil domů. „Je tady atmosféra jako po volbách. Je to hodně povznášející,“ řekl s nadšením. Jedinou Orbánovu zásluhu vidí v tom, že díky němu se i ve Francii dozvěděli, že existuje nějaké Maďarsko. „Bohužel, ne tak, jak by si lidé přáli,“ dodal.

„Už toho bylo dost, jednoho dne se všechny systémy zhroutí,“ zpíval v písni Benedek Szabó, frontman skupiny Galaxisok. „Maďarsko patří do Evropy a my to ukážeme nejen dnes, ale i pozítří,“ rozloučil se Szabó s fanoušky.

https://www.novinky.cz/clanek/volby-spi ... .seznam.cz
armin

Příspěvekod Zdeněk » pát 10. dub 2026 22:30:01

To je asi zhruba tolik, kolik dostal Minář na truc demonstraci. A Maďarům jde o volby, a celý Brusel, všichni arminští koudelkové, jejich umělci, se snaží o 106.

Jackowski věštil že vyhraje Orbán, tak uvidíme.
Zdeněk

Příspěvekod armin » sob 11. dub 2026 15:22:22

Ty války a emise k tomu. Babiš ve videu hovořil o odzbrojení

Premiér Andrej Babiš (ANO) se v sobotním ranním a podle něj posledním videu ze zahraniční dovolené pozastavil nad kvótou pěti procent výdajů na obranu, kterou žádá NATO jako závazek po členských zemích Aliance a na její dodržení tlačí především Spojené státy. „Není něco špatně?“ ptá se Babiš na záznamu a naopak poznamenává: „A co kdyby jsme odzbrojili?“

Druhým dechem k tomu předseda vlády doplňuje, že o tom přemýšlel a že se jeho divákům nemusí líbit, co o zbrojení říká.

„Když se zamyslíte nad tím, co se děje, ty války na Ukrajině, Blízký východ, stovky miliard na zbrojení, zničené desetitisíce životů na naší krásné planetě. A ty emise k tomu. Co? Nikdo nic neříká. Na planetě, kde někteří lidi nemají ani vodu pořádně, aby se napili, aby se najedli. A místo toho, aby se někdo zamyslel: A co kdyby jsme odzbrojili,“ zamyslel se Babiš ve videu zveřejněném na sociálních sítích.

„Pět procent! Pět procent! Jasně, o tom se stále mluví. Není něco špatně? Tak já nevím, tak jsem o tom tak přemýšlel a možná se vám to nebude líbit,“ doplnil předseda vládního ANO.

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-ty ... .seznam.cz

https://www.youtube.com/shorts/S69AByccdAI
armin

Příspěvekod Zdeněk » sob 11. dub 2026 19:34:53

Babiš má větší majetek než Trump. Jeho firmy zaměstnávají přes desetitisíc lidí.
Je prostě organizačně schopný, není to žádný prosťáček.

Kvůli politice se stylizuje do role lidového strejce. Celkem mu ta role sedí.

Což jsi zřejmě nepochopil, na prvoplánovém, smyslovém vnímání ulpívaje.

Jako obvykle.

:)
Zdeněk

Příspěvekod armin » sob 11. dub 2026 22:35:51

Zdeněk píše:

Babiš má větší majetek než Trump. Jeho firmy zaměstnávají přes desetitisíc lidí.
Je prostě organizačně schopný, není to žádný prosťáček.

Kvůli politice se stylizuje do role lidového strejce. Celkem mu ta role sedí.

Vidím ho podobně jako tady píšeš. Svým projevem a sliby sází na tu jednodušší část obyvatelstva a vychází mu to. Podobně jako Trumpovi nebo Putinovi.

Putin a Trump teď ale začínají mít doma problémy, když se jim na bojištích nedaří tak, jak předpokládali.
armin

Příspěvekod Salmo1cz » ned 12. dub 2026 3:33:10

Já bych mu to klidně i věřil.Jako 5%HDP chcete efektivně investovat do čeho?
On dobře ví, že tankový prapor zničí jeden šikovný operátor dronů.
Takže do čeho to chcete investovat?
Salmo1cz

Poděkoval: 2
Poděkováno: 9-krát v 9 příspěvcích

Příspěvekod Zdeněk » ned 12. dub 2026 5:47:53

Salmo1cz píše:On dobře ví, že tankový prapor zničí jeden šikovný operátor dronů.

Přesně tak. Ještě že tam nesedí ten fialovej blbec, arminem volenej.
Zdeněk

Příspěvekod Zdeněk » ned 12. dub 2026 6:01:30

armin píše:Vidím ho podobně jako tady píšeš. Svým projevem a sliby sází na tu jednodušší část obyvatelstva a vychází mu to. Podobně jako Trumpovi nebo Putinovi.

Jakoby ten tvůj rozvědčík svým projevem nesázel na jednodušší část obyvatelstva. Nejdřív se příkladně ideologicky snaží jako vedoucí KSČ, aby se pak úspěšně uchytil v protikomunistickém NATO. Teď se stylizuje do role státníka-monarchy.

A protože je státník asi jako ty softwarový architekt, už hledá jak se uchytit v tom co přijde po NATO (má mimořádnou schopnost plachtit po větru, Kolář určitě spokojen).
Že, k němu sedající vráno.

To Babišova role je mnohem sympatičtější.

armin píše:Putin a Trump teď ale začínají mít doma problémy, když se jim na bojištích nedaří tak, jak předpokládali.

Jasně, Rusko se už už hroutí, psali to na Novinkách a Seznamu.
A při tom připitomělém sledování zpráv oligarchů jsi si ani nevšiml, že se naopak rozpadá NATO a s ním i EU.

Obrázek
Zdeněk

Příspěvekod armin » ned 12. dub 2026 10:40:40

Salmo1cz píše:Já bych mu to klidně i věřil.Jako 5%HDP chcete efektivně investovat do čeho?
On dobře ví, že tankový prapor zničí jeden šikovný operátor dronů.

Právě do těch dronů, operátorů dronů, obrany proti dronům, do vojenského vývoje, obrany před hybridními hrozbami, do navýšení počtu vojáků - na jejich platy, na potřebné objekty atd. Když na to nebudou v rozpočtu peníze, tak se to nemůže realizovat.
Jedná se o vyhrazení peněz v rozpočtu aby se mohlo v souladu s tím plánovat a realizovat potřebné projekty.
armin

Příspěvekod armin » ned 12. dub 2026 10:48:09

Zdeněk píše:Jakoby ten tvůj rozvědčík svým projevem nesázel na jednodušší část obyvatelstva. Nejdřív se příkladně ideologicky snaží jako vedoucí KSČ, aby se pak úspěšně uchytil v protikomunistickém NATO. Teď se stylizuje do role státníka-monarchy.

Takhle to vidí právě ta jednodušší část společnosti, když soudí podle sebe. Pavel je jim cizí, vzdálený, ("co si o sobě myslí?") a tak si ho interpretují podobně jako ty.
Babiš je jim svým strejcováním evidentně bližší a pochopitelnější.
armin

Příspěvekod armin » ned 12. dub 2026 11:01:33

Zdeněk píše:Jasně, Rusko se už už hroutí, psali to na Novinkách a Seznamu.

Rusko se nehroutí ani USA se nehroutí, Ale Putin i Trump svým současným válčením své země oslabují. A začíná to vidět a cítit i jejich obyvatelstvo. Jak ekonomicky tak prestižně.
To třeba Čína moudře neválčí a díky tomu rychle roste a zároveň kvalitně zbrojí, takže si na ni nikdo netroufne a každý ji bere velmi vážně.

EU se konečně probudila a doufejme že díky vnějšímu tlaku se sjednotí a stane se z ní také silný světový hráč a partner.
Jinak si nás ti druzí rozeberou na součástky.
Tak to vidím já.
armin

Příspěvekod armin » ned 12. dub 2026 11:53:16

Zdeněk píše:A při tom připitomělém sledování zpráv oligarchů jsi si ani nevšiml, že se naopak rozpadá NATO a s ním i EU.

Obrázek

Tohle je typický postoj hospodských diskutérů a posměváčků. Všichni jsou hlupáci jenom já jsem letadlo.
:)
armin

Příspěvekod Zdeněk » ned 12. dub 2026 12:09:42

armin píše:
Zdeněk píše:Jakoby ten tvůj rozvědčík svým projevem nesázel na jednodušší část obyvatelstva. Nejdřív se příkladně ideologicky snaží jako vedoucí KSČ, aby se pak úspěšně uchytil v protikomunistickém NATO. Teď se stylizuje do role státníka-monarchy.

Takhle to vidí právě ta jednodušší část společnosti, když soudí podle sebe. Pavel je jim cizí, vzdálený, ("co si o sobě myslí?") a tak si ho interpretují podobně jako ty.

Mám snad nepravdivé informace? Legrační, jak je dokážeš opomíjet.
"Ty, Zino, na šváru mi nešahej, ať si je jakej chce, je náš" praví poeticky Vysockij.
Resp. "Je to sice zkurvysyn, ale náš zkurvysyn", nepoeticky praví Američan.

Petr Pavel je svým způsobem sympatický (to je i Epstein) ale fakta hovoří jasně a ignorovat je je dětinské.

Což potvrzuje moje podezření, že tvoje myšlení se vztahuje jen ke smyslovému vnímání, věci vyšší nedokážeš postřehnout. To je pak jak vysvětlovat malému dítěti filozofii.
Zdeněk

Příspěvekod Zdeněk » ned 12. dub 2026 12:18:53

armin píše:EU se konečně probudila a doufejme že díky vnějšímu tlaku se sjednotí a stane se z ní také silný světový hráč a partner.
Jinak si nás ti druzí rozeberou na součástky.
Tak to vidím já.

Co to meleš? Ten, který by se probudil, nikdy neexistoval (z toho dnešního umělého stupidního paskvilu je Kalasová ostatním pro smích a i na Lejnovou Číňané okázale serou).

Vždycky jsem ti uvážlivě říkal drž hubu a chovej se slušně, nemáš na to. Neposlouchals, naivně sis myslel, že jsi pro Američany něco víc než jen štěkající čivava. Která teď blouzní o EU probuzení.
Zdeněk

Příspěvekod armin » ned 12. dub 2026 13:17:18

Zdeněk píše:
Vždycky jsem ti uvážlivě říkal drž hubu a chovej se slušně, nemáš na to. Neposlouchals, naivně sis myslel, že jsi pro Američany něco víc než jen štěkající čivava. Která teď blouzní o EU probuzení.

Co si myslím, jsem napsal. To, co si k tomu přidáváš ty, jak si to pro sebe interpretuješ, to už je tvoje originální tvorba (slušně řečeno) :)
armin

Příspěvekod Zdeněk » ned 12. dub 2026 13:53:38

armin píše:
Zdeněk píše:

Co si myslím, jsem napsal. To, co si k tomu přidáváš ty, jak si to pro sebe interpretuješ, to už je tvoje originální tvorba (slušně řečeno) :)

Nerozumíš, a zřejmě ani nejsi schopen porozumět, podobenství.

Obrázek
Zdeněk

Příspěvekod armin » ned 12. dub 2026 15:57:47

Ty by ses mohl dát na politiku se svým způsobem diskuze. Okamura hadr :)
armin

Příspěvekod armin » ned 12. dub 2026 21:23:30

Zdeněk píše:To je asi zhruba tolik, kolik dostal Minář na truc demonstraci. A Maďarům jde o volby, a celý Brusel, všichni arminští koudelkové, jejich umělci, se snaží o 106.

Jackowski věštil že vyhraje Orbán, tak uvidíme.

ON-LINE: Orbán přiznal porážku

https://www.novinky.cz/clanek/volby-mad ... .seznam.cz

Co ještě ten Jackowski věštil?
armin

PředchozíDalší

Zpět na Úvahy a zamyšlení