armin píše:Co ještě ten Jackowski věštil?
Že Putin v r. 2024 zemře, že lidé budou mít na kůži hrozné boláky a budou na to umírat atpod.
Ale něco mu vyšlo z toho množství.
armin píše:Co ještě ten Jackowski věštil?
Zdeněk píše:armin píše:Co ještě ten Jackowski věštil?
Že Putin v r. 2024 zemře, že lidé budou mít na kůži hrozné boláky a budou na to umírat atpod.
Ale něco mu vyšlo z toho množství.
Zdeněk píše:
Jásej tedy armine nad vítězstvím maďarské opozice, nad svou zkázou.
Zdeněk píše:Copak není na první pohled zřejmé softwarový architekte, že grafickou část vytvořila AI?
armin píše:Zdeněk píše:Copak není na první pohled zřejmé softwarový architekte, že grafickou část vytvořila AI?
Ta forma AI mne nijak nezaujala, ale to, co bylo řečeno - třeba kdyby to bylo jen napsané, tak je to stejné. Taky jsem to komentoval "Dobrý postřeh"
Zdeněk píše:
Tak jakej tys byl programátor tvl.
A, řekněme - poctivost v zaměstnání, jde ruku v ruce s duchovní cestou, správné živobytí je součástí ušlechtilé Buddhovy stezky.
Nemyl se, nespravedliví, zloději atd. nebudou mít účast v Božím království.
armin píše:Jako programátor jsem byl nejvýkonnější v týmu a nejpřínosnější svými organizačními nápady, proto si mne nový ředitel vybral na řídící funkci. I když jsem nebyl ve straně, nahradil jsem předchozího, který byl předsedou podnikové KSČ a nadále tam pracoval na nižší funkci. Stal jsem se tak členem vedení celostátní projektové organizace.
A ten nový ředitel ani nebyl žid, jak ty si to možná vysvětluješ. Byl to takový slušovický typ. A když si mne po roce zavolal a důrazně mi řekl, že v téhle funkci musím být ve straně, tak jsem to odmítl a ve funkci mne přesto nechal. A tak to bylo všude i po totáči, kdy se celostátní firma rozpadla na krajské samostatné projektové kanceláře a já přešel do KB, kde jsem začínal od píky, jako řadový systémový programátor mainframu IBM. A pak školení a skolení a postupně až na architekta systémů KB. Nikde žádný žid ani já nejsem žid.
Tyhle údajné protekční postupy jsou hlavně v představách neúspěšných, kteří si takovým vysvětlením hojí svůj mindrák a závist.

Zdeněk píše:
Ale z tvých odpovědí, z tvého přístupu, je mě jasné, že jsi ve skutečném provozu (IBM mainframes) nepracoval. Protože to vyžaduje určité charakteristické vlastnosti, to nemůže dělat každý. A určité charakteristické znalosti, které také nemáš.
armin píše:Prostě jsem tam byl něco jako Jára Cimrman v říši IT.
Zdeněk píše:armin píše:Prostě jsem tam byl něco jako Jára Cimrman v říši IT.
Ale vždyť právě o to jde, právě tak to bylo. "A není to málo?" opáčí Cimrman na poznámku Čechova, že píše Dvě sestry.
armin píše:Zdeněk píše:armin píše:Prostě jsem tam byl něco jako Jára Cimrman v říši IT.
Ale vždyť právě o to jde, právě tak to bylo. "A není to málo?" opáčí Cimrman na poznámku Čechova, že píše Dvě sestry.
To je právě ono. Patří to údajně k lidem narozeným v rybách. Že nejsou zas tak pilní, ale přinášejí ten fištrón, který je pro rozvoj a nové věci nezbytný.
Zdeněk píše:
Otázkou tedy je, zda jsi na onu zvláštní nominální pracovní pozici, se kterou jsem se v životě nesetkal, byl nějak extra intelektuálně kvalifikován. Resp. zda-li tou kvalifikací nebyla bezvýhradná podpora Izraele. Protože v té si vedeš výborně.
armin píše:Nevím akorát, proč se ti do tvých reakcí pořád plete ten Izrael
Zdeněk píše:
Co za tím je. Prachy? Geny? Kápni božskou.
armin píše:Zdeněk píše:
Co za tím je. Prachy? Geny? Kápni božskou.
Nic z toho. Prostě Židé jsou mi ve své většině sympatičtí, mají smysl pro inteligentní humor, dokonce jsem se domníval, že i Werich byl Žid, když měl podobný humor a ten židovský krásně interpretoval.
Při svém těžkém historickém osudu, pogromy, holokaust atd. nepůsobí ublíženě, hrdinně a zaslouženě, jako třeba Rusové.
Dovedou si ze sebe i svého židovství dělat i legraci.
Mně přijdou jako opravdu povedený národ. Netvrdím, že to tak objektivně je, ale mně tak ve své většině připadají.
Asi nejvíc ten smysl pro humor. Proto jsou mi velice sympatičtí také Cimrmani nebo Hašek nebo Angličani se svým humorem.
Mně ten humorný nadhled nad tím naším kolotáním a usilování přijde velice duchovní, odpoutanější než ti různí zarytí pravověrní zasloužilí a závistiví lidé.
Jako třeba byli za dob Ježíše židovští farizeové kteří při tom všem pronásledování Židů postupně vyhynuli a zůstali hlavně ti s genotypem, který sebe nebere tak vážně.
Zdeněk píše:
Buď jsi plytký, pak ale nejsi kompetentní pro strategické rozhodování, nebo prostě okecáváš co nechceš aby se zjistilo.

armin píše:Zdeněk píše:
Buď jsi plytký, pak ale nejsi kompetentní pro strategické rozhodování, nebo prostě okecáváš co nechceš aby se zjistilo.
Jsem jaký jsem.
Zdeněk píše:
To jsem nevěděl, že se tak nazývá obřízka hebrejsky. To by mě v životě nenapadlo.
Ale je to obdivuhodné, jaké máš o tom znalosti. To bude asi tím zájmem o židovský humor no.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků