Alaja píše:Trini píše:Alaja píše:
A kde ho máš, Poly? Jak vypadá? Vycházíš s ním dobře nebo ti dělá nějaké problémy?![]()
No, vážně: Co je podle tebe ego?
Podle mne ono latinské slovo "ego" znamená to, co říká překlad, tudíž "já"......samostatně myslící živý objekt...
Prostě myslím sama za sebe a netvrdím, že za mne myslí někdo jiný....
Eva Nada píše:Zkusím to jinak...
Je rozdíl, jestli slova, která (samozřejmě) vyvěrají z mysli jsou jen slova, slova, slova, prázdná a těžká jako kameny...., nebo lehce, samovolně plynou, "těhotné" žitou pravdou...
Trini píše:
Aha.
Ramana to popisoval jako pocit já, který je vždy spojen s ( nějakým - fyzickým nebo astrálním apod.) tělem. A zřejmě v oslabené formě ho má - podle něho - i tzv. džnanín.
Alaja píše::donknow:
Já jsem se knihám o poesii od mala v knihovnách vyhýbala velkým obloukem. Vůbec nic mi nesdělovaly. To jsem si raději vybrala knihy o astronomii, geologii, botanice...nebo sci-fi. Dvacet tisíc mil pod mořem se mi zdálo v pubertě zajímavější a srozumitelnější, než Hrubín či Šrámek a pod.
A i právě proto při tom mém duchovním bádání mi víc řekl K.Minařík, než všichni ti východní mudrci ....
honzam píše:Líbí se mi, jak čistá ega Jana i Trini jsou.
armin píše: Spojení srdce a rozumu, to je ono
Trini píše:Navíc ses zřejmě nesnažila a nesnažíš pro ni získat druhé. Nebo?
Trini píše:honzam píše:Líbí se mi, jak čistá ega Jana i Trini jsou.
A ty nejsi čisté ego? Někde ses ušpinil?![]()
honzam píše:Jana překvapivě začala návštěvníky na poradně odkazovat na inspiruj, asi bych k ní neměla přistupovat tak zaujatě jako doposud. Je to od ní milé.
Alaja píše:honzam píše:Jana překvapivě začala návštěvníky na poradně odkazovat na inspiruj, asi bych k ní neměla přistupovat tak zaujatě jako doposud. Je to od ní milé.
Koukám, že ji zajímá nejen Já, ale už i to já, konkrétně tvá tvář viděna z autobusu...![]()
Vy jste ze stejného města?
Alaja píše:V onom městě jsem kdysi pár let bydlela, ale je to už hrozně dávno ....
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků