vostalpetr píše:
Jen se tomu Jedinému dávají různá jména podle toho co chceš popisovat a k čemu se to vztahuje,
jinak vše prostě "čokoláda", někdy sladká jindy hořká....
armin píše:Alaja píše:Takže první láska byla z vejšky, druhá z chaty v Jílovém...![]()
A láska ke které z nich ti pomohla v tom..."osvícení"...?
Umíš se tak hezky ptát![]()
Až jsem měl pokušení sem dát příslušnou část mých "pamětí".
Ale myslím, že by to nebylo dobré to takhle veřejně publikovat. Ale mohl bych ti odpověď touto formou poslat na email.
armin píše:vostalpetr píše:
Jen se tomu Jedinému dávají různá jména podle toho co chceš popisovat a k čemu se to vztahuje,
jinak vše prostě "čokoláda", někdy sladká jindy hořká....
Tak to já jsem si myslel, že tím UV myslíš tu čokoládu. Z té čokolády jsou i ta všechna omezení, izolace, uvědomění atd.
Takže čokoláda od čokolády nemůže být izolovaná, neboť "čokoláda" je společnou podstatou všeho i nevědomosti, deformací, pohybu i klidu atd.
vostalpetr píše:To je jasná věc že je to třeba utajit,
páč kdyby to nevyvinuté mladé duše dostaly do rukou,
mohlo by jim to ublížit....
Alaja píše:
Není nutno soukromničit.
No - napadlo mne, jestli v tom "osvícení" nebyla ještě nějaká třetí či další... Ale odpovídat opravdu nemusíš.
Eva Nada píše:Tak jsem si tu početla, armine, co jsi napsal k tomu tmatu osudová láska a nic moc, to ani nestálo za to zakládat nové vlákno, na to nic, to je fakt![]()
![]()
Jako bys vařil z vody. Podle mne nemáš s osudovou láskou až za hrob zkušenost..., škoda...
Eva Nada píše:Jako bys vařil z vody. Podle mne nemáš s osudovou láskou až za hrob zkušenost..., škoda...
armin píše:Eva Nada píše:Jako bys vařil z vody. Podle mne nemáš s osudovou láskou až za hrob zkušenost..., škoda...
Reaguješ moc chtivě, netrpělivě, takže pro mne neinspiartivně - a tudíž mne nic nenapadá
Eva Nada píše:armin píše:Eva Nada píše:Jako bys vařil z vody. Podle mne nemáš s osudovou láskou až za hrob zkušenost..., škoda...
Reaguješ moc chtivě, netrpělivě, takže pro mne neinspiartivně - a tudíž mne nic nenapadá
Tak to se nedá nic dělat![]()
Alaja zase o to nestojí, to je život...
armin píše:Alaja píše:
Není nutno soukromničit.
No - napadlo mne, jestli v tom "osvícení" nebyla ještě nějaká třetí či další... Ale odpovídat opravdu nemusíš.
To je dobře![]()
žádná třetí nebo další v tom už nebyla.
Eva Nada píše:armin píše:Eva Nada píše:Jako bys vařil z vody. Podle mne nemáš s osudovou láskou až za hrob zkušenost..., škoda...
Tak to se nedá nic dělat![]()
Alaja zase o to nestojí, to je život...
Alaja píše:
Osho prý tvrdil, že je možné se k tomu osvícení prosexovat. Další, už nevím jak se jmenoval, ten si k tomu přibral závazek, že se k tomu propije.
Ale ještě jsem nečetla, zda se k tomu dá i projíst, progrilovat....nevíte o nějakém takovém mistrovi? To abychom měli tu nabídku komplet...
PS třeba jako Buddha - ten k tomu dospěl po misce s rýží...nebo co to tenkrát snědl po dlouhé době hladovění...
Proč někoho přesvědčovat (o své zkušenosti)?
Jak tam cítím u tebe tu nastraženost: "Podle mne nemáš s osudovou láskou až za hrob zkušenost..., škoda..."
no a tak to pak cítím, že dotyčný má svého rozumu dost a nebudu mu dělat kašpárka pro jeho potřebu mne posuzovat.
Buď chceš něco poznat a to vyžaduje pokoru a trpělivost, podobně jako když se pěstuje ze semene květina, nebo si to zkrátka užij to tvoje posuzování a přesvědčení - člověka přirozeně napadne.
Ne že by mi to od tebe vadilo, jen abys věděla proč jsou věci kolem tebe tak jak jsou. Jsou takové jak ty to vedeš.
A věčná láska se takovému netrpělivému a posuzovacímu přístupu zdaleka vyhne, si myslím.
armin píše:"Zázrakem". a ten zázrak nebyl, že by spadl z nebe, ale že zde byla připravenost, zralost a otevřenost k tomu zázraku.
armin píše:Normální duchovní cesta se v jistém bodě (po všech těch samadhi, světlech atd.zastaví a jaksi se nemůže dál.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků