Alaja píše:Já jsem si myslela, že už jsi nějaký ten první kontakt s teletem nalezla. Kdysi jsi psala o něčem, co jsi zahlédla jednou při probouzení se ze spánku...no, je to už nějaký ten rok zpátky...
A doufala jsem, že tě to navnadilo a snažila se nastolit v sobě stejné podmínky, aby se to mohlo objevit znovu....a rozvíjet to...učit se to nalézat, aby to šlo snadněji a rychleji....?
Znáš přece že:
... že bez ohledu na to, kolik která věc ke svému provedení potřebuje námahy, jakmile jednou byla vykonána, stane se její konání mnohem lehčím, a je proto konána mnohem častěji. Vysokou horu většinou zdolají lidé po mnoha desetiletích neúspěšných pokusů, ale už pár desítek let po tom, co se to konečně podaří, se budou na jejím vrcholu scházet postarší dámy na šálek čaje a některé z nich se ještě vrátí z poloviny cesty, protože si doma zapomněly brýle. ...
Pratchett - Maškaráda
Já už ani nevím, co to bylo, ale vím, že jsme o tom psali, něco jako spojení dvou světel...., od té doby jsem to nezažila...., vlastně už dlouho žádné mystické vjemy nemám
Víš, pro mě jsou právě toto takové ty blýskavé šantánové lucerničky - neobvyklé zážitky, vidiny, slyšení, k čemu to... nedávno mě hooodně zaujal v TV pořad Cesty víry, který byl věnovaný Jiřímu Pavlicovi (Hradišťan), určitě se dá v archivu dohledat.... to byla taková síla!!! Mám ho moc ráda, jeho písničky, hudbu, to má takového ducha!!!! No a on v tom pořadu vlastně povídal o sobě, svém dětství, životě, hodnotách..., mluvila tam i jeho manželka, kamarádi, vše to bylo prokládáno písničkami Hradišťanu, kde zpívá, úplně jsem z toho byla paf (v dobrém slova smyslu)

No a co mě docela dostalo byl závěr toho pořadu, kde říká Jiří Pavlica na otázku, co by si ze všeho nejvíce přál, jakési řekněme jeho krédo .... a on řekl: "Být dobrým člověkem...."
https://www.youtube.com/watch?v=8dWiudjVbLo