Alaja píše:Taky jsem si na základce plánovala tu UK.....geologii......a pak na střední jsem zjistila, že holt na ni nemám....asi jsem se neuměla nabiflovat knihy nazpaměť....
Obzvlášť ta cizí slovíčka...jazyky mi vůbec nešly, ani ruština, ani fránina, ani latina.....

No mně se líbilo všechno.
Archeologie, minerály - například jsem sbíral nerosty Ještě dnes mám krásnou sbírku), chodil do Národního muzea do skupiny vedené Kouřimským, A jezdili jsme po nových lokalitách sbírat a učit se (to mi bylo asi 15 let). Dlouho mne lákalo třeba jet do Australie a tam kopat australské opály. V Českém středohoří jsem alespoň rýžoval české granáty a to docela nedávno.
Na VŠ v Suchdole jsem v prvním ročníku dělal pomvěda (pomocnou vědeckou sílu) na fakultě geologie. Pak mne navíc chytla chemie, biochemie a děla jsem od druhého ročníku pomvěda na fakultě agrochemie. Tam jsem dělal pokusy s močovinou a jejím vlivem na růst rostlin a s výsledky pak vystupoval na konferenci v Nitře. A není to, že bych přecházel od jednoho k druhému ale vše to zůstávalo a doplňovalo se dalším - včetně duchovní cesty, která nakonec byla nejsilnější. Ten reálný, komplexní pohled - zažívání reality ve všech jejích podobách, přírody a ducha. Napřed matematika, fyzika, filosofie, jaderná fyzika, pak botanika, chemie, meteorologie, zoologie, rostlinná výroba, pedologie, ekonomika a pak praxe, kde se to všechno spojuje v jeden zázračný celek...
Teď koukám, když se tak rozvzpomínám, že jsem byl něco jako Jára Cimrman