Alaja píše:Potkala jsem, osobně i na internetu, jak "hledače", tak lidi, co opravdu hledali to, co se nečekaně na chvíli objevilo a zase zmizelo a chtěli tomu přijít na kloub. Těch druhých bylo o mnoho méně.....víc bylo těch "hledačů", co jen o tom povídali nebo psali na netu, ale do nějaké své duchovní praxe se jim nechtělo.
Trini píše:Alaja píše:Potkala jsem, osobně i na internetu, jak "hledače", tak lidi, co opravdu hledali to, co se nečekaně na chvíli objevilo a zase zmizelo a chtěli tomu přijít na kloub. Těch druhých bylo o mnoho méně.....víc bylo těch "hledačů", co jen o tom povídali nebo psali na netu, ale do nějaké své duchovní praxe se jim nechtělo.
Já jsem se zase setkávala s lidmi, co intenzivně praktikovali - a nic. Pokročilejší hledající nic moc nepraktikovali - zřejmě si to už "odpracovali" v minulých životech.
Trini píše:Trini píše:Alaja píše:Potkala jsem, osobně i na internetu, jak "hledače", tak lidi, co opravdu hledali to, co se nečekaně na chvíli objevilo a zase zmizelo a chtěli tomu přijít na kloub. Těch druhých bylo o mnoho méně.....víc bylo těch "hledačů", co jen o tom povídali nebo psali na netu, ale do nějaké své duchovní praxe se jim nechtělo.
Já jsem se zase setkávala s lidmi, co intenzivně praktikovali - a nic. Pokročilejší hledající nic moc nepraktikovali - zřejmě si to už "odpracovali" v minulých životech.
P.S. Bez pročištěného charakteru se to stejně nic moc dál nepohne. Podle mne největší kámen úrazu.
Alaja píše:Trini píše:Trini píše:
P.S. Bez pročištěného charakteru se to stejně nic moc dál nepohne. Podle mne největší kámen úrazu.
No právě.......čistota mysli....a kdo z "hledačů" si přizná (sám sobě), jak na tom vlastně je???
Alaja píše:Ještěže tu máme tu praxi z minulých životů, jinak by tu nebyl ani jeden pokročilý hledající. Byli by tu stále jen samí začínající ...
On se pak takový neúspěšný hledající ale těžko smiřuje s tím, že je pouhý začátečník a proto mu to nejde a nejde, protože ví, že je jen začátečník.....je to poněkud deprimující zjištění, které mu brání být pokročilejší.....
Trini píše:
To je pokaždé taková úleva a nádhera si něco přečíst od moudrého, laskavého člověka. Díky, že se na zemi takoví lidé mohou nacházet.
815.
Tazatel: Na čem závisí duchovní pokrok, na lidské vůli nebo na Milosti Boží?
E. Tomáš: Stoprocentně nezávisí ani na jednom, ani na druhém, protože je zde ještě třetí faktor, a tím je karmické vyrovnání. Tento třetí faktor, v myšlení lidí většinou zanedbávaný, je velmi mocný. Táhne se s námi z předešlých zrodů, nejen z tohoto posledního, a působí naprosto mechanicky: "Vezmi si, co chceš, ale zaplat'! Platí se většinou bolestnými zkušenostmi a právě ty nás nejrychleji vedou k duchovnímu pokroku.
Tazatel: Platí to také pro ateisty?
E. Tomáš: Samozřejmě, z působení karmy není vynat nikdo, at' v něj věří či ne.
vostal petr píše:Ale za tím "já" je prostor hlubšího rozpoznání, duchovního rozpoznání, že mluví vědomí, ne osoba.
Jo,
kdo si co uvaří, to si holt bude muset i sníst,
a pak mu to vědomí mluví a mluví,
bohužel,
povětšinou to jsou pěkný hovadiny....
Takhle to dopadne, když se někdo řídí radami pitomců a ne lidovými příslovími
o karmě....
Alaja píše:víc bylo těch "hledačů", co jen o tom povídali nebo psali na netu, ale do nějaké své duchovní praxe se jim nechtělo.
Trini píše:[
Asi by bylo lepší, kdyby se každý staral, jak to má on sám, než jak to mají ostatní. To je je jeden ze znaků pročištěného charakteru.
armin píše:Trini píše:[
Asi by bylo lepší, kdyby se každý staral, jak to má on sám, než jak to mají ostatní. To je je jeden ze znaků pročištěného charakteru.
To bych neřekl. Jednak se můžeme staráním se o to, jak to mají ostatní poučit z případných chyb druhých a na druhé straně se poučit z toho, co zase druzí dělají dobře.
Základním znakem pročištěného charakteru je, že se člověk nestará jen o sebe (jak to má on sám), ale i o druhé - viz slib bódhidsattvy
armin píše:Moje zkušenost je,, že pravdu hledá opravdu málo kdo. Většina duchovně zaměřených lidí pouze hledají něco, aby se díky tomu cítili dobře. V tom má Alaja pravdu. Bohužel.
Trini píše:armin píše:Trini píše:[
To bych neřekl. Jednak se můžeme staráním se o to, jak to mají ostatní poučit z případných chyb druhých a na druhé straně se poučit z toho, co zase druzí dělají dobře.
Základním znakem pročištěného charakteru je, že se člověk nestará jen o sebe (jak to má on sám), ale i o druhé - viz slib bódhidsattvy
Starat se o to, jak to mají ostatní proti mně - tak výbornému - blbě, nikomu nepomůže.armin píše:Moje zkušenost je,, že pravdu hledá opravdu málo kdo. Většina duchovně zaměřených lidí pouze hledají něco, aby se díky tomu cítili dobře. V tom má Alaja pravdu. Bohužel.
Velmi to všem pomohlo, že jsi tohle o nich napsal.
Eva Nada píše:Ne, nenutí. Akorát je mi to líto. Je to podobný pocit, jako když se rozejdeš s dlouhodobým přítelem...., pořád mi budeš blízký, v srdci, ale zároveň víš, že už si nic navzájem nemůžete dát...
Každý konec znamená i začátek něčeho nového
Děkuju. ♥
Trini píše:
P.S.
Fakt nevím, proč si nejdete s Alajou notovat na Jen tak, jak jsou na tom ostatní blbě. Tady to mělo být pro Evu - povzbuzující, ne drtící. Zdrcená je už sama dost.
Alaja píše:Tak v čem že jí máme povzbuzovat? Já to netuším, fakt.
honzam píše:Alaja píše:
Tak v čem že jí máme povzbuzovat? Já to netuším, fakt.
Ve všem.
Trini píše:A ty ses, Armine/Miroslave, ani nezmohl na nějakou reakci. Ale asi to tak je lepší. Kdo ví, co bys napsal.
armin píše:Trini píše:A ty ses, Armine/Miroslave, ani nezmohl na nějakou reakci. Ale asi to tak je lepší. Kdo ví, co bys napsal.
Myslím, že to bereš moc tragicky.
Eva je tygr já jsem tygr a my se takhle už leta spolu rádi kočkujeme. Myslím, že to prospívá oběma a že to proto hned tak neskončí
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 26 návštevníků