Trini píše:Alaja píše:
Byla bych raději, kdyby si tu lidi ti své vlastní zkušenosti sdíleli ...
Já taky. Ale ty reakce Armina na výměnu našich zkušeností s temným zdrojem a svítící bramborou

, hovoří za vše. Podle něj bychom měly naše zkušenosti popírat, protože nějakým - zřejmě mystickým

- způsobem poznal, že pro nás nejsou dobré.

Našel jsem tam jen tohle.
armin píše:To samo vypovídá o povaze té tvojí duchovnosti, moudrosti. Skutečná duchovnost, moudrost nespočívá na nějakých duchovních zkušenostech, zážitcích, ale v porozumění druhým lidem. Porozumění druhým lidem, jejich vztahům a motivacím přichází s tím, jak se osvobozujeme ze své sebestřednosti.
Pro mě je to vyjádření jeho názoru.
Sám si myslím, že zkušenosti jsou tím, co životy lidí tvoří a pro porozumění jsou klíčové. Například při práci s lidmi je to úplný základ, na kterém se vytváří vztah a až díky němu může pracovník druhému člověku účinně pomoci. Zde je důležité, aby pomáhající vyházel ze zkušeností toho druhého člověka. Pokud je porozumění druhým lidem součástí duchovnosti, tak jsou jeho součástí i zkušenosti. Když někdo sdílí zkušenosti, neznamená to pro mě automaticky, že jde projev nějaké sebestřednosti. To, až když je označí ve vztahu k ostatním za Pravdu.