Eva Nada píše:To jsou ty slogany, no...
Často takto vystupuje i armin nebo Trini..., pak to působí, jak to působí..., žádné srdíčko...
Ty dáš hodně na to vystupování, že?
A podle toho usuzuješ a cítíš?
Eva Nada píše:To jsou ty slogany, no...
Často takto vystupuje i armin nebo Trini..., pak to působí, jak to působí..., žádné srdíčko...
armin píše:Eva Nada píše:To jsou ty slogany, no...
Eva Nada píše:armin píše:Eva Nada píše:To jsou ty slogany, no...
Ono se to vylučuje?
Zkrátka je rozdíl, když je někdo jak robot, bez citu, vřelosti, srdíčka a kde tato esence pravdivosti je....
Zrouvna tobě bych nikdy neřekla, že to budu muset vysvětlovat , ale hold, "musím,"...
Eva Nada píše:.., ptal se jí, KDE cítí ona tu lásku a žena si spontánně sáhla na srdce .... a on jí říká: "Vidíte, a tam jsem skutečný a kdykoli s vámi, aniž byste mě musela vidět."....
Po té už návštěvnice jezdit přestala...
Tohle je přesně ono.
To, o co ve skutečnosti tady jde, je poznat naše pravé Já.
A naše pravé Já je v milujícím srdci - bez závoje mysli, bez připoutanosti k mysli, bez připoutanosti k projevu, bez připoutanosti k tělu.
Pak tady není žádná touha, žádný čas a ani prostor, který by milujícího od milovaného odděloval, je tady jen jediné nám všem společné Božské Já, které je Láskou. Proto je tady při poznávání Pravdy, kým skutečně jsme, ta existence takovým blahem, takovým štěstím, takovou radostí, takovým mírem, klidem a vyrovnaností.
adiuv píše:Až když už toho bylo nadmíru, kamarád si s ní pohovořil...zeptal se jí...
Zajímavé: neudělal to hned, když mu začalo být zřejmé, že je do něj zamilovaná. Teprve když už toho bylo nadmíru a rozhodl se s ní konečně pohovořit, začal rozhovor s ní tím, že se jí zeptal.
A teprve potom, co ona ochotně zareagovala a se zájmem mu ukázala, kde tu lásku cítí, souhlasil a to její pochopení doplnil o poslední krůček: "Vidíte, a tam jsem skutečný a kdykoli s vámi, aniž byste mě musela vidět."
Nevykládal jí znovu a znovu od samého začátku, že stačí být milující v srdci, že pak ... ... ... ... ...
Poučné.
adiuv píše:Až když už toho bylo nadmíru, kamarád si s ní pohovořil...zeptal se jí...
Zajímavé: neudělal to hned, když mu začalo být zřejmé, že je do něj zamilovaná. Teprve když už toho bylo nadmíru a rozhodl se s ní konečně pohovořit, začal rozhovor s ní tím, že se jí zeptal.
A teprve potom, co ona ochotně zareagovala a se zájmem mu ukázala, kde tu lásku cítí, souhlasil a to její pochopení doplnil o poslední krůček: "Vidíte, a tam jsem skutečný a kdykoli s vámi, aniž byste mě musela vidět."
Nevykládal jí znovu a znovu od samého začátku, že stačí být milující v srdci, že pak ... ... ... ... ...
Poučné.
Nic píše:adiuv píše:Až když už toho bylo nadmíru, kamarád si s ní pohovořil...zeptal se jí...
Poučné.
Někomu, kdo miluje, může stačit jedna věta. Někomu, kdo je otevřený Milosti, Pravdě, může náš vnitřní duchovní učitel pomoci jedním slovem. Někdo, kdo je inteligentní, může pochopit, že Největší Ježíšovo přikázání je prostě největší.
Ale tomu, kdo se lásky bojí, nepomůže vůbec nic.
Jo, bál se její "lásky", tak ji elegantním způsobem poslal pryč. (I tak se to dá vidět. )
Každý to holt vidí po svém. Pokud neprosazuje svůj pohled jako všeobecnou pravdu, je to ok. Jinak to vede k věčnému dohadování.
Zato vášně, to bylo tedy něco.....když si na to vzpomenu...moc nás na netu z té tehdejší vášnivé korespondence nezbylo...jeden už je někde v nebi, druhý je stále na Šumavě, třetí neznámo kde....jen ty ženský zůstaly přilepený ke svým pc......
Eva Nada píše:Jo, bál se její "lásky", tak ji elegantním způsobem poslal pryč. (I tak se to dá vidět. )
Každý to holt vidí po svém. Pokud neprosazuje svůj pohled jako všeobecnou pravdu, je to ok. Jinak to vede k věčnému dohadování.
To je fakt, že každý to může vidět jinak...
Ale nejde o to, proč ji to řekl, ale jak a kdy ji to řekl, je to o empatii, vcítění se, příhodné chvíli, kdy je cítěno, že je cesta otevřena k pochopení...
adiuv píše:Eva Nada píše:Jo, bál se její "lásky", tak ji elegantním způsobem poslal pryč. (I tak se to dá vidět. )
Ale nejde o to, proč ji to řekl, ale jak a kdy ji to řekl, je to o empatii, vcítění se, příhodné chvíli, kdy je cítěno, že je cesta otevřena k pochopení...
Yes
Byl empatický, a tak mlčel a tiše čekal
Když po čase poznal, že tím utrpením z neopětované lásky nakonec vnitřně dozrála k možnosti pochopit, promluvil.
Kdyby jí to byl řekl hned na začátku, vnímala by to jen jako odmítnutí a zareagovala by úplně jinak. A místo aby jí to pomohlo, buď by se ho snažila dál a dál přesvědčovat, nebo by ho s hořkostí odepsala jako lumpa, který si její lásku vůbec nezaslouží.
Eva Nada píše: držel si odstup, ale tak mile, nenásilně, že jsem necítila vysloveně odtažení, odmítnutí, byl jednoduše bezbranný a "nedělal nic", nevím, jestli to bude vámi dobře pochopeno, sdíleli jsme spolu blízkost, sdíleli, to bylo nejdůležitější, takovou, ve které nebylo stopy obrany.... a tím to bylo jemné a nevinné....
armin píše:Eva Nada píše: držel si odstup, ale tak mile, nenásilně, že jsem necítila vysloveně odtažení, odmítnutí, byl jednoduše bezbranný a "nedělal nic", nevím, jestli to bude vámi dobře pochopeno, sdíleli jsme spolu blízkost, sdíleli, to bylo nejdůležitější, takovou, ve které nebylo stopy obrany.... a tím to bylo jemné a nevinné....
Takhle se často chovají k ženám homosexuálové - jako přátelé. Jedna moje známá (krasavice, umělkyně), když ji někdo tou svojí jemností, bezbranností, krásou a decentností zaujal, tak se nakonec ukázalo, že je homosexuál. Dokonce si jednoho takového vzala v USA za manžela a byla to velká nezapomenutelná láska (z její strany).
Eva Nada píše:Jo, bál se její "lásky", tak ji elegantním způsobem poslal pryč. (I tak se to dá vidět. )
Eva Nada píše:Je málo lidí, kteří jsou jemní jak v projevu, tak hluboce uvnitř, vlastně to nemůže být jinak
Eva Nada píše:Nemluvila, to mi on jen povídal, jako "příběh"... a já ho jako příběh uchopila a prezentuji po svém, když se objevila vhodná chvíle ho prezentovat.... podle mě, příběh, hodně pomůže v pochopení, více než slova z hlavy, fráze, slogany, mnohdy působí taková slova jako kamení, nic nepomohou přenést, přinést, žádné pochopení, ale příběh, ten je, nebo by měl být, živý, kdy umožní tu danou situaci prožít a pochopit, nebo taky ne...
Co se týče osob v mém životě, jsou přesně takové a tehdy, jak jsou pro mne (můj růst, řekněme) , právě důležití, jako u každého z nás, co si z toho "faktu" odneseme, to je taky individuální....
Hold teď mám kolem sebe takové lidi, jaké mám a jaké si zasloužím, stejně jako ty nebo kdokoli jiný..., možná jsem svým způsobem naivní (trošku špatné slovo), snílek, kde srdce spěchá někam, co vyciťuje, ale nohama je jinde... proto ten můj projev asi působí, že brečím,...., ale brečet (na pohřebišti vztahů...) není špatně..., je to takové, no.... někdy dost těžké, ale svým způsobem krásné...., viď, armine...
Ale někdo to má určitě jinak, že se koupe v té boží lásce, kráse...., taky jsem se v ní jistou dobu koupala a skládala básně o andělských světech...., naštěstí mě to brzy pustilo...
No a někdo je zase přísně racionální a drží se toho, čeho...., vlastně, zdravého úsudku a toho, co si ustavil ve své mysli jako pravdivé, ale vlastně je mrtev...
No a někdo atd. atd.
Eva Nada píše:Ty na me zase pusobis jako studeny cumak, tvrda a vseho znala , mozna, kdyby z nas dvou udelali jednu, byl by to ideal
Trini píše:Eva Nada píše:Ty na me zase pusobis jako studeny cumak, tvrda a vseho znala , mozna, kdyby z nas dvou udelali jednu, byl by to ideal
No, to určitě ne. Co by si Armin počal, kdybys k němu už nepasovala?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků