Nic píše:Bylo by krásné se sejít v poznání, kdo jsi, kdo jsem, kým jsme.
Pravdou je, že nejkrásnější je nejspíš o tom mlčet.
Jo, bylo by krásné, kdyby se tvoje mysl nestoudně producírovala jen na tvé Poradně. Ros je opravdu boží.
Nic píše:Pravdou je, že nejkrásnější je nejspíš o tom mlčet.
armin píše:Nic píše:Pravdou je, že nejkrásnější je nejspíš o tom mlčet.
To ale duchovňáci většinou nedokáží (nic ve zlém, ale obzvláště ty, Jano). A když je vlastní oslavné a "probuzené" formulace (fráze) už nenapadají, tak alespoň musí citovat podobné, výřečnější nadšené sebepředváděče a oslavovače.
Po mlčení o tom ani stopy...
Eva Nada píše:Jani, to je postoj, zavisly na projevu. Neni to spatne, ale je to postoj zavisly na projevu. Predstav si, ze budes ve stavu, kde nebude nic, zadny projev, nic, proste nic, jen ty....tezko se to predstavuje, ja vim, ale I presto to zkus si predstavit...., tento stav budeme prozivat v hodine smrti...
Nic píše:
Karma je produktem mysli, při připoutanosti k mysli je tady i připoutanost ke karmě.
Nic píše:
Bylo by krásné se sejít v poznání, kdo jsi, kdo jsem, kým jsme.
Nic píše:Při ztotožnění s představou osoby se to "jsem", "jsi" může jevit jako osobní záležitost, jako dvě rozdílné věci, ale ve skutečnosti bez jakéhokoliv ztotožňování, posuzování je to pořád stejné Božské "jsem", neměnné Bytí.
Při ztotožnění s představou osoby se to "jsem", "jsi" může jevit jako osobní záležitost, jako dvě rozdílné věci
Eva Nada píše:Tak proc to jsi, jsem stale pouzivas?
adiuv píše:Nic píše:Při ztotožnění s představou osoby se to "jsem", "jsi" může jevit jako osobní záležitost, jako dvě rozdílné věci, ale ve skutečnosti bez jakéhokoliv ztotožňování, posuzování je to pořád stejné Božské "jsem", neměnné Bytí.
Bez ztotožnění s osobním já nevzniká v tom tvaru žádná potřeba z vlastního nutkání neustále poučovat druhé, které vědoucí osobní já považuje za nevědomé.
Právě podle toho se pozná rozdíl mezi Probuzenými, kteří jen odpovídají na otázky těm, kteří za nimi přicházejí, a mezi hlasatelem, který má potřebu neustále svoje názory propagovat v diskusích a doporučovat je.
zná jen svou potřebu druhé poučovat, přisuzuje ji proto i ostatním
Nic píše:
Bylo by krásné se sejít v poznání, kdo jsi, kdo jsem, kým jsme.
Alaja píše:Tak mne napadlo, že ti duchovní učitelé jsou většinou jako herci.... se všem jejich cnostmi i nectnostmi, touží po obdivu svých žáčků a touží mít těch žáků co nejvíc. Místo aby si vychovali pořádně jen pár svých následníků, když už po nich touží, tak cpou své informace do každé hlavy, co se mihne kolem nich...a nikdo z nich pomalu nic neví...
Trini píše:Alaja píše:Tak mne napadlo, že ti duchovní učitelé jsou většinou jako herci.... se všem jejich cnostmi i nectnostmi, touží po obdivu svých žáčků a touží mít těch žáků co nejvíc. Místo aby si vychovali pořádně jen pár svých následníků, když už po nich touží, tak cpou své informace do každé hlavy, co se mihne kolem nich...a nikdo z nich pomalu nic neví...
Jsou to holt učitelé pro úplné začátečníky.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků