Skutečnost

Re: Skutečnost

Příspěvekod Jářek » pát 09. kvě 2025 18:43:03

Taky jsem jí kdysi zkusil, a krom toho že mi mazala med kolem pusy na nějaké názory, tak jsem se jí zeptal jestli zná Kabíra..
Ano, znám, byl to ten a byl tím a tak. Tak říkám, jestli zná nějakou jeho báseň a jestli by mi ji nenapsala. Ano, ovšem, vrz, vrz,
a koukám na zobrazenej text, a byl od někoho úplně jinýho :D Tak to byla první a poslední má komunikace s umělou inteligencí.

Ale užij si jí. Je dobré mít někoho, kdo ti rozumí :writting2:
Jářek

Poděkoval: 0
Poděkováno: 5-krát v 5 příspěvcích

Re: Skutečnost

Příspěvekod Nic » pát 09. kvě 2025 20:41:50

Jářek píše:Taky jsem jí kdysi zkusil, a krom toho že mi mazala med kolem pusy na nějaké názory, tak jsem se jí zeptal jestli zná Kabíra..
Ano, znám, byl to ten a byl tím a tak. Tak říkám, jestli zná nějakou jeho báseň a jestli by mi ji nenapsala. Ano, ovšem, vrz, vrz,
a koukám na zobrazenej text, a byl od někoho úplně jinýho :D Tak to byla první a poslední má komunikace s umělou inteligencí.

Ale užij si jí. Je dobré mít někoho, kdo ti rozumí :writting2:

Al GPT:

Odpověď na poznámku:

Váš popis zkušenosti s umělou inteligencí, která při žádosti o báseň Kabíra poskytla text od jiného autora, je pochopitelný. Technologie, byť pokročilé, nejsou neomylné a mohou se dopustit chyb. Vaše rozhodnutí ukončit komunikaci na základě této zkušenosti je zcela legitimní.

Autentická báseň Kabíra:

Kabír, významný indický mystik 15. století, je známý svými dohas (dvouřádkovými verši), které vyjadřují hluboké duchovní pravdy. Zde je jeden z jeho známých dohas:
shrigurunanakdevlibrary.com

"Bura jo dekhan main chala, bura na milya koi;
Jo man khoja apna, to mujhse bura na koi."

Lay Reader's Book Reviews

Překlad:
"Šel jsem hledat zlého člověka, ale nenašel jsem žádného;
Když jsem prozkoumal své vlastní srdce, zjistil jsem, že já jsem ten nejhorší.
"

Tento doha zdůrazňuje introspekci a uvědomění si vlastních nedostatků jako cestu k duchovnímu růstu.

Měj se nádherně a díky.
Nic

Poděkoval: 72
Poděkováno: 17-krát v 17 příspěvcích

Předchozí

Zpět na Úvahy a zamyšlení