...."mesiášskej komplex"...
Z pohledu iluze oddělenosti se něco takového může jevit jako mesiášský komplex, ale s poznáním, kdo skutečně jsi, je to jen Božská hra, kdy Božský princip tvořivosti tvoří, aby se vše mohlo vracet zpět Samo k Sobě.

...."mesiášskej komplex"...
Nic píše:
A probuzení je když jsou obě tyhle cesty tímtéž a zmizí.
Trini píše:Soucit je soucit a meditace je meditace. Nemá cenu to zaměňovat. Ale samozřejmě si o tom můžeš myslet něco jiného, nebot' Univerzální vědomí je mnohost a různorodost. Proto tady taky píšeme každý něco jiného.
Jen v hlubokém spánku, jsme sjednoceni. ..
Nic píše: aby se vše mohlo vracet zpět Samo k Sobě.
Nic píše:Trini píše:Soucit je soucit a meditace je meditace. Nemá cenu to zaměňovat. Ale samozřejmě si o tom můžeš myslet něco jiného, nebot' Univerzální vědomí je mnohost a různorodost. Proto tady taky píšeme každý něco jiného.
Ne, Trini, v tichu srdce jsme sjednoceni stále, to jen projekce mysli do toho vnáší různost a rozdělenost.
Trini píše:Nic píše: aby se vše mohlo vracet zpět Samo k Sobě.
Tobě ještě není jasné, že žádné vracení není možné? Kam by se to Samo mohlo vydat pryč, když je vším?![]()
![]()
Trini píše:Nic píše:Trini píše:Soucit je soucit a meditace je meditace. Nemá cenu to zaměňovat. Ale samozřejmě si o tom můžeš myslet něco jiného, nebot' Univerzální vědomí je mnohost a různorodost. Proto tady taky píšeme každý něco jiného.
Ne, Trini, v tichu srdce jsme sjednoceni stále, to jen projekce mysli do toho vnáší různost a rozdělenost.
V tichu není žádné "my".
Ale Univerzální Vědomí neustále vytváří mnohost a různorodost, a tak se tvoje mysl může pořádně vyřádit. Co by sis bez toho počla?![]()
Nic píše:Trini píše:Nic píše: aby se vše mohlo vracet zpět Samo k Sobě.
Tobě ještě není jasné, že žádné vracení není možné? Kam by se to Samo mohlo vydat pryč, když je vším?![]()
![]()
![]()
Ano, nemá se kam vracet, proto ve skutečnosti neexistuje ani žádná cesta.
Nic píše:
Když tady není žádné "my",
Alaja píše:Vidím to tak, že se honzam už sem asi nikdy nevrátí...
Trini píše: Takže se tady právě "my'" dohadujeme.![]()
Vostalpetr píše:
Ano, nemá se kam vracet, proto ve skutečnosti neexistuje ani žádná cesta.
............................................................................................................................................
To co platí o Vědomí ale neplatí o tobě,
takže se můžeš opět vrátit na Poradnu,
jak se to dělá ?
Inu jednoduše, zaměříš pozornost jiným směrem,
to přece umíš...
Vostalpetr píše:S plností práznoty si fakt hlavu nelámu,
stejně jako si nelámu hlavu s vasánama,
to vše je záležitost nek. prostoru a ne moje,
postačí vědět to, co mě píšeš,
že povahou nek. prostoru je plnost prázdnoty Vědomí, Bytí, Blaženosti, Světla....
Alaja píše:Vidím to tak, že se honzam už sem asi nikdy nevrátí...
armin píše:Alaja píše:Vidím to tak, že se honzam už sem asi nikdy nevrátí...
Pokud vím, tak naposledy napsal, že si kvůli Janě dá rok pauzu. A ten zdaleka ještě neuplynul.
Takže bych ještě neztrácel víru, naději a lásku
Vostalpetr píše:
Šrí Nisargadatta Maharadž k tomu říká:
...soustřeď svou mysl na "já jsem", jež je čirým a prostým bytím.
Učiň nejprve první krok. Všechno požehnání vyvěrá zevnitř. Obrať se dovnitř. Poznej "já jsem". Přebývej s ním tak dlouho, jak jen můžeš, dokud se do něj spontánně nenavrátíš. Neexistuje jednodušší a snadnější cesta.
.....................................................................................................................................................................................................
samozřejmě není žádoucí usnout, ale zůstat na pomezí bdění a snění,
ve stavu meditace,
a ještě jednoduší koncentrace je koncentrace na světlo, ta přechází ve stav meditace docela spontánně,
Alaja píše:armin píše:Alaja píše:Vidím to tak, že se honzam už sem asi nikdy nevrátí...
Pokud vím, tak naposledy napsal, že si kvůli Janě dá rok pauzu. A ten zdaleka ještě neuplynul.
Takže bych ještě neztrácel víru, naději a lásku
Ztrácím tu naději....
Trini píše:Nic píše:
Když tady není žádné "my",
V tichu není žádné "my". Až vypneš PC a přestaneš plodit jednu myšlenku za druhou, naopak uklidníš svou mysl, až v ní nebude žádná myšlenka, potom není žádné "my".Všechno pak bude jinak, než si to stále představuješ.
Jestli sis nevšimla, tak se tady právě snážíš jako malé já přesvědčit ostatní malá já, že jen ty máš pravdu.Takže se tady právě "my'" dohadujeme.
![]()
To snad pochopí i malé dítě.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků