honzam píše:Trini píše:A chybí ti to? Máš pocit, že ti něco chybí a cítíš se kvůli tomu nespokojená? Nebo ne?
Nechybí, je to velmi pokojný stav. Jsem nespokojená, že lidské tělo chátrá a omezuje mě tím.
Pocituješ lidské tělo jako zátěž? Nisargadatta i Ramana o něm někdy mluví jako o zátěži. Jako zátěž ho nevnímám, ale to třeba ještě dalším stárnutím popř. nemocemi přijde.
Každopádně jsem moc ráda, že se s tělem neidentifikuji. To bych asi trpěla jako mé některé známé. Stále ještě honí mužské, planují plastické operace, botoxové injekce, nechávají se masirovat nějakými speciálními stroji na těle i v obličeji atd. Asi se chtějí cítit jako ženy nebo aby je muži vnímali jako ženy. Z celého srdce děkuji Bohu/Prozřetelnosti, že tyhle problémy nemám. Díky, díky za tu spokojenost!

Za ten mír a klid!
honzam píše:Agresivní jsem asi proto, že mi instinkt velí pářit se se stejnými tvory a dělat z nich mámy, ale jsem svázaná lidským tělem. Je to nějaký druh hry nebo sportovního klání, co já vím. Když se stanu mámou, tak tohle bojovné období končí, jako bych prohrála s tvorem, který mi dítě udělal a to dítě je přijetím mé porážky. Ty tvory vnímám jako své sestry.
Tohle z těch pudů dokážu "vyextrahovat".
To jsou velmi zajímavé - a mně zcela cizí - zkušenosti.
Asi ti už jdu na nervy tím vyptáváním. Chtěla jsem si udělat hlubší obraz o celé situaci, co máte s Janou. Ani nevím, proč jsem se do toho tentokrát zamíchala. Asi mě štvalo, že tě zase bude na Poradně banovat. A zřejmě jsem chtěla pochopit, proč se to celé děje.