honzam píše:Nic píše:Je potřeba cokoliv potlačovat, když se to všechno zjednoduší a vnímá se to
rovnou jako dobré?
Začni nejdřív u sebe ... dobrá deprese, dobré problémy, dobře kritizující mysl, dobrá osoba, dobrá oddělenost, dobrá temnota, dobrá připoutanost, dobré rohy.

Pomůže Ti to vidět běžné věci patřící k životu z jejich přirozenější i pozitivnější stránky jako zkušenost, kterou je dobré přijímat s pokorou "Vím, že nevím, co je doopravdy jen špatné."
Dobře, Honzame, díky.
dobrá depreseDefinice: dlouhotrvající porucha psychiky projevující se snížením až vymizením schopnosti prožívat potěšení, pokleslými náladami jedince a patologickým smutkemJe to výzva k prohlédnutí iluze, na jejímž konci je radost a štěstí. Je to stav, který skrývá v sobě krásu tajemství. Hloubku zastavení.
Miluji ten úsměv bytosti, když se probouzí z těžkého snění.
Učí nás to trpělivosti, poznávání toho, co přesahuje hroby.
dobré problémyZ pohledu celistvosti, je tu jen hra, která tu díky iluzi problémů může být. Je tu láska k nalézání řešení. Hra, ve které bys nemohl řešit nějaký problém, by Tě nebavila. Ale samotná hra se řešením problémů není problém.
dobře kritizující myslS poznáním, že jsi to, co mysl přesahuje, je mysl skvělý nástroj ke hrám. Dobře kritizující mysl je nevědomá mysl, umožňuje si hrát i na to, na co by si inteligentní mysl nikdy hrát netroufla.
dobrá osobaDobrá osoba je láskou, jenže při tomhle poznání, zůstává jen láska a představa osoby zmizí.
dobrá oddělenostDobrá oddělenost vytváří možnost extáze spojení. Proto je poznávání ničím nerozdělené jednoty Bytí tak opojně krásné.
dobrá temnotaAbsence Světla, Klid a Mír Ne-bytí
dobrá připoutanostHmmm, nejkrásnější na ní je, že jsi Já
dobré rohytak teď jsi mě dostal
To asi víš nejlíp Ty, co je na nich dobrého, já je nemám.
"Vím, že nevím, co je doopravdy jen špatné."
A vypadá to, že taková pokora je tady na místě, máš pravdu. Od té doby, co v mém srdci září Boží přítomnost,
od té doby, co je tenhle život, Jeho životem, je jasné, že nic takového se už nedozvím.