maros píše:Aby si bol v obraze, poviem príklad, i keď na tvojho Santu nemá. S obľubou ilúziu hmoty opisuješ ako 99,9999%-né nič, iba kde tu sa mihne nejaký atóm vo zvyšku miliontín percent. Takže Ti navrhujem, aby si si vybral hodne hutnú ilúziu hmoty vo forme poriadnej skaly a tresol sa ňou poriadne po čele. Potom Ti možno blysne v hlave, že tá ilúzia pár atómov v prázdnom priestore až takou ilúziou nie je. A vieš prečo? Lebo sa Ti už až tak nehodilo povedať, že v tom prázdnom priestore sú tie základné častice hmoty udržiavané obrovskou silou a o tejto sile by niečo vedeli povedať povedzme v Hirošime, keby to v 45-om prežili. Ale pánovi to môže byť jedno, veď všetko je ilúzia. Kam Ťa táto spupnosť človeče dovedie? No a ak sme sa od hmoty dostali po energiu, a súhlasíme s tým,že hmota je len skoncentrovaná energia, tak hádam začneme súhlasiť i s tým, že i energia je len niečo, čo je skoncentrované.
Ehm trochu mě matou všechny ty kecy co sem píšeš, ale abych to zjednodušil - V ČEM KONKRÉTNĚ NEMÁM PRAVDU? 99,999999999999 % atomu je prázdných - je to pravda nebo není? To ostatní co meleš nic z toho co jsem řekl nevyvrací.
A to sa dostávame do sveta božských ideí/mentálnej sféry/, kde sa idei sformujú do entít, ktoré nazývame myšlienkové formy.
Tady jsem se poprvé uchechtl. Jak se někdo dokáže z pojednání o hmotě a energii takovou bleskovou rychlostí dostat do světa božských ideí opravdu nechápu. Žádné vysvětlení, žádná příprava, prostě "a to se dostáváme do světa božských ideí" Ahaahaahaaaaa jééé ou kééj. Bomba. Takže abych tě napodobil - máme tu dva čtverce, které mají každý x bodů a to nás dostává k důkazu, že všechno je jen součást spiknutí třetí galaxie z leva proti čtvernožcům na planetě Gama beta 7. Kámo, nauč se trošku argumentovat, ok? Nejdřív si řekni, co vlastně chceš říct, napiš si cíl, pak si napiš jaké máš k tomu argumenty, v klidu si nad tím sedni, sepiš to, dej to přečíst babičce, jestli to dává smysl, a pak to sem hoď - ok? Můžeš to příště takhle udělat?
A pokiaľ sa vykašleme na učebnice anatómie mudrov, ktorí vedia veľké prd/mimochodom,
Druhé uchechtnutí - zřejmě asi nemá cenu rozvádět proč.
v USA zisťovali anomáliu obrovského zníženia úmrtnosti ich občanov v rámci jedného mesiaca a napokon zistili, že v tom mesiaci prebiehal generálny štrajk lekárov

/, tak zistíme, že mozog nie je schopný myšlienky vytvárať, on ich len vie prijímať, spracovávať a ďalej vysielať.
Tak tady jsem se fakt už rozesmál nahlas. Jako argumentovat takovou kravinou, abys vyvodil úplně jinou kravinu, to už je fakt vrchol. Hele nerad ti to říkám, ale opravdu ti tam moc nesedí věci, kterým se říká příčina a následek. Chápu, že v tvém vysněném světě je úmrtnost občanů v jednom měsíci při stávce lékařů nezpochybnitelným důkazem toho, že mozek myšlenky nevytváří, ale nám ostatním, co nežijí v tvém fantasy světě musíš takovéhle pikle něčím odůvodnit. Jinak je to jen mrmlání chorého mozku.
Ale Tebe tieto drobnosti nevadia, veď načo sa zaoberať niečím, čo je len ilúziou.
No, ty se rozhodně iluzemi zaobíráš. Musí to být bolestné, když se tvůj vysněný svět střetne s realitou.
To kľudne svojím tvrdením zo seba urobíš Boha, teda pardón, nie zo seba, ktorý neexistuješ, ale so svojho mozgu, ktorý si existuje v ilúzii len tak...
Já vážně žasnu. Rád bych ti na to něco řekl. Něco hřejivého, co by tě na chvilku uklidnilo. Abys věděl, že vlastně nejsi sám, že ti někdo drží palce. Že jednou ti bude líp.
Pozri, asi tušíš, kam sa chcem dostať.
Nejsem si jistý, jestli to někdo může vůbec tušit. Možná některý z tvých vysněných hrdinů?
Kašlem na to, že sa správaš vulgárne ku mne. Ale nechápem, čo si to dovoľuješ k ľuďom, ako je Vostálpeťo, Lída, alebo Roman. Snažili sa Ťa usmerniť, pretože tomu rozumejú viac, ako Ty, a Ty si to nazval hipi kydy.
Wow jedna srozumitelná myšlenka. Bomba. Aspoň mám na co odpovídat. Tak hele kámo, nehledě na to, že to opravdu byly hipie kecy ti musím říct jednu věc. Jednu důležitou věc. Buď tě zajímá pravda, nebo tě zajímají všechny ty hipie kydy okolo. To si musíš vybrat. Jestli tě zajímá pravda, musíš všechnu tu trapnou omáčku okolo vyloučit a jít k jádru té pravdy. Jestli tě zajímá ta trapná omáčka okolo, pak nezbývá, než se chytit s Lídou za ruce a jít tancovat kolo kolo mlýnský na nějaký sluncem osvícený palouček.
Mimochodom, ako je možné, že ten istý zážitok doviedol Martu Jansen alebo E.Tolleho k tomu, že sú z nich láskavé bytosti, ktoré rozdávajú lásku a pochopenie, kým Ty chrlíš oheň a síru.
Chrlím ohnivé koule a lítám ti nad hlavou. Všechno co chceš, pokud tě to uklidní a odpovídá to tvé vysněné verzi světa.
A ako je možné, že napr. Marta vysvetľuje milosť osvietenia, ako zásluhu , ktorá sa získava cez mnoho inkarnácií,
.
Hehe tak to sou jen dvě možnosti: 1) Buď jsem takovej gauner co tvrdíš, a pak ti tvoje Marta pěkně kecala a já měl pravdu - osvícení může získat každý za večer, jen když si uvědomí, že to o čem tu mluvím je pravda.
2) Nebo, což pro tebe bude ještě horší, jsem si to já zasloužil... MUhahahahahhahahahaahaaa (ďábelský smích).
A teď vážně. O čem to tu sakra celou dobu meleš? Jsi vůbec aspoň trochu v obraze, o čem byla tahle diskuze? Uvědomuješ si, že jsi s tímhle příspěvkem totálně mimo tu diskuzi? Žes tu před tím něco vykřikoval a já ti na to odpověděl, na všechno a tys mávnutím proutku přešel k něčemu úplně jinému? To jako všechno co jsem ti řekl bereš? Už nemáš nic co dodat? Žádný argument? Na nic z toho co jsem napsal jsi neodpověděl. Rozvedl jsi jen to, odkud podle tebe vznikají myšlenky, což dopadlo přesně tak, jak jsem říkal a totiž jako totální propadák a prokázání toho, že jsou to jen nějaký spirituální kecy, kterým věříš a který nemůžeš dokázat. Jediné co máš vědecky ověřeno je to, že myšlenky se tvoří v mozku. Toho se aspoň pro tuhle diskuzi drž. Pro tuhle diskuzi je to navíc naprosto ALE TOTÁLNĚ A NAPROSTO NEVÝZNAMNÉ. Tady šlo o něco ale kompletně jiného:
Ty přiznáváš, že nejsi ničím, co pozoruješ, ale nechápeš, že ses měl zastavit v půlce věty. Nejsi ničím. Není žádné ty. Není žádné já. Nejsi vědomím. Nejsi ničím. Vědomí je. Takhle to zkus pochopit.
Pamatuješ? O to tu šlo. To jsi mi tu psal, že jsem vedle, tak mi sakra dokaž proč. A nezapomeň mi taky odpovědět na můj předchozí příspěvek, který jsi mávnutím kouzelného proutku vynechal.