Paradoxy píše:Proč tu Janu prostě neignorujete? Pokud hledač má Jany poradnou projít, tak jí projde a buď se chytí těch jejích nesmyslů nebo ne. O tom ta cesta taky bývá, vím o tom své. Kdo se z jejích spárů má zachránit, ten se zachrání. A jako zkušenost je i tohle dobré. Vy ji reakcema jenom posilujete

. Jo ale jinak je to fakt dobrý divadlo s ní

.
Já jsem taky dlouho, dlouho na Janiny slogany reagovala, ale potom u mne nastal nějaký zlom, uvědomila jsem si, že ji tím jen přidávám drogu k tomu jejímu žvatlání a předvánění se. Ale trvalo to.
A stejně mě díky mé impulsivní povaze, to někdy nedá nereagovat...
Nedávno na Poradně Petra = Trini pěkně napsala, proč reaguje na Janiny zkomoleniny. Ví, že ona zatím není schopna pochopit, jak hluboce se mýlí, když svou představu roubuje na výroky probuzených. Ale reaguje, poslední dobou velmi neosobně a věcně (za což díky, protože to u ní taky nebylo hned), kvůli dalším, případným hledajícím....
Miroslav k tomu, proč na ni stále reaguje psal cosi o soucitu, ale u něho mi to přijde jako postižení potřebou spasitelství. Viz. i jeho zdůvodnění, proč si kdysi založil své stránky, na kterých reagoval na výmysly, lži jistí osůbky, která je pronášela veřejně proti Tomášovým.
Podle mě toto nebylo třeba.
Pravda nemá potřebu obhajoby, očišťování jména probuzených. Prostě nemá.
Každý vidí, vnímá, na co konkrétně nyní má a více nepobere a jak říkala Míla, násilím odlupovat skořápku od právě líhnutého kuřátka může být jen a jen ke škodě. Vše má svůj čas.
Komunikace s Janou je skutečně škola, a že už to spolu táhneme roky.... jako s dalšími, osobně jsme se taky tuším dvakrát setkaly.... ona je skutečně přesvědčená o tom,co i píše...
Nedávno jsme s Pedritem na Poradně konstatovali, že Jana je taková Kálí, matka smrti, kdo se jejím soukolím nechá semlít...

Podle mne by skutečně jedině pomohlo, jak jí, tak všem, nereagovat. Neposkytovat jí žádné podněty, odrazy, kterých by se mohla chytat a dále reagovat, argumentovat, rozvíjet ty své smyšlenky.... ale asi to nebude tak hned...