Alaja píše:
No jo, když se partner sám od sebe najednou změní k horšímu, tak se s ním holt už nedá žít...
Máš tu zkušenost? Změnil se tvůj manžel k horšímu? Nebo jsi měla štěstí a on zůstal takový, jakého sis ho vybrala anebo se dokonce zlepšil?
Alaja píše:
No jo, když se partner sám od sebe najednou změní k horšímu, tak se s ním holt už nedá žít...
Trini píše:Alaja píše:
Máš tu zkušenost? Změnil se tvůj manžel k horšímu? Nebo jsi měla štěstí a on zůstal takový, jakého sis ho vybrala anebo se dokonce zlepšil?
Alaja píše:Špatného člověka by si budoucí duchovňák přece za partnera nevybral...
Alaja píše:Trini píše:Alaja píše:
Svůj duchovní vývin jsem uzpůsobila potřebám svého manžela...nemluvila jsem o tom, pokud mne sám o to nepožádal, nemeditovala jsem v době, kdy byl přítomen či nespal.... on se totiž bál, že mne ztratí, nebo že se zblázním.......cítil tu změnu a bál se jí....
Trini píše:Alaja píše:Špatného člověka by si budoucí duchovňák přece za partnera nevybral...
Je to trochu komplikovanější. Budoucí duchovnák automaticky zvýší - na nějaký čas - úroven svého partnera (ale o tom obvykle oba nic neví). Nemůže ho tam ale držet věčně. Pokud partner na sobě nepracuje, tak zase klesne na svou normální úroven. Zato budoucí duchovnák na sobě dál pracuje - takže se to nakonec roztrhne (jak psal Armin).
Nemyslím si, že smysl je v tom, s jedním partnerem vydržet za každou cenu až do smrti. Někteří lidé to tak udělají a žijí celý život spolu - ovšem v pekle.
Alaja píše:Z Fb....
Trini píše:Alaja píše:Z Fb....
To by bylo hrozné, kdyby to tak bylo.
Ono to může být úplně opačně. Moje druhá tchyně byla velmi duchovní. Můj tchán se zamiloval do někoho jiného, ale ona ho za žádnou cenu nechtěla ztratit a šíleně trpěla.
armin píše:Budoucí duchovnák automaticky zvýší - na nějaký čas - úroven svého partnera (ale o tom obvykle oba nic neví). Nemůže ho tam ale držet věčně."
Takhle to opravdu funguje (alespoň podle mé zkušenosti).
Dobré je, když je rozchod win-win.
Mé bývalé ženě se rozchod (rozvod) samozřejmě hodně nelíbil. Teď je sice sama (+ má už dospělé děti a vnoučata), ale je teď mnohem šťastnější, než by byla v nevyrovnaném vztahu se mnou. Věnuje se věcem, se které ji baví pro které by u mne nenacházela pochopení a naopak. Stala se samostatnou materiálně i psychologicky - nevidí například už příčinu svých neuspokojivých stavů ve svém partnerovi atd. Takže to nakonec dobře dopadlo, zaplať Pán Bůh
Eva Nada píše:Zato vášně, to bylo tedy něco.....když si na to vzpomenu...moc nás na netu z té tehdejší vášnivé korespondence nezbylo...jeden už je někde v nebi, druhý je stále na Šumavě, třetí neznámo kde....jen ty ženský zůstaly přilepený ke svým pc......
Jo, to byly časy...
Vášeň je dobrá.... je to.... jako když máš otevřené dveře srdíčka, dokořán, dýcháš z hluboka, z plných plic, vydechuješ, dýcháš.... necháš vyvěrat to, co je uvnitř, co "chce samo ven".... je to jako láva..... která se dostává na povrch, ven, ven, ven, cítíš tu lehkost, krásu projeveného i neprojeveného, dýchání, dýchání, dýchání, spojení.... spojení....
Ale někdy je dobré umět i dveře zavřít.... (z knihy Kámen mudrců...., kdo četl, ví...)
Eva Nada píše:Hmmm, po čtyřech letech, paráda
Díky, přečtu si...
armin píše:Eva Nada píše:Hmmm, po čtyřech letech, paráda
Díky, přečtu si...
No, žádná změna, spíše se zamotává (jako většina ke stáru) do svých konstrukcí. A přes ně už dál nevidí.
My mu sice nerozumíme, ale my mu věříme, protože ho máme rády. Viď Evo
Eva Nada píše:armin píše:Eva Nada píše:Hmmm, po čtyřech letech, paráda
Díky, přečtu si...
No, žádná změna, spíše se zamotává (jako většina ke stáru) do svých konstrukcí. A přes ně už dál nevidí.
My mu sice nerozumíme, ale my mu věříme, protože ho máme rády. Viď Evo
To víš, že ho máme rády
Ještě jsem nečetla, mám toho teď hodně, ale určitě si přečtu a napíšu, jak to na mě působí....
Eva Nada píše:A založím ho hned, ale na Poradně, protože by mě zajímal i Zdeňkův názor, tady se myslím Zdeněk nevyskytuje...
Alaja píše:Eva Nada píše:A založím ho hned, ale na Poradně, protože by mě zajímal i Zdeňkův názor, tady se myslím Zdeněk nevyskytuje...
Myslíš, že bude mít autor radost?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků