Ja jsem obcas jeste radikalnejsi

a vaham, jestli je ucit i to psani, cteni a pocitani

, protoze verim, ze ta touha po vedeni, sdileni a vymene informaci je k tomu stejne casem vetsinou dovede. A asi by mi nevadilo kdyby nekdo umel jen genialne malovat, nebo jen geneialne zpivat, cokoliv, cemu si zvolil venovat svuj cas a neumel treba psat nebo pocitat.
.................................................................................................................................................
I s tím lze klidně souhlasit,
ale myslím, že škola by měla být spíše takovým "jídelním lístkem" kde si člověk může vybrat to co chce,
moje přítelkyně před lety studovala dálkově vějšku (nějakou tu sociální nebo co já vím)
a když jsem viděl, co tam měli napsáno o současný psychologii,
tak jsem si říkal, proboha, to je úplně stejná pakárna jako když jsem se já učil dějepis na základce,
pouze jen nějaké základní informace, který člověk musí za 14 dní zapomenout, protože jsoiu k ničemu
Jasně, každý si může představit, že škola by měla dělat to, či ono,
mně zatím neustále připadá že škola především naplnuje tu základní vizi Marie Terezie(?), která zavedla povinnou školní docházku hlavně protoo, ABY SE DĚTI NEPOFLAKOVALY NA ULICI
No po revulici jsme zrušili POVINNOU PRACOVNÍ DOCHÁZKU,
DĚTEM JSME OVŠEM STÁLE NECHALI POVINNOU ROBOTÁRNU JAKO POZŮSTATEK STŘEDOVĚKU TAKŽE NEUSTÁLE MAJÍ POVINNOU ŠKOLNÍ DOCHÁZKU
((samozřejmě a taky jak jinak, je argumentováno tím, že je to vlastně ochrana před zneužíváním dětí,
což je podobně chytrý, jako že bolševik natáhnul na hranicích ostnatý drát proto, aby se k nám nedostali zlí kapitalisti a nemohli nás zneužívat))