Trini píše:
Honzama v žádném spojení s d'áblem nevnímám, to tady můžeš psát pořád dokola - je to nesmysl.
Vnímám ho jako láskyplnou bytost, která jde zcela jedinečnou a velmi mystickou cestou. Nemusím tu cestu chápat, důležité je jen, jaké ovoce nese - a to ovoce je velmi dobré.
Jestli rodí jako had, drak nebo koza? To mně nějak uchází, asi je to důležité jen pro jeho mystickou cestu a ne pro mě.![]()
S Honzamem jsme šli nějaký čas duchovní cestu spolu, rozuměli jsme si a poznávali podobné.
V jednom okamžiku jsme dospěli k bodu, kdy se ta cesta dělila, bylo možné nechat se unášet energií, která povznáší srdce do Nirvány, do Království nebeského, do sjednocení s Bohem
a druhá energie stahovala dolu do pekelných temnot. Oba jsme tohle zaregistrovali. A v tuhle chvíli se naše cesty rozdělily.
Honzam se v podstatě obětoval, aby bylo možné pomoci bytostem uvízlým na cestě k věčnému utrpení,
a teď tady může demonstrovat, o čem to sjednocení s ďáblem je:
honzam píše: Pro mě slovo Ďábel v současnosti vyjadřuje:
1) oddělenost od lidí jako fyzických bytostí
2) stav bez lásky
3) pocit takové neurčité velké moci (je to spojené s rohy)
4) divný povýšený temný klid (oblast srdce, která ústí do toho neohraničeného nehybného beztvarého černého tělesna)
5) temnota obecně
.
Proto bagatelizování toho, co píše, jeho oběť znehodnocuje.
A pro upřesnění, jak už mnohokrát řekl, on sám se téhle pekelné cesty neúčastní, v pekle není živ Honzam, ale ďábel
a stejně tak v Božím království nedlí Nic, živ je tady jen Bůh.

A pro ty, koho by tohle celé nějak znepokojovalo, je tady Nekonečný příběh.