Alaja píše:Mě je dneska trochu zima...asi se ochladilo dost...musela jsem si navléknout tepláky, když jsem na zahradě kontrolovala a krmila kočky.![]()
Horké kafe mi během chvilky vychladlo.![]()
Jen to cigáro je furt stejné.![]()
No co, co, já jsem taktéž stařenka a asi o trochu starší než ty...![]()
Jo a dýně poporostla.....
Trini píše:Pěstovala jsi vždycky dýně? Nebo to přišlo později?
Alaja píše:
Cigárko - to je ze zdravotních důvodů.
Trini píše:Alaja píše:
Tak o tom bych věděla ráda víc.
Alaja píše:Trini píše:Alaja píše:
Tak o tom bych věděla ráda víc.
![]()
V roce 91 jsem měla asi tak půlroční pauzu v kouření. Začala jsem ale znovu právě z těch zdravotních důvodů. Užívala jsem tenkrát léky na ředění krve (po překonání embolie plic) a začala jsem nenápadně přibírat. Nakonec jsem měla o dobrých 25 kg víc a už jsem se nevešla do žádného svého oblečení. Nejspíš šlo o reakci na léky a začala se mi zadržovat voda v těle, byla jsem vlastně oteklá všude. Někde jsem se dočetla, že na to by mohl pomoci nikotin. A tak jsem začala pomalu zase kouřit. A fakt - váha se mi začala upravovat, klesat....až k tomu mému normálu.
No a pak jsem časem viděla kolem sebe, jak odložení dlouholetého kouření působí na lidi. Nejčastěji nabírali na váze a nemohli se té obezity zbavit. Někteří i přes mnohaletou abstinenci v kouření stejně umřeli. Rakovinu dostávali nejen lidé, co kouřili, ale i lidi, co nikdy cigaretu nevzali do ruky a ani nepřebývali v zakouřeném prostředí.
Takže klidně dál kouřím, abych zase nepřibrala čtvrt metráku či víc a abych nedostala rakovinu z nedostatku nikotinu v těle.
![]()
Trini píše:Nedýchá se ti hůř? Nekašleš?
Mojí bývalé kouřící spolužačce se začalo špatně dýchat, když šla do schodů a tak. Našli ji nádor na plicích. Lékařka jí řekla, že to nemá z kouření, ale ze stresu. Za pár měsíců zemřela na chemoterapií.
Alaja píše:Trini píše:Nedýchá se ti hůř? Nekašleš?
Mojí bývalé kouřící spolužačce se začalo špatně dýchat, když šla do schodů a tak. Našli ji nádor na plicích. Lékařka jí řekla, že to nemá z kouření, ale ze stresu. Za pár měsíců zemřela na chemoterapií.
Myslím si, že jsem na tom přiměřeně svému věku.![]()
Plíce mám v pořádku, nedávno mi je kontrolovali.![]()
Ano - stres je o mnoho lepší spouštěč rakoviny než nějaká ta cigareta.....
Alaja píše:Roste...vlastně rostou...4 kousky..
Trini píše:Máte tam také bobry, Poly?
Alaja píše:Trini píše:Máte tam také bobry, Poly?
Tady asi ne, ještě jsem tu neviděla žádný strom bobry ohlodaný....je tu na ně nejspíš příliš živo a spousta malých vodních elektrárniček.
Zpět na Obrázky, fotografie, mandaly
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník