vostalpetr píše:Nenutím Tebe a ani nikoho, koho to, co tady píšu, nezajímá, aby to četl.
A že ti to nejde na tý tvý Poradně,
to se divím....
Co nejde? Nenutit ke čtení? Je tam snad někdo nucen číst, co nechce?
vostalpetr píše:Nenutím Tebe a ani nikoho, koho to, co tady píšu, nezajímá, aby to četl.
A že ti to nejde na tý tvý Poradně,
to se divím....
vostalpetr píše:A není ?
Nic píše:Trini píše:To víš, lidi se spíš zajímají o zkušenosti probuzených - Moojiho a tak.
Mě zajímají moje zkušenosti a mám radost, že Mooji a ostatní probuzení popisují srozumitelným a jasným způsobem totéž, co poznávám, s čím souznívám.
Nic píše:Trini píše:To víš, lidi se spíš zajímají o zkušenosti probuzených - Moojiho a tak.
Nenutím Tebe a ani nikoho, koho to, co tady píšu, nezajímá, aby to četl. Mě ve skutečnosti ani nezajímá, že Tě to nezajímá,
ale možná by sis ušetřila energii, kdybys četla jen to, co Tě zajímá.
![]()
![]()
Dokonce ani já nejsem nucena čít to, co mě nezajímá.
Trini píše:A zase si úspěšně dokázala svoji neprobuzenost. Gratuluji.
Nic píše:Trini píše:A zase si úspěšně dokázala svoji neprobuzenost. Gratuluji.
Ve světle osvícení je všechno stejnou osvíceností,
proto Probuzení neoslovují nevědomé ego, ale mluví přímo k vědomí.
Má nějaký smysl říkat spáči - právě úspěšně dokazuješ, že spíš?
Má nějaký smysl říkat ve svém snu snové postavě - nejsi probuzená?
vostalpetr píše:Dokonce ani já nejsem nucena čít to, co mě nezajímá.
Ale jo, seš,
páč máš k tomu připoutanou pozornost...
To víš, to vlastnictví dělá divy....
Alaja píše:vostalpetr píše:Pro mě je velkou radostí poznávat skrz všechny probuzené a probouzející se stejnou kvalitu Bytí, jaká září v mém srdci.
No máme na to ještě sedum let...
Ale dál ani tuk...
Optimisto.......vždyť už má za sebou nejméně jedenáct let onoho "duchovního" klábosení na netu a vůbec se z toho ani trošičku nepoučila.
Optimisto.......vždyť už má za sebou nejméně jedenáct let onoho "duchovního" klábosení na netu a vůbec se z toho ani trošičku nepoučila.
Myslí si, že je jako Mooji a že to její "duchovní" klábosení jsou moudra probuzeného. Tak jak by se mohla poučit..
Má nějaký smysl říkat spáči - právě úspěšně dokazuješ, že spíš?
Má nějaký smysl říkat ve svém snu snové postavě - nejsi probuzená?
vostalpetr píše:Optimisto.......vždyť už má za sebou nejméně jedenáct let onoho "duchovního" klábosení na netu a vůbec se z toho ani trošičku nepoučila.
Myslí si, že je jako Mooji a že to její "duchovní" klábosení jsou moudra probuzeného. Tak jak by se mohla poučit..
To Maharadž na to potřeboval celej život, aby tejden před smrtí zjistil,
že Vědomí k Vědomí nehovoří (což je Janin převzatej koncept od Maharadže)
Trini píše:
Vědomí si na to pořídilo "snové" osoby a ty k sobě mohou hovořit do aleluja.
Když se probuzený (např. Karl Renz) vyjadřuje bez používání těchto oblíbených konceptů, tak se to mnohým nelíbí.
vostalpetr píše:Já moc Renze neznám, páč je tady minimum v češtině toho co říká,
ale podle mne mu jde o to samé oč jde i Balsekarovi, tedy o pouhé uvolnění,
tedy neučí koncentraci, ale cestu uvolnění -což je cesta k uvědomění brahmanu...
Jiní naopak učí koncentraci na nějakej duchovní aspekt, třeba tu lásku,
což je cesta k uvědomění atmanu...
Ramana učil tři cesty : koncentraci na srdce, meditaci na Já, a uvolnění (odevzdání)
Proto se k Ramanovi hlásí jak Mooji, tak i Renz...
Nejhorší je z toho ovšem udělat konceptuální guláš a napasovávat Balsekara jenž učí uvonění třeba na Moojiho jenž učí koncentraci,
pak se ten Balsekarův koncept chápe poněkud na hovno...Když se probuzený (např. Karl Renz) vyjadřuje bez používání těchto oblíbených konceptů, tak se to mnohým nelíbí.
To je jasná věc, vždy on nemůže říct nic jiného, že je vše v pořádku,
což pro hloupé a neštastné ego je něco nepřijatelného, vono se potřebuje zuby nehty zachránit z utrpení,
to jen sem tamo s tím může někdo začít, jako Drtikol a dovést do úspěšného konce absolutního uvolnění od připoutaností...
vostalpetr píše:Optimisto.......vždyť už má za sebou nejméně jedenáct let onoho "duchovního" klábosení na netu a vůbec se z toho ani trošičku nepoučila.
To Maharadž na to potřeboval celej život, aby tejden před smrtí zjistil,
že Vědomí k Vědomí nehovoří (což je Janin převzatej koncept od Maharadže)
vostalpetr píše:jediné co čisté Vědomí (učitele) umí je rozpustit na chvíli připoutanosti (žáka), neumí ale rozpustit všechny připoutanosti,...
Všechny připoutanosti jsou jen tou mentální hrou a Vědomí samotného se to nijak nedotýká.
Trini píše:Alaja píše:
Nic:
Mě zajímají moje zkušenosti a mám radost, že Mooji a ostatní probuzení popisují srozumitelným a jasným způsobem totéž, co poznávám, s čím souznívám.
Nenutím Tebe a ani nikoho, koho to, co tady píšu, nezajímá, aby to četl. Mě ve skutečnosti ani nezajímá, že Tě to nezajímá,
ale možná by sis ušetřila energii, kdybys četla jen to, co Tě zajímá.
Zpět na Události, akce, přednášky, srazy a setkávání
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků