Nic píše:Pro mě je zajímavé sledovat, k čemu je ta Honzamova cesta dobrá.

Nic píše:Pro mě je zajímavé sledovat, k čemu je ta Honzamova cesta dobrá.
Nic píše:Opravdu jsi cizí?
honzam píše:Nic píše:Opravdu jsi cizí?
To si snad děláš legraci! Takže ses jí ani neptala, jestli k fotografiím můžeš přidat její jméno a poměrně citlivé údaje o její rodině. Máš snad souhlas svého zaměstnavatele, že můžeš fotografie a osobní údaje pacientů používat ke svým soukromým účelům a volně je rozesílat po internetu? Na stránkách nemocnice jsem nikde nenašel upozornění:
"Upozorňujeme pacienty, že pracovníci nemocnice mohou volně využívat fotografie a další informace o pacientech pro své osobní potřeby a předávat je dalším osobám."
Představ si matku, která má své malé dítě v nemocnici a zjistí, že nějaká pracovnice rozesílá fotky jejího dítěte, jméno a další informace o rodině okruhu svých známých a navíc z nějakých perverzních důvodů i minimálně jednomu úchylákovi, který o sobě píše v ženském rodě, chce být nazýván maminkou nebo Její Výsostí a chlubí se veřejně na internetu, že má rohy a ocas. Dál by se k ní ten email přímo dostal a tam by si přečetla nesmysly o nějakých "Probuzených" ... cituji "Znala (její dcera) v tu chvíli to tajemství, které znají Probuzení a které si většina dospělých neuvědomuje".
Co myslíš, že by ta máma udělala? Myslíš si, že by tě za to milovala?
Nic píše:
Rozumím tomu, proč je ve Tvém srdci peklo.
honzam píše:
Představ si matku, která má své malé dítě v nemocnici a zjistí, ...
...že nějaká pracovnice rozesílá fotky jejího dítěte, jméno a další informace o rodině okruhu svých známých a navíc z nějakých perverzních důvodů i minimálně jednomu úchylákovi, který o sobě píše v ženském rodě, chce být nazýván maminkou nebo Její Výsostí a chlubí se veřejně na internetu, že má rohy a ocas...."
Chcete dítě adoptovat nebo se stát opatrovníkem?
Přemýšlíte o tom, že do vaší rodiny přibude někdo další, kdo už nebude miminko? Ať už je to z důvodů zdravotních, nebo jiných, máte možnost přemýšlet o adopci nebo opatrovnictví. Každý ze způsobů se přitom liší.
Přemýšlíte o tom, že do vaší rodiny přibude někdo další, kdo už nebude miminko? Ať už je to z důvodů zdravotních, nebo jiných, máte možnost přemýšlet o adopci nebo opatrovnictví. Každý ze způsobů, jak přijmout mezi sebe nového člena rodiny, se přitom liší.
Adoptovat můžete, pokud jste manželé
Adopci se také říká osvojení. Tímto způsobem přijímáte dítě za vlastní a máte k němu práva a rodičovské povinnosti stejné, jako byste byli jeho vlastními biologickými rodiči. Nový člen rodiny získá vaše příjmení. Pozor, osvojit si můžete pouze dítko, které je nezletilé, a musí být mezi vámi přiměřený věkový rozdíl. Za dítě zodpovídají jeho zákonní zástupci a těmi nemusí být nutně rodiče. Tito zástupci nebo tento zástupce musí dát nejdříve k adopci souhlas.
6 měsíců nezájmu rodičů = možnost adopce
Pokud jsou zákonnými zástupci rodiče dítěte, budete tedy potřebovat jejich souhlas k adopci. Jestliže ale po dobu nejméně 6 měsíců o dítě neprojevovali zájem, třeba tím, že jej nenavštěvovali nebo neplnili tzv. vyživovací povinnost, není jejich souhlas třeba. To samé platí v případě, že po narození dítěte o něj neprojevili žádný zájem po dobu 2 měsíců. Někdy dají rodiče souhlas k osvojení předem a potom už jejich žádný další souhlas nepotřebujete. Soud rozhodne o tom, zda jsou splněny všechny podmínky a zda můžete dítě adoptovat.
Další způsob – opatrovnictví
V případě, že rodiče dítěte zemřeli nebo byli zbaveni rodičovských práv či nemají způsobilost k právním úkonům, je ustanoven opatrovník, který dítě zastupuje a stará se o jeho záležitosti. Pokud o něj i osobně pečuje, nahrazuje péči rodičů. Opatrovníkem a zároveň zákonným zástupcem dítěte se můžete stát i vy, a vzniknou vám tedy nároky jako pěstounovi.
Pokud při pěstounské péči nebudete ustanoveni zákonnými zástupci dítěte, mohou jeho původní rodiče rozhodovat o některých důležitých věcech. Třeba o těch, které se týkají volby povolání nebo cestování s dítětem do zahraničí. Může být také zajištěn styk původních rodičů s dítětem. Jako pěstoun máte nárok na odměnu poskytovanou státem a rovněž na příspěvek na úhradu potřeb dítěte. Pěstounská péče zaniká, když dítě dosáhne 18 let.
Dětí, které nemohou vyrůstat ve své vlastní rodině, je u nás kolem 20 tisíc. Většina z nich má svoji vlastní rodinu, která se ale o ně z nějakých důvodů nemůže nebo nechce starat. 2 % z těchto dětí jsou sirotci. Ať už se rozhodnete pro adopci, či pěstounskou péči, budete spolupracovat s odděleními péče o dítě a psychologem a konečný verdikt pronese soud.
http://www.zenska-neplodnost.cz/novinky ... vnikem-497
Nic píše:Pokud se veřejně zveřejní citlivé údaje a fotografie dětí, které potřebují pomoc a žijí v jiném kontinentu, tak je to v pořádku.
Pokud pošleme někomu, koho považujeme za blízkého, něco podobného o dítěti, které žije v naší lokalitě, tak je to podle Tebe zločin?
Vadilo by Ti, kdyby tohle dítě díky takovému sdílení nalezlo třeba novou rodinu, která by ho milovala? Která by s ním žila? Která by se o ně zajímala?
Rozumím tomu, proč je ve Tvém srdci peklo.
Nalézáš vinu i tam, kde žádná není.
Pořád si to neumím srovnat, co se vlastně s Tebou děje. Pepovi jsi u nás doma pomáhal zpracovávat diplomku na podobnou tématiku a byl jsi dobrota sama.
Nic píše:Pro mě ani teď nejsi úchyl. To, kým jsi, se přeci té role antikrista neúčastní, sám jsi to říkal.
Nic píše:S tou neúčastí matky toho dítěte na mateřské roli a Tvou účastí na roli antikrista se právě teď vyjasnilo, že z pohledu projevu je třeba brát obě role vážně, bez ohledu na to, že to, kým skutečně jsi, se té role neúčastní.
Takže pro mě zůstáváš dál tím, kým skutečně jsi a zároveň je tady respekt k rolím i k tomu, jestli se považuješ za cizí.
Nic píše:Toužíš po tom, aby Ti dítě říkalo maminko. Existují děti, které by maminku potřebovaly. Jenže jsi si jist, že bytost, která se rozhodla jít cestou bez lásky, cestou utrpení, dokáže vytvořit dítěti láskyplný domov, ve kterém bude to dítě šťastné?
Když budeme tu Tvou roli Antikrista brát vážně, co když je to tak, jak píšeš, co když to Tvé rozhodnutí jít cestou bez lásky z Tebe opravdu udělalo perverzního úchyla? Co když nemůžeš vést nikoho nikam jinam, než kam ses rozhodl jít Ty sám - do míst věčného utrpení bez lásky?
Tvé příspěvky na Poradně nebyly smazané, pokud budeš mít zájem, tak Ti zřídím k nim přístup a můžeš si je sem překopírovat.
Poradna slouží lidem, kteří hledají a nalézají Boží milost, Tvá cesta vede opačným směrem, proto na Poradně Tvé příspěvky nejsou veřejné.
Tím neříkám, že jsi špatný. Probuzení nalézají sjednocení energie mysli, těla a vědomí. U Tebe se to manifestuje jako rozdělené. Je to z mého pohledu jako sen, žiješ jako mysl. V okamžiku, kdy se Antikrist konfrontuje s pravdou, kdy se konfrontuje s Kristem, tak zmizí a zůstane jen Kristus. Setkáš se sám se Sebou a poznáš, kdo skutečně jsi.
Alaja píše:Žes mu to ale nandala...
Alaja píše:...jsi spokojená, šťastná?
Alaja píše:Nutit někoho aby si osvojil cizí dítě...
Terezka říkala:
"Můj bláznivý táta pořád krade a je už podruhé zavřený ve vězení, nezná ani moje jméno, máma měla svatbu, bydlí v Německu, mám tam dvouletého brášku. Nebyla tu ani na Vánoce...."
Dala jsem jí medvěda, který drží v náruči malého medvídka.
"Babička by mě nikdy takhle nechovala."
V duchu jsem se ptala - co s tím?
S úsměvem odpověděla:
"Každý mě má rád."
Byla v tom velká síla.
Znala v tu chvíli to tajemství, které znají Probuzení a které si většina dospělých neuvědomuje,
že naše existence, to, co skutečně jsme,
je milovanou milující láskou.
Nic píše:Alaja píše:Žes mu to ale nandala...
Nemám pocit, že bych Honzamovi nandala. Toho antikrista bez lásky a úchyla si nandal sám.Alaja píše:...jsi spokojená, šťastná?
Ano, jistě, že jsme, že je to, co je.Alaja píše:Nutit někoho aby si osvojil cizí dítě...
Jaképak nucení?
Pouze jsem poslala Honzamovi mail s tímhle textem:Terezka říkala:
"Můj bláznivý táta pořád krade a je už podruhé zavřený ve vězení, nezná ani moje jméno, máma měla svatbu, bydlí v Německu, mám tam dvouletého brášku. Nebyla tu ani na Vánoce...."
Dala jsem jí medvěda, který drží v náruči malého medvídka.
"Babička by mě nikdy takhle nechovala."
V duchu jsem se ptala - co s tím?
S úsměvem odpověděla:
"Každý mě má rád."
Byla v tom velká síla.
Znala v tu chvíli to tajemství, které znají Probuzení a které si většina dospělých neuvědomuje,
že naše existence, to, co skutečně jsme,
je milovanou milující láskou.
Byla v tom projevu dítěte taková síla, že jsem se o to podělila s několika blízkými bytostmi. Mimo jiné mezi nimi byla i má nadřízená, která mi na mail odpověděla: "Díky! to teď potřebuji!"
Honzam na to reagoval, tak jak reagoval. Samozřejmě, že ta možnost, že by díky těmhle mailům Terezka získala někoho, pro koho by nebyla "cizí" a kdo by se stal jejím milujícím rodičem, by byla skvělá. Stejně tak by bylo skvělé, kdyby se naplnila i Honzamova touha. Ale upřímně řečeno, mě to v tu chvíli, když jsem ten mail posílala, ani nenapadlo. Dělila jsem se jen o tu radost.
honzam píše:Nic píše:Pro mě je zajímavé sledovat, k čemu je ta Honzamova cesta dobrá.
Zpět na Události, akce, přednášky, srazy a setkávání
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků