Alaja píše: ...stokrát nic umořilo osla..
Vypadá to na to, Ajo, že sem už na Inspiruj nejspíš nebudu psát.
Nemám zájem na tom, aby 100x Nic umořilo osla.
Alaja píše: ...stokrát nic umořilo osla..
Nic píše:Alaja píše: ...stokrát nic umořilo osla..
Vypadá to na to, Ajo, že sem už na Inspiruj nejspíš nebudu psát.
Nemám zájem na tom, aby 100x Nic umořilo osla.
Nic píše:Jéé, Honzame, jsi poklad. Vím, že jsi tím, kterého znám.
Terezku už odvezli, ale mám na ni kontakt, posílám Ti ho mailem.
Nic píše:Poslala jsem Ti mail a jestli budeš chtít, tak s Tebou za ní pojedu.
honzam píše:Jano, chci se vážně zeptat, jestli to se mnou máš trochu jinak než jinými muži. Na rovinu, jestli jsi do mě tak trochu zamilovaná (jako žena do muže)?![]()
Je to už podruhé po dlouhé době, co jsi mi napsala o té nabídce práce. Nedokážu si vysvětlit, jak mi něco takového můžeš napsat po tom všem mém odmítání a hledání rozdílů mezi námi.
Kolika mužům v mém věku jsi takovou nabídku dvakrát dala?
Ptám se tady veřejně, protože by to hodně vysvětlilo a snad i vyčistilo atmosféru. Je to něco úplně normálního a přirozeného. Určitě to nebudu nějak rozmazávat nebo si z toho dělat legraci. Myslím si, že by tomu rozuměla taky většina lidí, co četla naše diskuze a přijali by to s pochopením.
Nic píše:Nebylo by správné rozebírat její situaci veřejně víc, než je nezbytně nutné. Terezka sice má rodiče, ale ani jeden z nich o ni nepečuje. Víc, jestli chceš, Ti napíšu mailem nebo si to zjisti sám.
Nutit někoho aby si osvojil cizí dítě...
Nic píše:Protože jsi to z toho mailu už sem skoro všechno přepsal útržkovitě a Alaja to pochopila takhle:Nutit někoho aby si osvojil cizí dítě...
Alaja píše:Jo..a je v tom jakási nesrovnalost...![]()
dítě tvrdí ....(a nebo kdo to vlastně tvrdí - že jo?) ...že ho rodiče nemají rádi, ani prarodiče o něj nestojí...a že ho mají všichni rádi....![]()
tak si to přeberte...
Nic píše:Alaja píše:Jo..a je v tom jakási nesrovnalost...![]()
dítě tvrdí ....(a nebo kdo to vlastně tvrdí - že jo?) ...že ho rodiče nemají rádi, ani prarodiče o něj nestojí...a že ho mají všichni rádi....![]()
tak si to přeberte...
Interpretuješ si to dospěláckým způsobem, což to dítě nedělalo. Dokázalo si uvědomovat skutečnost bez připoutanosti k osobnímu melodramatu, podobně jako to mají Probuzení.
Pouze konstatovalo, jak se věci mají, že táta je už podruhé ve vězení, maminka je v zahraničí, provdala se tam, babička by ho nepochovala...
A intuitivně odpovědělo na mou nevyslovenou otázku: "Co s tím", že ho mají všichni rádi.
U malého dítěte to není nic mimořádného. Je to zcela normální, že malé děti nežijí skrz ego, skrz připoutanost k představě své osoby a tím pádem jsou otevřeny lásce, podobně jako Probuzení. V láskyplném prostředí, kde si mohou uvědomit, že jsou láskou, jsou prostě láskou a ta je šťastná.
Dospělý si tohle většinou už ani neumí představit, protože připoutanost k egu mu nedovoluje tak rychle pouštět a odpouštět.
Když jsem zkoumala k čemu je ta Honzamova cesta dobrá, tak možná právě pro tohle, že se díky němu může rozkrýt, co způsobuje připoutanost a co je osvobozující.
Vlastně se mi dneska přihodilo něco tak trochu podobného, co možná jemu. Setkala jsem se ráno s dívkou, která přežila pokus o sebevraždu, ale zůstala v ní nenávist k sobě a ke světu. A má mysl se naladila na její frekvenci. Bylo to jak černá deka, ze které není východisko. Jediné, co by se dalo, vedle ní sedět, držet ji za ruku a brečet s ní. Zmizel z toho i jakýkoliv vhled, nadhled. Na začátku toho bylo ve mně něco jako ochota a souhlas s ní tím projít. V poledne jsem se s ní setkala znovu, už v tom byl jen klid a mír, světlo a neřešení ničeho.
Zpět na Události, akce, přednášky, srazy a setkávání
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků