Petr píše:Takze je to dokonaly mix, kde vsichni jsou cenni pro vsechny...
Ano, takže:
VŠE JE OK

Petr píše:Takze je to dokonaly mix, kde vsichni jsou cenni pro vsechny...
vostalpetr píše:já Abrahama stále moc neznám,
ale opravdu se mi moc líbí to co píše o tvoření,
protože pro mě to, co píše je v souladu s realizací...
jediné co Abrahamovi vytýkám je, že to říká "osobám",
tedy že nezdůrazní DOSTATEČNĚ ten fakt, že to je v podstatě neosobní úroven
Jana píše:Petr píše:Takze je to dokonaly mix, kde vsichni jsou cenni pro vsechny...
Ano, takže:
VŠE JE OK
No ta neosobní uroven je nad těmi dvoumi úrovněmi + a -,
ruzna pozornost = negativni emoce, deprese, smutek, beznadej a pozitivni emoce, laska, radost
(což je náš normální stav dělení světa na + a -)
stejna pozornost = laska, radost
(bezpříčinná radostivost)
((Možná bych zde mohl nechat ty pozitivní emoce, jenže emoce jsou vždycky reakce na něco a tudíž se neustále mění))
Pokud to napíšu tak jako ty,
tak vlastně říkám, že kdykoli pocítím negativní emoci, tak jsem mimo zdroj či mimo soulad zdroje,
ale to je nesmysl, protože všechno je činnost zdroje,
dokonce se dá říci, že to negativní je mnohem důležitější než to pozitivní, protože bez toho negativního by zde nebylo usilování o to žádoucí pozitivní (samozřejmě, že negativní není důležitější než pozitivní, jsou důležitá naprosto rovnocenně, protože tvoří celek) nebylo by zde to tvoření
Pojem VŠECHNO JE ON je "nad" tímto dělením,
(a řeknu to vznešeně)
zatímco dříve jsi si byl vědom radosti a pozitivních emocí z tvoření,
tak ted jsi si vědom (bezpříčinné radostivosti) ZDROJE
Kdybych to bral podle tvého návodu, tak kdykoli pocítím nějakou negativní emoci,
tak se budu snažit ji změnit, odstranit ji, potlačit ji, nemít ji, což je naprosto přirozené a je to princip boží tvorby.
Petr píše:Proc je VSE OK?
Petr píše:jj, naprosto verim, ze to tak citis a mnohdy je to nejrychlejsi cesta, ale jsem presvedcen, ze na tuto otazku existuje zcela genialni, logicka, vse osvetlujici odpoved.
PS. Proc nema pristup?
jamajsky.drap píše:Petr píše:jj, naprosto verim, ze to tak citis a mnohdy je to nejrychlejsi cesta, ale jsem presvedcen, ze na tuto otazku existuje zcela genialni, logicka, vse osvetlujici odpoved.
PS. Proc nema pristup?
Kdo se ptá ?![]()
....když začneš prozkoumávat tuto otázku, zjistíš, že na ni mysl nedokáže upřímně odpovědět. Za tou otázkou nic není (a přece všechno).
Vše je ok a hluboko uvnitř sebe cítíš, že je to tak..... Ale pro mysl je toto vysvětlení nepřijatelné a tak o tom chce diskutovat
jamajsky.drap píše:Petr píše:jj, naprosto verim, ze to tak citis a mnohdy je to nejrychlejsi cesta, ale jsem presvedcen, ze na tuto otazku existuje zcela genialni, logicka, vse osvetlujici odpoved.
PS. Proc nema pristup?
Kdo se ptá ?![]()
....když začneš prozkoumávat tuto otázku, zjistíš, že na ni mysl nedokáže upřímně odpovědět. Za tou otázkou nic není (a přece všechno).
Vše je ok a hluboko uvnitř sebe cítíš, že je to tak..... Ale pro mysl je toto vysvětlení nepřijatelné a tak o tom chce diskutovat
Takže pokud ocítím například pozitivní emoci při nějaké tvorbě, a zaměřím pozornost směrem k té tvorbě, pak jsem v souladu s BOŽÍ TVORBOU
bez jakéhokoli úsilí z mojí strany
Pokud ovšem zaměřím pozornost na samu pozitivní emoci (lásku) a nenásleduju tvorbu, tak se ZAMĚŘUJI NA BOHA,
a ta boží tvorba proběhne sama a automaticky
pokud směřujeme pozornost k boží tvorbě, tak každá akce dříve či později skončí, a opět nastupuje pocit nespokojenosti a na jeho základě opět sledujeme nějaké plus které jsme vymysleli a opět pocítíme pozitivní emoci. A toto v podstatě děláme neustále.
Pokud ovšem zaměříme pozornost na lásku, tak v sobě tu lásku můžeme rozvíjet neomezeně dlouho, není časově omezená, nepotřebuje + a-, ona prostě jen je.
NEDVOJNOST JE SNÍCÍ VĚDOMÍ (STATICKÁ ASPEKT BOHA) A PROJEVENÝ SEN (DYNAMICKÝ ASPEKT BOHA)
vostalpetr píše:Abraham a já píšeme každý o něčem trošku jiném,
Abraham říká, snová osobo, nemusíš se bát, pěkně si užij sen a následuj vůli zdroje, bud s tím v souladu (asi tak nějak)
tak já říkám, snová osobo, nemusíš se bát, protože ty nejsi snová osoba, protože ty jsi zdroj všeho
(proto se schodujeme, ale i lišíme)
vostalpetr píše:myslím ovšem, že ta dynamika se projevuje jen směrem ven,
pokud stačí mé znalosti, směrem do boha se hovoří o tom, že už tam ta dynamika lásky není, je tam "nic"
Láska je aspekt boha (ananda)
takže ona je zde neustále, podobně jako pozornost či přítomnost,
jen si neuvědomujeme
tedy že si pak člověk vytvoří nějakej umělej svět, kde přepoluje všechna - na + a pak říká, jak je všechno krásný apd.
Proto já tak důsledně lpím na tom, aby to bylo až za + a - rozdělující a posuzující mysli,
pokud stačí mé znalosti, směrem do boha se hovoří o tom, že už tam ta dynamika lásky není, je tam "nic"
Logická odpověd existuje,
je to to Balsekarovo podobenství o snícím Vědomí a snové osobě, když se probudíš (do sna), tak zjistíš že ten sen sice existuje, ale není skutečný pouze se jeví,
že snová osoba neexistuje a že všechny činnosti a všechny předměty jsou Vědomím (VŠECHNO JE ON)
Tenhle příměr je snadno pochopitelný (aspon myslím),
ale toto je snová logická informace kterou chápe snová osoba, takže je to součást snu a nemůže tě to ze sna probudit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
snová osoba prostě nená žádný mechanismus, aby se mohla probudit ze sna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Probuzení se ovšem děje, je možné, přestože leží mimo úsilí a neúsilí snové osoby, otázka tedy zní: CO JE PRINCIPEM (PŘÍČINOU) PROBUZENÍ ???
No a o tom píšu...(o tom, co leží mimo úsilí a neúsilí snové osoby)
Petr píše:Jako ze buh nema k dispozici mysl a nemysli a vubec neposuzuje?
Mozna spis bych rekl, a mam dojem, ze to tak nejak vysvetloval i Abraham, ze Zdroj se povznese nad nase +/-, a to tak, ze to tu nevnima v takovem detailu, jako to delame my, ale z toho nadhledu to vidi cele jako velmi velmi prinosne, tj. obrovske kontinualni +.
Petr píše:
Je tu take otazka, co je smyslem takoveho snu? Probudit se? A proc bychom chodili tedy spat? Samozrejme, to muze byt bozi hra z nudy, kdy si skutecne jen zkousime, jak se rychle probudime tentokrat..ale i kdyz ma vesmir smysl pro humor, tak teto verzi osobne neverim
.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků