Není potřeba se definovat.

Trini píše:Zdeněk píše:Tak to u mě tenkrát nebylo. Byl jsem pocitově naprosto znechucenej. "To je zkurvenej svět, já se na to můžu vysrat", byla má poslední slova, která jsem procedil mezi zuby.
A v tu ránu nastalo osvícení.
"Zkuste se vzdát a uvidíte"
"Vzdát se znamená, už si na nic nestěžovat."
http://www.poradnazdarma.cz/viewtopic.p ... 12#p150002
Nic píše:Trini píše:Zdeněk píše:Tak to u mě tenkrát nebylo. Byl jsem pocitově naprosto znechucenej. "To je zkurvenej svět, já se na to můžu vysrat", byla má poslední slova, která jsem procedil mezi zuby.
A v tu ránu nastalo osvícení.
Kdyby nastalo osvícení, tak už nepotřeboval dál hledat,
Trini píše:O je, ty se definuješ jako někdo, kdo si může něco brát - např. svobodu.
Nic píše:Trini píše:O je, ty se definuješ jako někdo, kdo si může něco brát - např. svobodu.
Jestliže ... blabala ...blabla..blabla....
Nic píše: ta schopnost pomlouvat druhé mizí.
Lída píše:
Možná bude užitečné tady napsat, proč jsem přestala diskutovat na Poradně i tady: protože po celá léta se stále znovu ukazuje, že ať napíšu cokoliv, Janě to nejen nepomůže, ale naopak jí to umožní, aby se zaktivováním svého iluzorního osobního já, které samo sebe prohlašuje za božské neduální Bytí, mohla ještě víc ujistit ve svém mylném sebeztotožňování osobního já s Bohem
Nic píše:Kdyby nastalo osvícení, tak už nepotřeboval dál hledat, nemusel by do Barmy, už by to bylo na vždycky jasné.
Trini píše:Nic píše:Kdyby nastalo osvícení, tak už nepotřeboval dál hledat
Ty nemáš opravdu o ničem ponětí.
honzam píše:Nic píše:Kdyby nastalo osvícení, tak už nepotřeboval dál hledat, nemusel by do Barmy, už by to bylo na vždycky jasné.
Máš narcistickou poruchu. To je jasné vysvětlení Tvého bláznivého chování mít za každou cenu jasno o všech ostatních.
"A tu jsem poznal v okamžiku, jak je to hrozně jednoduché k Němu dojít. Prostě – vyhodit sebe sama, celou dušičku i s tělem, se vším, s myšlenkami, s vůlí, s touhou, plány, se všemi ctnostmi a nectnostmi, hříchy a dobrými skutky – to jest změnit vědomí, přestat mít vědomí lidské, vědomí oddělenosti, dvojnosti a dosadit na trůn Jeho Vědomí."
http://www.poradnazdarma.cz/viewtopic.p ... 07#p147202
Nic píše:honzam píše:Nic píše:Kdyby nastalo osvícení, tak už nepotřeboval dál hledat, nemusel by do Barmy, už by to bylo na vždycky jasné.
Máš narcistickou poruchu. To je jasné vysvětlení Tvého bláznivého chování mít za každou cenu jasno o všech ostatních.
Bylo by fajn, aby nebylo jasno? Aby bylo v poznávání všeho toho temno?
Je snad poruchou, když je podstata toho všeho, co JE, Boží, dokonalá?
A normální by bylo, kdyby podstatou našeho života bylo peklo?
Z pohledu připoutanosti se ten život může jako peklo jevit,
pokud jsi připoutaný řetězem, který sahá kousek od studánky s čistou vodou
a Ty pro tu připoutanost žízníš a nemůžeš se z ní napít
a bojíš se, že když se té připoutanosti zbavíš, tak
"nastane naprostá katastrofa. Celý svět, celé Tvé vědění, celé Tvé já se rozbilo na cimpr campr, že z toho bude úplný otřes, zemětřesení":"A tu jsem poznal v okamžiku, jak je to hrozně jednoduché k Němu dojít. Prostě – vyhodit sebe sama, celou dušičku i s tělem, se vším, s myšlenkami, s vůlí, s touhou, plány, se všemi ctnostmi a nectnostmi, hříchy a dobrými skutky – to jest změnit vědomí, přestat mít vědomí lidské, vědomí oddělenosti, dvojnosti a dosadit na trůn Jeho Vědomí."
http://www.poradnazdarma.cz/viewtopic.p ... 07#p147202
Trini píše:Trini píše:Nic píše:
Kdyby nastalo osvícení, tak už nepotřeboval dál hledat,
Ty nemáš opravdu o ničem ponětí.
P.S.
Zkus si nastudovat, co řekl E. Tomáš o kostce cukru nebo co napsal Jogananda o svém prvním zážitku osvícení - potom už takovu blbinu nenapíšeš.
Nic píše:Trini píše:Trini píše:Ty nemáš opravdu o ničem ponětí.
P.S.
Zkus si nastudovat, co řekl E. Tomáš o kostce cukru nebo co napsal Jogananda o svém prvním zážitku osvícení - potom už takovu blbinu nenapíšeš.
Trini, samadhi
honzam píše:Máš narcistickou poruchu. Alespoň si o tom něco přečti, jak to působí na ostatní, než se budeš dokola ptát jako malé dítě.
Výrazu furiant se používá pro označení člověka, dávajícího přemrštěně najevo své sebevědomí a svoje možnosti, který musí být ve své komunitě ve všem první, mít poslední slovo, mít ve všem pravdu (i kdyby ji neměl) (viz např. drama Naši furianti Ladislava Stroupežnického s podtitulem „obraz života v české vesnici o čtyřech dějstvích“ z roku 1887); vejtaha, náfuka, haur.
"Furiant je osoba veselá, žertovná, společenská a štědrá. Furiant se rád předhání s ostatními, kdo získá více společenského obdivu." Daneš, F., Machač, J. .: Slovník spisovné češtiny, Academia: 1960.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Furiant
Míla Tomášová:
Tyto výhrady jsme kdysi měli všichni a mnozí ještě mají, myslí si, že všechno musí určitým způsobem vypadat, nějak být: Samádhi má být tak a tak, nějaký vnor má být tak a tak, poznání má být tak a tak... představa úplných začátečníků. Občas se tomu aspoň v duchu zasmějete. Co budete lidem vymlouvat, když oni si to tak myslí a nedají si hned napoprvé říct! Vaší povinností pak není moc radit, protože přemlouvat někoho, kdo nechce, to není moc dobré.
Alaja píše:Spíš to vypadá na furiantku v cizí hospodě...
Výrazu furiant se používá pro označení člověka, dávajícího přemrštěně najevo své sebevědomí a svoje možnosti, který musí být ve své komunitě ve všem první, mít poslední slovo, mít ve všem pravdu (i kdyby ji neměl)..
honzam píše:Máš narcistickou poruchu. Alespoň si o tom něco přečti, jak to působí na ostatní, než se budeš dokola ptát jako malé dítě.
Nic píše:Narcistická porucha je utkvělou představou jedince, že je lepší, než ostatní, že je něčím důležitějším, že je na nějaké vyšší úrovni,
Nic píše:Pro kluka, který se ztotožní s rolí ďábla a kterému se několikrát za rok narodí dvojčata, se musí jevit bytost, pro kterou je život Boží a tím pádem nad ní peklo nemá žádnou moc, nenormální.
Zpět na Fórum - úvod, nápady, připomínky, technické věci
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků