vostalpetr píše:ale vydáním tvých pravidel ty už dopředu posíláš druhé do prdele,
a děláš ze svobodného prostoru jímž by měl snad internet být prostor soukromý a omezený...
Takto postupují i demokraté a vydávají všeliká omezení na všeobecný prostor,
proto taky ti pitomci rozsekali zemi na dvě stovky států...
Musíš si prostě rozmyslet, jestli se tedy jedná o svobodný prostor nebo tvůj prostor,
Hele to jsi ve me uplne vzbudil nostalgii. Ze je internet svobodny prostor, jsem slysel naposled, tak pred 20 lety

. Me by to to v zivote nenapadlo, ze o tom, tak nekdo uvazuje. V tom smyslu internet me prijde stejne svobodny jako tato zemekoule. Kazda stranka ma vlastnika, a internet se pro bezneho uzivatele sklada prave jen z tech stranek. Neexistuje stranka bez vlastnika, ktery by ji neplatil. Naopak normalni zivot na zemekouli me prijde z tohoto pohledu svobodnejsi, protoze mas treba lesy, kde si muzes jit volne zakricet. Na internet vzdy jdes k nekomu.
To te zklamu, protoze ja jsem take prachsprosty vlastnik, jakapak pujcovna, nikomu nic nepujcuji

. Nabidnu ti jine podobenstvi. Koupil jsem si zahradku, natrel jsem plot na modro, zasadil par kyticek a pozval svy kamose at jdou obcas take neco zasadit, kochat se krasou kvetin, obcas neco sklidit, okopat apod. No holt kdyz prijde kamos, kterej mezi ty kyticky zacne lit sra*ky, a ostatnim to tam zacne smrdet, ze uz je tam ani nebavi chodit, tak majitel zahradky ma vzdy pravo si rict, co udela. S internetem je to uplne stejny. Ani facebook neni svobodny, kdyz se Mark jednoho dne probudi a rekne si, uz mam dost penez, kaslu na to, tak facebook zavre nebo proda cinanum a nazdar bazar. Na internetu nemas ani anarchisticke squaty jako v realu.. myslim, ze normalni svet je svobodnejsi, nez internet.
Ja chapu, ze nekdo ma holt castejsi prujmy a nekde se to vylit musi. To je naprosto v poradku, ale at si to vyleje ve svem vlastnim prostoru. Jedine, co mohu nabidnout je ze reknu, ze zkusime udelat v rohu zahradky misto, kam to budeme lit. Vsichni o tom budou vedet, a vsichni kdo nemaji radi smrad do toho rohu zahradky chodit nebudou. Stale ale vsichni budou mit svobodnou volbu se tam jit podivat a prispet.