Paradoxy píše:Nemám zájem vést s tebou diskuze....
Paradoxy píše:Jano já si s tebou nechci povídat a víš proč?
Paradoxy píše:Jak jsem psala už dřív, nechci s tebou vést diskuze. Můžeš si naše komentáře tady přečíst a zamyslet se sama.
Paradoxy píše:Já to taky nečtu...
Paradoxy píše:Tohle nepíšu pro tebe,...
Komu to tedy píšeš, kdo si to má přečíst, že tohle pro něj nepíšeš? S kým si tedy ze své vůle pořád povídáš?
Paradoxy píše: Běž si manipulovat na poradnu, já na tebe nejsem zvědavá.
Paradoxy píše:Ano, napsala jsem doslova: běž si manipulovat na poradnu, já na tebe nejsem zvědavá. Kde ji vyhazuju? Jen jsem jasně nastavila hranice, aby mě nechala být. Že ty v tom vidíš, že ji vyhazuju, je tvoje věc, tak asi tak, mě to žíly netrhá.
Paradoxy píše:Jano ta tvoje slova ať si tu svítí na koho chtějí, je mi to prostě buřt. Už nebudu číst ani začátky tvých vět, ať si to čtou ti, pro které je to určené, ok?
OK, pokud se konečně rozhodneš splnit, to, co celou dobu slibuješ, tak uznej sama, že nemůže v Tobě vzniknout pocit, že s Tebou někdo manipuluje. Jak by mohlo mít na Tebe jakýkoliv vliv to, co nečteš?
Všimni si, že s Tebou manipuluje jen Tvá vlastní mysl, která na jedné straně Ti říká, že to nebudeš číst a nebudeš na to odpovídat a na druhé straně na to pořád reaguješ a odpovídáš.
Tvá svoboda tady je psát a číst si, cokoliv uznáš za vhodné, má svoboda je stejná. Mně vůbec nevadí, co tady píšeš a co čteš nebo nečteš, proto ve mně žádný pocit, že by se mnou někdo někde manipuloval, nevzniká.
Vnímám, co je třeba, a to dostává mou pozornost a to, co třeba není, to mě nijak nezajímá. To je žití v souladu s pravdou.
Pokud si nalháváš, že něco uděláš a neuděláš to, a pak viníš druhého ze svých mizerných pocitů, tak se Tvé chování podobá alkoholikovi, který si ještě dneska dá skleničku a přestane pít až zítra.
Jenže, jak víš, to zítra nikdy nenastane, protože pořád je dneska.
A pak sem napíšeš například takovéhle nádherné věci:
Paradoxy píše:Tady by mohla být možná dobrá rada: naslouchej, co ti druhý sděluje ( a porovnej to s tím, jak to vnímáš ty nebo co o tom víš ty) a to co nejupřímněji, obrať se do svého nitra, jaké vnímáš pocity? Berou se z tvého odporu? Nebo z toho, že se cítíš být uražený? Kde se bere odpor nebo uraženost? Neprojektuješ to náhodou na ostatní? To co je tvůj stín? Nebo projektuje někdo jiný svůj stín na tebe? Je potřeba jasné rozlišování a bdělá pozornost.
Netuším, jestli je v Tobě ochota se tím sama řídit a být k sobě skutečně pravdivá, ale je to tvoje hřiště. Tak hodně štěstí.
Paradoxy píše:Musím se po přemýšlení trochu opravit, nevím jestli je v tom záměr, ale vnímám, že věci, které se dějou, se dějou pro nás a naše pochopení smyslu.