Monika píše:dovolím si doplnit, že s celým světem jsme v souladu a v harmonii, když jsem srovnaní sami se sebou ...
Monika píše:"Člověk sestává ze dvou částí – z Esence a z osobnosti. Esence, se kterou se všichni rodíme, je nám vlastní. Osobnost nám není vlastní. Nerodíme se s ní, ale získáváme ji zvenku. Osobnost zahrnuje všechno, čím jsme podmíněni, vše, co jsme získali, co jsme se naučili nebo napodobili. Když žijeme svůj život z osobnosti, bez Esence, je chudý a únavný. Žijeme-li svůj život z Esence, je bohatý a jiskrný, plný lásky, síly, vnitřního klidu, radosti, vůle a bdělosti."
Monika píše:"Být v kontaktu s Esencí neznamená vzdát se života v materiálním světě a stát se asketou. Jsi-li v kontaktu s Esencí, život se stává oslavou."
Petr píše:Jen bych za sebe doplnil, ze i zivot z Osobnosti bez Esence, je vzdy smysluplny...a ze i zivot z Osobnosti a bez vedomeho ziti v souladu s Esenci, muze byt presto zivotem v souladu s Esenci ... a hlavne ze zivot z Esence a zaroven z Osobnosti vnimam presne takovy jak je krasne popsan v te posledni citovane vete. Chci rict ze Esence a Osobnost se nijak nevylucuji, ackoliv Osobnost muze byt mnohdy pricinou docasneho zastineni Esence, tak stejne tak muze byt jejim rozsirenim, jejim "vylepsenim".
Monika píše:"Být v kontaktu s Esencí neznamená vzdát se života v materiálním světě a stát se asketou. Jsi-li v kontaktu s Esencí, život se stává oslavou."
watta píše:no já nevím, myslím, že lidi tohle mají hodně různě - proč vlastně zůstávají v různých vztazích (i to, proč do nich vlastně jdou )
watta píše:(já jsem měla na myslí společné sny - takové ty v noci, co se zdají stejné lidem, co spolu chodí nebo mají k sobě blízko)
watta píše:odpověď na abrahamovu otázku si nějak nedomýšlím, jaká je?
Petr píše:I kdyz se zda, ze oba lide chteji neco zcela jineho a neslucitelneho, tak v zakladu jejich prani je stejna touha. Chteji byt oba stastni. Pak dal Abraham rozvadi jestli k tomu stesti muzeme dojit fyzickou akci, jakou je rozchod nebo i jinak.
Petr píše:hehe, tak to me ani ve snu nenapadlo, ze myslis takoveto sny
watta píše:Petr píše:I kdyz se zda, ze oba lide chteji neco zcela jineho a neslucitelneho, tak v zakladu jejich prani je stejna touha. Chteji byt oba stastni....
no to chce každý, to by mohl chodit každý s každým, a všichni by pak museli být šťastní. tak to asi úplně nebude, ne?
Petr píše:jj, no taky jsem si rikal, ze tak lze odpovedet prakticky na jakykoliv "spor" nazoru.. vzdy oba chteji ve sve podstate to same.. to nejlepsi pro sebe..proto aby byli stastni a stastnejsi toto je schovano asi za kazdou touhou, kterou zde na zemi mame..
Chtění udržuje ego při životě daleko víc než vlastnění. Dá se říci, že pro ego je daleko důležitější toužit, než mít, takže po chabém uspokojení z toho, co máme, vždy následuje touha mít víc… tato touha je pouhý návyk, ne skutečná potřeba
Zpět na Abraham-Hicks - Abrahamovo učení
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník