Poslouchej, příteli!
Můj milovaný mistr žije uvnitř.
Kabir
Přijde čas, kdy po využití větru, gravitace, přílivu a odlivu, využijeme pro Boha energii Lásky.
A tehdy, podruhé v historii světa, lidstvo znovu objeví oheň.
Teilhard de Chardin
Petr píše:Já osobně bych také na světlo úplně nesázel, ale nechci vědcům do toho moc kecat . No ale na pozornost bych si tentokrát taky nevsadil, jako na pojítko (jindy na ni sázím docela dost ). Pozornost vnímám už jako vlastnost vědomí, ne jako vědomí samo.
jestliže "vědecké výzkumy" ukáží, že nějaká věc je v rozporu v převládajícím myšlenkovým proudem mezi duchovními praktikanty, slyšíme: "naše společnost je zaostalá, protože stále máme potřebu vykládat si věci racionálně. to je však špatný, omezený přístup. doufejme, že se dočkáme spojení paradigmat."
jestliže "vědecké výzkumy" ukáží, že nějaké přesvědčení, které je v souladu s převládajícím myšlenkovým proudem mezi duchovními praktikanty, má opravdu dejme tomu např. nějaký biochemický základ na mikromolekulární úrovni, dozvíme se: "vidíte, naši vědci teprve teď přicházejí na to, co naši předkové věděli už dávno."
watta píše:no právě!!!!
to jsi přesně vystihl
o to jde, nač se přít o paradigmata a hledat to "správnější" , když - tedy podle mě taky - jde o ten prostor a možnosti jeho využívání
vostalpetr píše:a občas Zdroj použije opět nějakou osobu, která realizuje poznání Zdroje,
ale ta realizace není závislá na nějaký duchovní cestě kterou osoba praktikuje,
vůbec to není závislý na nějakým poznání nebo pochopení osoby,
o tom co jak bude rozhoduje Zdroj a ne nějaká neskutečná osoba a její neskutečná činnost
watta píše:tak já osobně se též cítím být součástí Zdroje, jehož plnost si zaplaťpánbůh neuvědomuji, a tak mohu realizovat svůj krásný lidský život
že námi jako loutkami pohybuje jakýsi Zdroj Zdrojovič Prazdroj a dělá si s námi co chce, to je samozřejmě druhá varianta. to je otázka víry. každý radši uvěří tomu, co je pro něj příjemné. málokdo by byl náchylný věřit tomu, že jsme takové malé mrzké figurky, s kterými jacísi bohové nebo za rohem schovaní Atlanťané hrají rozehranou partii - ale je to přitom naprosto stejně pravděpodobné tohle není poznání, které by kdokoli z nás mohl během lidského života považovat za jisté. co je jisté, je to, že mít takové poznání pro život není nikterak podstatné
Monika píše:připomnělo mi to blízkého člověka, který řekl: víra to je vědět, ne v něco doufat ...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků