Co já si o tom myslím?
ANO

, to nejlepší co pro sebe můžeme udělat, je přestat odporovat skutečnosti a přijímat ji takovou, jaká je.
Jenže JAK ??? To je ta důležitá otázka

.
JAK opravdu rozpustit v sobě všechny rezistence, které v sobě člověk cítí?
Jasně, udržovat si vědomou pozornost, nehodnotit, neposuzovat, PŘIJÍMAT to, co se děje bez vnitřních rozporů, nesouhlasu, odporu......... jenže komu z nás se daří vše přijímat a žádnou rezistenci nepocítit? Když uslyšíte, že sousedovi ukradli auto, tak zřejmě bouřlivou emoci neprožijete, pokud zjistíte, že auto ukradli vám, kdo zůstane bez emocí
V praktickém životě/zaměstnání, rodina, přátelé případně nepřátelé

/ stačí okamžik nepozornosti a už jede autopilot/vzorce/programy/je jedno jak to nazvete. Je to prostě makačka, aspoň pro mne. Protože být v přítomném okamžiku zabraňují právě ty automatické činnosti/programy/vzorce které máme v sobě.
Rusko je určitě mnohem věřící než my neznabozi v Čechách

, a já plně věřím, že procítěná modlitba ze srdce, nabitá mocnou energií víry čistí právě tyhle automatismy. Mě doma modlit neučili, a tak místo modliteb používám meditace, to má stejný účinek, pokud to člověk dělá pravidelně, s vírou a odvahou se měnit.
Používala a používám/ne najednou, postupně/ i afirmace, sankalpu, pracuji se sny, hodně pracuji v alfě s archetypy podle Caroline Myssové/kniha Posvátné smlouvy/, hodně pracuji s pocity podle knihy Focusing, pokouším se s emocemi vědomě pracovat při jejich vzniku, zastavuji se na okamžik při nabíhající emoci, poděkuji jí v duchu, že mi dává jasně pocítit, že se něco děje a pak se vědomě rozhodnu, jestli se do ní ponořím nebo jestli ji nevezmu vážně.
Tenhle okamžik je však hodně kraťounký a snadno se zmešká, ale je úžasné, když ho "chytíte". Poodstoupíte si a rozhodnete se: tohle už prožívat nepotřebuju, emoci tak nevezmete "vážně" a tak jen pozorujete, co se děje, ve vás je však klid. Nebo se rozhodnete, že emoci prožijete, protože cítíte, že to tak má být, ovšem prožíváte ji pak vědomě a to je něco jiného, než když spadnete do pasti emoce, která vás přepadla a dělá si s vámi co chce. Pak totiž zjistíte, že se můžete hádat s druhými lidmi, ale vevnitř vás je mír, ve vašem solaru a kolem srdce necítíte žádně nepříjemné pocity, prostě emoci prožíváte vědomě, tudíž si ji řídíte tak, aby vám neubližovala a hlavně aby ve vás nezůstala! Zůstat nemůže, nemá se čeho chytit, pokud ji "neberete vážně".
Pokud však ucítíte nepříjemné pocity, tak jste ji vzali vážně, emoce se vás zmocnila jako svého nástroje. Udělejte vše, abyste se nepříjemných pocitů zbavili, nepolykejte křivdy ale seberte odvahu a mluvte o nich. A pokud to nejde, protože se zrovna hádáte se zaměstnavatelem, který má vždycky pravdu jinak vás vyhodí, tak hned jak to jde, se běžte od emoce očistit.Rozškubat noviny, zařvat si venku/kde vás neslyší, co si o něm myslíte/běžte se vybít do posilovny nebo naštípejte doma dříví, prostě vypusťte páru, až to pocítíte tělesně-tj. až všechny nepříjemné pocity budou pryč, až vaše tělo nebude nikde stažené! Také funguje větička: "Cos mi dal, to si teď zase všechno vezmi zpět" kterou si v duchu řeknu, a cítím jak se mi ulevuje. Jedině tak člověk do svého batohu už nic nového nepřidává a má tak šanci naopak z toho batohu vědomou prací ubírat.
Udržovat stálou pozornost v přít.okamžiku je fuška, kdo to zkouší, ví o čem mluvím, to je práce do konce života.
A k srovnání těch knih: nelze srovnat, každá je úplně jiná.
Lazarev mi svého času pomohl “prohlédnout” právě mnoho mých “lží” kdy jsem si nevědomě lhala sama sobě, pomohl mi začít se vidět bez přetvářky a očekávání, tím jak jsem se konečně začala poznávat, jaká jsem, jsem najednou začala být vnitřně silnější a odvážnější,začala přibývat sebedůvěra, začala jsem opouštět nesmyslná očekávání od sebe I od jiných. Pro mě sloužil jako výstřel na startu. Při jeho čtení jsem tenkrát cítila mrazení po těle a někdy jsem tu knihu i musela odložit, protože mi zrovna došlo, jak jsem si sama sobě v něčem nechutně lhala

, dnes se však k nim už nepotřebuji vracet.
Tolleho "Přítomný okamžik" si moc ráda namátkově čtu před spaním, je to kniha, která mě osobně jde číst pořád, je taková "multidimezionální", v jejích řádcích čtu dnes něco trochu jiného, než co jsem četla před 2 lety nebo před rokem, jak se vyíjím, čtu v stejných větách další a další poselství za slovy. Tak ta je pro mě jedním z průvodcům po tom startu.
Tak asi tak.