Popis:
Autor navazuje na nový světový názor představovaný "Celestinským proroctvím", které přibližuje lidem devět stupňů poznání a odhaluje ve fascinujícím příběhu proroctví desáté, skutečnou duchovní podstatu všeho, čeho se snažíme dosáhnout.
Desáté proroctví vystihuje nejen dobrodružství života, ale skutečnou duchovní podstatu všeho, čeho se snažíme dosáhnout. Miliony lidí měly možnost se seznámit s nových rodícím se světovým názorem, který představuje Celestinské proroctví, a přiblížit se tak devíti stupňům poznání. Od doby, kdy kniha vyšla poprvé vlastním nákladem autora, se jí prodalo přes pět milionů výtisků ve více než čtyřiceti zemích. Lidé na celém světě , inspirováni touto knihou se otevřeli možnosti ovlivňovat tajemné shody okolností ve svých životech, a dát tak vlastnímu osudu a svému životnímu poslání nový význam. Stalo se biblí statisíců. Právě pro ně J.Redfield napsal Pracovní knihu, která slouží jako praktický návod pro jednotlivce i skupiny lidí, kteří se rozhodli žít podle principů zjevených v této knize. Nyní se před námi odhaluje další proroctví.
Kniha doplňuje prvních 9 poznání o další, desáté, které pomáhá těch prvních 9 uvádět do praxe. V knize se vysvětluje vize Strachu a polarizace současné společnosti (doporučuji čtenářům Osudu.cz

Ukázka:
Jakoby z velké výšky se kolem mě najednou otevřel ohromný hopografický obraz a já jsem jedním pohledem viděl dlouhou ságu lidské historie. neočekávaně jsel do tohoto obrazu vtažen a cítil jsem, že jaksi znovu prožívám zrychleným tempem celé dějiny okamžik za okamžikem, jako bych tady už někdy byl.
najednou jsem se stal svědkem zrození vědomí. přede mnou se rozkládala dlouhá, větrná pláň kdesi v Africe. Viděl jsem nějaký pohyb; malá skupinka nahých lidí uprostřed pláně pojídala jakési bobule. Jak jsem scénu pozoroval, byl jsem schopen pčřenést se do vědomí té doby. Úzce spojeni s rytmem a signály přírodního světa, jsme my lidé žili a reagovali naprosto instiktivně. Náš celodenní život byl zaměřen na shánění potravy a na zapojení do kmenového života. na vrcholu hiearchie moci stál jeden tělesně silný jedinec a všichni ostatní přijímali své místo stejným způsobem, jako jsmě přijímali tragédie a problémy existence: bez přemýšlení.
Před mýma očima plynuly tisíce let a nespočetněé generace se rodily a umíraly. Ale pak začali být někteří jedinci nespokojení s každonením životem. Když jim zemřelo v náruči dítě, jejich vědomí se rozšířilo a oni se začali ptát proč. Začali přemýšlet o tom, jak by se tomu v budoucnosti dalo zabránit. Tito jedinci začínali získávat sebevědomí - začali si uvědomovat, že existují v tomto okamžiku, že žijí. Byli schopni zamyslit se nad životem a zahlédnout celý rozsah existence. Život trval , procházel přírodními cylky, ale také končil, jak dokazovali mrtví kolem nich. jaký měl život smysl? ...