flpbb píše: Vostálíka mi bylo líto, jak ho záměrně c ignoroval.
Je pozoruhodné jakou máš starost o ostatní. Ale jsem na fóru, kam teď píše a můžu tě ujistit, že nevypadá tak zdrceně

flpbb píše: Vostálíka mi bylo líto, jak ho záměrně c ignoroval.
rosada píše:flpbb píše:! Co by zde pak vůbec platilo?
No to je otázka, co vůbec platí. nedávno naměřili nějaké částici rychlost větší než světlo, to se taky do žádné teorie nehodí.
rosada píše:flpbb píše: Vostálíka mi bylo líto, jak ho záměrně c ignoroval.
Je pozoruhodné jakou máš starost o ostatní. Ale jsem na fóru, kam teď píše a můžu tě ujistit, že nevypadá tak zdrceně
No to je otázka, co vůbec platí. nedávno naměřili nějaké částici rychlost větší než světlo, to se taky do žádné teorie nehodí.
Jasně Neutrina.
joi píše:Myslím si, že ľudia častokrát čítajú knihy a nemajú žiaden vlastný nazor na ne. Ja napríklad s Tollem skoro vo všetkom nesúhlasím. Eckhart tvrdí, že človek je taký ako na veci nazerá. Hlúposť, človek je taký aké má vlastnosti a schopnosti. Dalej tvrdí, že my sme vedomie (vedomie niesme) a uvedomenie nášho vedomia je ego. Snád som tomu pochopil. Vedomie je len jedna z mnoha schopností, ktoré máme ako napr. kreativita, predstavivosť, talenty... Zdrojom myšlienok je myseľ a ego je myšlienka, ktorú na sebe človek spozoroval. Ego je teda len myšlienka ako ked poviem, že zem je guľatá. My niesme naše vedomie, my sme my. "Ja" je teda celkový obraz človeka ako že máme telo, myseľ, schopnosti a vlastnosti. Ciže to Eckhart doplietol až až ako vždy.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník