Petr píše:Jinak první video, kde vidím Tolleho mluvit o přitahování si věcí, situací a taky tvoření si světa.
Nesouhlasil bych úlně s tím, že se musíme zbavit myšlenek abychom byli svobodní. Já to beru tak, že naše myšlenky nás definují.. stáváme se tím, co si myslíme, a každá naše myšlenka přispěla k tomu jací jsme dnes.
Není potřeba se zbavit myšlenek, abychom byli svobodní, stačí je jen změnit na myšlenky, jejichž podstatou je svodoba.
Ladislav píše:Ale hezky jsi napsal "..každá NAŠE myšlenka přispěla k tomu jací jsme dnes...". To je hodně hluboká "myšlenka"
jamajsky.drap píše:Mysl může mít hodně cest, ale cesta srdce je jenom jedna
Čí by měli bejt než naše?..víme které myšlenky jsou jsou naše?
PánBů píše:Čí by měli bejt než naše?..víme které myšlenky jsou jsou naše?
Petr píše:Ladislav píše:Ale hezky jsi napsal "..každá NAŠE myšlenka přispěla k tomu jací jsme dnes...". To je hodně hluboká "myšlenka"
No to je beztak urcite "myslenka" od Abrahama, kterou jsem prejal za svou .
...víme které myšlenky jsou jsou naše? - Taky jsem nad tim premyslel, ale dosel jsem jen na to, ze je to uplne jedno
Ladislav píše:PánBů píše:Čí by měli bejt než naše?..víme které myšlenky jsou jsou naše?
...spoustu myšlenkových vzorců jsme převzali např. od našich rodičů...atd. to jsem měl "na mysli" (za rodiče dosaď kohokoli... )
PánBů píše:Však rodiče jsou taky nasě ne Jsme takové jejich pokračování zde. Než jsme se narodili tak jsme věděli do čeho jdem. Což je samozřejmě nepřesně řečeno. Takže ještě abrahamovsky řečeno Šli jsme do života s nadšením i přesto že jsme ctili že se může stát (nebo možná právě proto) že naši rodiče se budou snažit nás vychovávat pomocí vzorců které oni si za život vytvořili.
Přijmám názor že je nemožné přijmout myšlenku(či vibraci) se kterou nejsme v souladu ikdyby se nám jí snažil předat celý svět okolo.
Petr píše:Ladislav píše:Ale hezky jsi napsal "..každá NAŠE myšlenka přispěla k tomu jací jsme dnes...". To je hodně hluboká "myšlenka"
No to je beztak urcite "myslenka" od Abrahama, kterou jsem prejal za svou .
Petr píše:jamajsky.drap píše:Mysl může mít hodně cest, ale cesta srdce je jenom jedna
Myslim, ze cest k lasce je spousta, vcetne lasky samotne.
BTW: Myslis ze cesty mysli jsou mene cennejsi oproti ceste srdce ?
jamajsky.drap píše:Já můžu říct, že jsem si vyzkoušel obě cesty. A co jsem vyzkoušel cestu srdce, tak už bych neměnil. Jak už tu bylo kolikrát psáno, to je prostě domov. Všechno ostatní může být hezké, zajímavé , slibné , ale něco tomu prostě schází...to co hlava nedokáže vytvořit...
AlfaScorpii píše:jamajsky.drap píše:Já můžu říct, že jsem si vyzkoušel obě cesty. A co jsem vyzkoušel cestu srdce, tak už bych neměnil. Jak už tu bylo kolikrát psáno, to je prostě domov. Všechno ostatní může být hezké, zajímavé , slibné , ale něco tomu prostě schází...to co hlava nedokáže vytvořit...
A co je dle Tvého vnímání cesta srdce?
Až se vytratí všechny myšlenky, tvé bytí se úplně změní. Začne to být strašně živé a přítomné. A z toho proudí taková radost. Ta radost nemá žádnou příčinu, prostě tu najednou je.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků