vostalpetr píše:watta píše:a kromě toho to neměníme jenom my.
no aktuální a nové mě moc nebere,
no na Aktuality v TV nekoukám (jsou to vůbec ještě aktuality nebo se to jmenuje jinak?)
a ani nové noviny nečtu,
oblečení nejraději nakupuju v sekáči, takže to také není moc nové,
mám raději staré, nebot to podporuje mou image bezdomovce,
samozřejmě, že to neměníme my, nebot my nejsme konatelé, tyhle akční vesmíry plné aktualit a novinek vymýšlí Bůh...
PS. protože bůh nestárne, tak se furt chová jako cvok a vymýšlí nové a nové hlouposti,
s kterým pak my co stárneme máme taktrošku problémy

mám opravdu ráda zelenou barvu, chtěla jsem tu teď použít nějaký smajlík s něčím zeleným, ale zelené je jenom help a vánoční stromeček

tak se obejdu i bez zelené

ale já jsem to pochopitelně myslela jako opravdu "nové" - nevím, kde jsi vzal že aktuality vysílané v TV jsou nové

hehe, to mě pobavilo. oblečení ze sekáče je snad pro tebe nové, ne?
každý okamžik je nový, ať už si to chceme připustit, nebo ne a budeme tvrdošíjně trvat na tom, že se má jmenovat "starý"

ale to je jedno

osobně se cítím být, jako člověk zcela nepatrnou, ale účinnou, a jako Já naprosto plnou a všeobsažnou součástí toho, co nazýváš Bůh - takže prostě když říkáš my ne, ale Bůh ano, přivádí mě to trochu v chaos, nebo do středověkých příruček

ale já sama jsem můj předcházející výrok myslela tak, že nerozhodujeme jenom my, i když zůstaneme jenom v tomhle světě, kde si na věci můžeme ukazovat a vnímat je jako JE, na rozdíl od nás. nám se zdá, že něco rozhodujeme, ale jsme neuvěřitelně obrovským seskupením mnoha jiných průniků jiných množin jiných uskupení, která nás, i čistě jenom v lidské podobě, tvoří, a které vpodstatě vůbec nezajímá, jestli nějaká ohraničená skupina vnímající se zrovna jako lidské já si myslí, že něco tvoří víc, než jiná. ono je těžké i říct, že rozhodujeme nejenom my, ale třeba i kámen, list, kočka nebo atom, nebo pohyby mezi nimi, protože to jsou taky jenom naše skupiny, tak jak je rozlišujeme. ale je to asi nejjednodušší pro pochopení, pokud teda někdo má dojem, že je tu realita jenom proto, aby si s ní člověk nějak nakládal

i když tyhle antropocentrické představy ze světa asi jen tak nevymizí - to je ten závoj, na který občas narážím, jenom ten (jehož podstatu neznám) jenom podle mě může způsobovat to vnímání, kdy člověk ve fyzické rovině necítí svoji korespondenci se vším. a to se to potom voluntarismu pochopitelně daří

ale i to má svůj smysl - zjistíme tak, když budeme opravdu dobře pozorovat, jak to vlastně funguje

že ano, že to ovlivňujeme, ale ne jako dítě svoji hračku nebo divadelník loutku, protože pak by to byla loutka, která hýbe svým divadelníkem