vostalpetr píše:a když o tom hovoří Maharadž, tak říká, že musíme vyvinout obrovské úsilí, udělat nic
watta píše:vostalpetr píše:a když o tom hovoří Maharadž, tak říká, že musíme vyvinout obrovské úsilí, udělat nic
to je určitě pravda. ale proč bychom to dělali?
sinah píše:Krasne video, dekuji!![]()
Nemyslim si, ze je tady zbytecne.
vostalpetr píše:watta píše:vostalpetr píše:a když o tom hovoří Maharadž, tak říká, že musíme vyvinout obrovské úsilí, udělat nic
to je určitě pravda. ale proč bychom to dělali?
No proč lidi vůbec někdy něco dělaj?
No protože chtějí být štasní...
sinah píše:ps.
ostatně každej si to může zkusit, pouze jen budte, nedělejte nic, jen budte a sledujte pocit bytí,
a vůbec nic se nestane, stále zde bude jen uvědomění pocitu "já jsem" ale nebude zde uvědomění Já,
a to tak dlouho, dokud se nedostanete do přítomnosti ted a tady,
..............
tomu Petre, poradne nerozumim. Muzes mi to prosim, vysvetlit podrobneji?
vostalpetr píše:No to je takový vývoj...
No nic jiného než něco dělat nám nezbývá proto, protože jsme neštastní,
nedokážeme prostě jen tak štastně být,
protože za chvíli přijde myšlenka, že bych měl to nebo tamto a že když to udělám, tak že to bude lepší
a proto nacházíme štestí v tom, něco dělat...
vostalpetr píše:ojo, to je hodně starý omyl. to vysvětloval už kristus, a vsadím se že buddha atd. že něco můžeme udělat lepší nerovná se že teď je to špatné. ale ono to určitě má svůj smysl, že se každý tuhle básničky o štěstí ad. učí ve svém životě znovu a znovua celé se to jen velmi lehce posunuje
ale pro mě za mě ať si je někdo klidně třeba nešťastný, jestliže musí být, aby "potřeboval něco udělat". proč ne
..............................................................................................................................
no když něco můžu udělat lepší, tak o tom součastném říkám, jaksi nepřímo, že to není dobré...
například já mám vcelku dobrou motorku, ale chtěl bych lepší...
proč?
no protože lepší je lepší a to je vcelu dobrá motivace....
watta píše:a kromě toho to neměníme jenom my.
vostalpetr píše:Jednoduše řečeno, něco pozorovat, cítit nebo si uvědomovat prostě přepokládá jednak mě jako pozorovatele a pak taky ten pozorovaný jev, takže je zcela jasný, že zde musí čas a prostor, tedy dualita,
a je úplně jedno, že Já jsem s tím pozoorovaným jevem "já jsem" tak ztotožněnej, že jej považuji za sebe sama, a tudíž se mi jeví, že zde není žádná vzdálenost...
PS. no líp to napsat neumím, jde prostě o chybnou sebeidentifikaci, považuješ se za snovou osobu v čase a prostoru snu, ale ve skutečnosti tvá správná identita je, že ty jsi to, co ten sen včetně té snové osoby vytváří uvnitř sebe sama, ve svém vědomí, ty sníš ten sen, ale nejsi tou snovou osobou...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků