Lenny píše:Já souhlasím se vším, co řekneš, mistře!
Gorodeckyj píše:
Je hezké, že neumíš ani říct, s čím vlastně nesouhlasíš, přesto mě napadáš.
Gorodeckyj píše:Lenny píše:Já souhlasím se vším, co řekneš, mistře!
rosada píše:Gorodeckyj píše:
Je to tu pořád dokola, ale proč ne KDO KOHO napadá?
Ladislav píše:Gorodeckyj píše:Lenny píše:Já souhlasím se vším, co řekneš, mistře!
...vysvětli mi Gorodeckyj proč se vztekáš?![]()
P.S.: jen mi hlavně nepiš ať se raději podívám zdali je Já skutečné či ne...to už jsme probrali
Mrakoplaš píše:Hmmm...
Není to tak dávno, co jsi mi tu Gorodeckyj psal, že po té, co jsi zjistil, že já neexistuje, se cítíš šťastnější.
Jak čtu tvoje příspěvky, tak se mi moc šťastně nejevíš, spíš jako někdo, koho neustále něco vytáčí a především to, když má někdo jinej názor než ty.
Tohle ale příznakem skutečnýho štěstí nikdy nebývá.
Řekl bych dle toho, co píšeš a jak se vyjadřuješ, že jsi ještě docela dost mladej a tudíž jsi zatím neměl moc šanci život opravdu poznat a hlavně pochopit lidskou psychologii.
Nikdo se nebude dívat na to, co říkáš, když vidí, že tím sám nežiješ.
Nevzbuzuješ v ostatních důvěru. A důvěra je to jediný, co lidi přesvědčí, aby někoho poslouchali a něčím se řídili. Jedinej další důvod je pak strach. Ale ten mít z tebe důvod fakt nemají![]()
Je to docela škoda, protože jinak tu občas zmiňuješ celkem zajímavý myšlenky a kdybys tomu dal trochu jinou formu a nebyl tak arogantní, tak by tu mohla o tom vzniknout opravdu přínosná diskuze. Jenže to bys právě potřeboval trochu víc těch zkušeností.
Lenny píše:Toto fórum je o výměně názorů, o inspiraci. Tys nadhodil nový pohled na věc, fajn, mohli jsme diskutovat. Ale teď mě (a ostatní) tady urážíš. To se mi nelíbí a proto s tebou již diskutovat nebudu. Měj se fajn, velký mistře.
Staňte se osvícenými tak jako já! Žádné já neexistuje! Já neexistuju, ale přesto jsem osvícený! Jsem osvícený, nic vnějšího mě nemůže rozhodit, ale přesto mám o vás strašnou péči, moc mi záleží na tom, abyste byli tak dokonalí jako já! Každý může mít vlastní názor, ale jen ten můj je správný! Je to ...
Já souhlasím se vším, co řekneš, mistře!
Jo jo, ta osvícenost z tebe přímo čiší
Gorodeckyj píše:rosada píše:Gorodeckyj píše:
Přesně. Je to tu pořád do kola a ty to pořád nechápeš. Pořád do kola ti opakuji, že nikdo. Není kdo. Všechno ostatní ale existuje - mozek, tělo, myšlenky, pocity, vědomí, reakce - to všechno existuje. Vysvětloval jsem podrobně, kdo sem píše. Potřebuješ to samé napsat i kdo mluví? Kdo napadá? Nebo si to dokážeš domyslet? Zkus to. A prosím, přestaň pořád dokola vypichovat, že používám slovo já v řeči. To se tu už probíralo stokrát. Buď jsi to nečetl a pak si to přečti, nebo jsi to četl a nechápeš - pak si to přečti znova, nebo jsi to četl, chápeš, a snažíš se mě jen vytočit - pak jdi víš kam...
Gorodeckyj píše:rosada píše:Gorodeckyj píše:
Přesně. Je to tu pořád do kola a ty to pořád nechápeš. Pořád do kola ti opakuji, že nikdo. Není kdo. Všechno ostatní ale existuje - mozek, tělo, myšlenky, pocity, vědomí, reakce - to všechno existuje. Vysvětloval jsem podrobně, kdo sem píše. Potřebuješ to samé napsat i kdo mluví? Kdo napadá? Nebo si to dokážeš domyslet? Zkus to. A prosím, přestaň pořád dokola vypichovat, že používám slovo já v řeči. To se tu už probíralo stokrát. Buď jsi to nečetl a pak si to přečti, nebo jsi to četl a nechápeš - pak si to přečti znova, nebo jsi to četl, chápeš, a snažíš se mě jen vytočit - pak jdi víš kam...
Gorodeckyj píše:Jak víš, co mě vytáčí a jak se cítím? Máš nějaké speciální schopnosti?
Gorodeckyj píše:Je mi jedno, co je podle tebe příznakem skutečnýho štěstí.
Gorodeckyj píše:Zároveň sis ale neodpustil napsat mi tu příspěvek ve kterým se snažíš mě poučovat a vypadat jako laskavej děda.
Gorodeckyj píše:Takže v čem je to, kdo toho kolik o čem ví? Nejspíš v přístupu. Nejspíš v odhodlání a odvaze podívat se pravdě do očí. A v tom tu máte velký mezery.
Gorodeckyj píše:Pleteš se. Nepotřebuješ žádnou důvěru na to, aby ses přesvědčil, jestli je něco pravda nebo ne. Naopak potřebuješ naprostou nedůvěru. Opak důvěry a zvědavost. To je všechno.
Gorodeckyj píše:Nerad dělám taková přirovnání, ale když vidíš tolik zbabělosti co já, když vidíš tolik tolik výmluv vytáček a keců, když vidíš, že klidný tón nikam nevede, tak proč si nezakřičet? Proč nebýt sprostý? Mám svobodu dělat i to a ty máš svobodu to nečíst. Aniž bych se k nim nějak přirovnával, velcí mistři často nelítostně uráželi své žáky, mlátili je apod. Zajímavé, že na takové urážky nikdo nepoukazuje a neříká - oni tím nežijí.
Lidská bytost, jako soubor věcí, které existují (tělo, mozek, myšlenky, pocity, reakce, návyky atd.) se snaží chovat, jako koncept, který o sobě na základě prožitých zkušeností v mozku vytváří.
PánBů píše: ikdyž si řeknu nejsem lidská bytost ani soubor věcí jako tělo mozek atd .... pořád tu budu.
Pořád zbyde to já co si už nemůže říct jsem něco ale pořád tu bude.
Všechno je prázdné od samostatné existence, všechno jsou jen tvary vědomí, uvědomované vědomím.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník