Osvobození/probuzení/duchovní osvícení

Re: Osvobození/probuzení/duchovní osvícení

Příspěvekod Lída » pát 09. zář 2011 21:44:13

PánBů píše: výrazy jako trvale probuzený, stále osvícený a podobně...

Chápu to tak, že u trvale probuzeného už nedochází k sebeztotožňování s obsahy vědomí, i když mu vyvstávají jako každému člověku. Je tu už jen "pracovní já", které neulpívá na vyvstávajících obsazích vědomí. Kdežto před trvalým probuzením občas setrvačností dochází k nevědomému sebeztotožnění s vnímaným, i když tu už je zkušenost "všechno jsou jen tvary vědomí".

Když sebe sama vnímám jako nekonečné prázdné vědomí, které ze sebe sama vytváří celý vesmír včetně všech lidí i Lídího těla + mysli, pak všechny tvary - včetně těla i jeho okolí - se vnímají jako vymodelované z prázdného vědomí; stejně jako jsou mořské vlny vymodelované z vody a nejsou ničím jiným než vodou. A nikdy ničím jiným nebyly, to se jen na čas ztotožňovaly se "svým" tvarem, a proto se považovaly za něco odlišného od sousedních vln. Nevnímaly vodu jako podstatu svou i všech ostatních vln, i když jí odjakživa byly, i když nikdy nebyly samostatně existujícími jedinci.

Štvalo je třeba, že velká vzpínající se vlna napadá tu malou vlnu pod sebou, nebo že tamta vlna je vyšší než ta moje, dokazovaly si navzájem svou převahu... :D A přesto jsou a vždycky byly vodou Hlubin :jingjang:

Já tu prostě bude když se oprostim od čehokoliv a i když se ztotožním s úplně vším

"Pracovní já" zřejmě nezmizí, dokud existuje život v těle, i když už nedochází k sebeztotožňování :)
Balsekar mu říká "operující mysl", která funguje v přítomném okamžiku.

Může zmizet jen pocit, kterému říkám "macatý já" a který je příčinou utrpení. To je "přemítající mysl", které neustále něco vadí nebo chybí, pořád něco chce nebo nechce - nežije "teď": ulpívá na minulosti nebo na budoucnosti.
Uživatelský avatar
Lída
 
Příspěvky: 715
Registrován: ned 26. říj 2008 10:23:26
Poděkoval: 166
Poděkováno: 478-krát v 285 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli Lída za tento příspěvek:
PánBů

Re: Osvobození/probuzení/duchovní osvícení

Příspěvekod PánBů » sob 10. zář 2011 10:06:05

Pracovní já a macatý já :D Taky dobrý názvy :-)
Uživatelský avatar
PánBů
 
Příspěvky: 179
Registrován: pát 22. říj 2010 14:11:16
Poděkoval: 84
Poděkováno: 51-krát v 37 příspěvcích

Re: Osvobození/probuzení/duchovní osvícení

Příspěvekod Gorodeckyj » sob 10. zář 2011 11:25:49

rosada píše:Není koho vytočit a není kdo by vytáčel.


Není. Jsou hloupé myšlenky přepsané do příspěvku prsty a může být reakce na základě které vyvstane pocit zloby, vzteku atd.

Ještě to napíšu srozumitelněji:
Není KDO, není KOHO - na tom se shodneme. Tady je jasno, jak už jsem psala výše.
Pak ale věta: "..., přesto mě napadáš" nedává smysl. Prostě nedává. Přesto byla napsána. Proč? Buď v tom nemáš jasno, nebo nás jen zkoušíš. Takže zbývá otázka: kdo koho tu chce naštvat?


Tak znova a tentokrát naposled. I když vidím, že žádné já není, neznamená to, že musím mluvit nebo psát, aniž bych ho používal. Jestli chceš, mluv tak ty. Tohle tělo nech mluvit, tak jak je zvyklé. Jestli tě tak vytáčí věta "přesto mě napadáš" můžeš si jí rozepisovat do alelůjá. Např. následovně: Ačkoli není logicky zdůvodněno v čem myšlenky či myšlení není souladné s myšlenkami napsanými dříve pomocí prstů těla které se nazývá Gorodeckyj, přesto myšlenky, které byly napsány prsty těla které se nazývá (nevím už kdo to psal) vyjadřují nelogický nesouhlas s dříve napsaným a to zcela nevhodným způsobem.

Je ti líp? Budeš se v tom babrat dál? Opravdu není jednodušší říct ačkoli nemáš důvod, tak mě napadáš? O co ti tedy jde? Jestli to chceš opisovat, opisuj si to pro sebe doma na papír.
Uživatelský avatar
Gorodeckyj
 
Příspěvky: 152
Registrován: čtv 14. črc 2011 6:49:04
Poděkoval: 2
Poděkováno: 10-krát v 8 příspěvcích

Re: Osvobození/probuzení/duchovní osvícení

Příspěvekod Gorodeckyj » sob 10. zář 2011 11:47:18

Mrakoplaš píše:Jedno ti může bejt, ale když jen takhle vyjádříš opovržení názorem jinýho diskutujícího, aniž bys na konto toho uvedl nějakou svojí vlastní myšlenku, akorát tím ukazuješ vlastní aroganci a následně i hloupost.


S jakým názorem? O jakém názoru tu teď mluvíš? Jestli to byla nějaká kravina lennyho, tak moje vlastní myšlenka je, že je to kravina a to už jsem uvedl. Mluv konkrétně. Přestaň psát obecné poučující a moralizující kydy a řekni konkrétně kde jsem neuvedl vlastní myšlenku na názor někoho jiného. A když už tu mluvíš o vlastních myšlenkách, snaž se taky o nějaké vlastní.

Gorodeckyj píše:Takže v čem je to, kdo toho kolik o čem ví? Nejspíš v přístupu. Nejspíš v odhodlání a odvaze podívat se pravdě do očí. A v tom tu máte velký mezery.

No tak nemůžu mluvit za ostatní, ale nemyslím si, že by tu měli ostatní strach se podívat na to, co tu hlásíš. Jen to každý vidí trochu jinak, takže z toho logicky vyplývají i jiný závěry.


O jakých závěrech to mluvíš? Mluv konkrétně. Kdo tu měl nějaký názor, který by obstál? To, že někdo něco vykřikne, já se ho zeptám, jak to může být pravda v nějakém konkrétním případě a on uteče, nebo neodpoví a jen zopakuje tu hovadinu podruhé se nepočítá. Takže MLUV KONKRÉTNĚ!

Jinak s tebou souhlasím. Je to hlavně o přístupu. A právě ten tvůj přístup je to rozhodující, co v lidech vyvolá pocit důvěry v to, co tu tak srdnatě obhajuješ. Stačí nebejt tak arogantní a nemyslet si o sobě, že jsi sežral všechnu moudrost světa, a uvidíš, že to půjde hned líp.


Haha a děláš to zase. Zase zobecňuješ. Zase říkáš, že jsem sežral všechnu moudrost světa. Kde jsem řekl něco takového? KDE? Mluvím tu o jedné jediné věci. Jedné jediné pravdě. Proč to zobecňuješ a napadáš mě kecama o vší moudrosti světa? Takový rady ti můžu dát taky. Třeba tuhle: nejdřív si promysli, co chceš říct a snaž se, aby to celý nebyly jenom kecy.

Ohledně důvěry říkám celou dobu - nevěřte mi. Dokažte mi opak. Podívejte se sami. Kašlu na důvěru.

Jen ti tu naznačuju, že jestli budeš pokračovat tímhle způsobem, tak tu proti sobě akorát vyvoláš ještě větší protitlak. Když tomu nevěříš, klidně tak pokračuj dál a uvidíš sám. Nakonec možná že právě tahle diskuze má sloužit jako poučení pro tebe, že takhle to prostě nepůjde.


Je mi úplně jedno, jakej protitlak to v tobě vyvolává.

To jsou právě ty zkušenosti, který ti chybí.


A ty je máš. To je vidět na první pohled. Z toho, jaký kydy tu píšeš je to naprosto jasné.


Svobodu samozřejmě máš dělat si , co chceš. Ale ze svobody vyplývá i odpovědnost za to, co tvoje činnost vyvolává.


Ale je to moje odpovědnost a ne tvoje. Takže to vůbec není tvoje věc. Nemusíš se o to vůbec starat.

Někteří mistři sice svoje žáky mlátili, ale ty žáci se těm mistrům sami dobrovolně podřídili. Ty jsi ale mistr samozvanej a nemůžeš očekávat, že tu tvoje řvaní a nadávání někdo bude snášet.


Tím někdo myslíš sebe? Klidně to nesnášej. Nikdo, opakuju NIKDO tě nenutí. Stačí přestat číst. Ještě lepší by bylo ale přestat psát kraviny.

Chceš-li kázat na těchhle stránkách a chceš-li, aby tě lidi poslouchali, musíš v nich vzbudit důvěru, ať se ti to líbí nebo ne.


Nemusím vůbec nic. A to se ti očividně nelíbí.

Jestli nesouhlasíš, tak říkám, klidně pokračuj dál a uvidíš sám.


Nesouhlasím vůbec s ničím co říkáš. Jsou to jen poučující kydy někoho, kdo ve skutečnosti nemá vůbec co k tématu říci.

Aspoň nasbíráš zkušenosti. Samozřejmě bys mohl být tak nějak přirozeně moudrej od přírody, ale to se nezlob, to u tebe moc nevidím.


A já u tebe vidím jen nutnost vnucovat někomu svoje názory. A než někdo řekne, že přesně to dělám já, tak ne. Nedělám. Nechci nikomu vnucovat svoje názory. Právě naopak. Chci, aby se každý podíval sám. Přesvědčit se může přece každý sám, jestli je něco pravda, nebo ne.

Tak holt potřebuješ ty zkušenosti. Ale jak koukám, tak to ještě nějaký čas potrvá.


Nepotřebuju žádný zkušenosti. A rozhodně ne ty, který tebe dovedli tam, kde jsi teď. Ty naopak potřebuješ zapomenout na všechny ty hovadiny, co se ti teď honí v hlavě a začít sem psát něco, promiň mi ten výraz, "od srdce". Nějakou pravdu. Zatím je to jen sbírka kydů.
Uživatelský avatar
Gorodeckyj
 
Příspěvky: 152
Registrován: čtv 14. črc 2011 6:49:04
Poděkoval: 2
Poděkováno: 10-krát v 8 příspěvcích

Re: Osvobození/probuzení/duchovní osvícení

Příspěvekod flpbb » sob 10. zář 2011 13:17:00

Aniž bych se hodlal účastnit vaší hádky, napadlo mě s Baumanem, že nejprve by se člověk měl snažit pochopit toho druhého a pak teprve zkusit být sám pochopen. V opačném případě dojde právě k nekonečným hádkám, urážení atd.
Uživatelský avatar
flpbb
 
Příspěvky: 394
Registrován: sob 20. srp 2011 20:28:31
Poděkoval: 3
Poděkováno: 40-krát v 30 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli flpbb za tento příspěvek:
Petr

Re: Osvobození/probuzení/duchovní osvícení

Příspěvekod Gorodeckyj » sob 10. zář 2011 13:34:40

PánBů píše: Jenže ikdyž si řeknu nejsem lidská bytost ani soubor věcí jako tělo mozek atd .... pořád tu budu.


Ehm. A co tu bude?

Existenci prostě už nelze vymazat.


Tím slovem existence myslíš tělo? Nebo vědomí? Nebo mozek? Musíš se přesně vyjadřovat.

Zkus to :-) Takže ikdyž se zbavím ztotožnění se vším co lze nalézt. Pořád zbyde to já co si už nemůže říct jsem něco ale pořád tu bude. No a to je to jediné co skutečně existuje protože se toho nelze zbavit. Já tomu říkám prostě Já :-) Zatímco z tvého vysvětlení že já neexistuje po opuštění všech těch věcí se kterými se lze ztotožnit nezbyde vůbec nic. Jenže pořád tu zbyde něco co si bude moct položit co jsem? Co tu dělám? A ikdyž si tuto otázku klást nebude tak tu furt bude a bude něco dělat chápeš? :-)


Jsem rád, že konečně mluví někdo k tématu. Říkáš, že i když přijdeš na to, že nejsi nic z toho co lze nalézt, pořád tu bude něco, co si to může říci. Musíš ale analyzovat, co je to co si to říká. Jsou to totiž jen myšlenky. Ten hlas, který slyšíš v hlavě nejsi ty. Jsou to jen myšlenky. Takže nic takového jako já tu není a ani nezbude. Nikdy nic takového neexistovalo.
Uživatelský avatar
Gorodeckyj
 
Příspěvky: 152
Registrován: čtv 14. črc 2011 6:49:04
Poděkoval: 2
Poděkováno: 10-krát v 8 příspěvcích

Re: Osvobození/probuzení/duchovní osvícení

Příspěvekod rosada » sob 10. zář 2011 17:18:34

Gorodeckyj píše:
rosada píše:Není koho vytočit a není kdo by vytáčel.


Není. Jsou hloupé myšlenky přepsané do příspěvku prsty a může být reakce na základě které vyvstane pocit zloby, vzteku atd.


Tak tady bych to nechala. To přesně tato diskuse je. ***
Vše se mění na podkladě Neměnného :)
Uživatelský avatar
rosada
 
Příspěvky: 177
Registrován: čtv 14. dub 2011 17:59:16
Poděkoval: 58
Poděkováno: 52-krát v 37 příspěvcích

Re: Osvobození/probuzení/duchovní osvícení

Příspěvekod PánBů » ned 11. zář 2011 18:59:07

Tak jo vzdávám se a přiznávám se že neexistuju. :D :D :D

Vesmír si dal takovou práci aby mi mohl vyvolat tak skvělou iluzi že já existuje a tohle já by chtělo vyvolávat do světa že nic kromě něho neexistuje. Existence se na mě nasrala a ego se rozpustilo a došlo k uvědomění že žádné já nikdy neexistovalo. Je to jenom shluk věcí jako vědomí mysl tělo atd... co se snaží hýbat světem :) Prostě já nejsem tento vesmír ale spyš vesmír je mnou :jingjang:

Teď už si o tento překonaný koncept neotřu ani tejden starý ponožky :D
Uživatelský avatar
PánBů
 
Příspěvky: 179
Registrován: pát 22. říj 2010 14:11:16
Poděkoval: 84
Poděkováno: 51-krát v 37 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli PánBů za tento příspěvek:
Ladislav

Re: Osvobození/probuzení/duchovní osvícení

Příspěvekod Gorodeckyj » pon 12. zář 2011 6:27:04

PánBů píše:Tak jo vzdávám se a přiznávám se že neexistuju. :D :D :D


Podívej se na to naprosto vážně. Existuje já, nebo ne?

Existence se na mě nasrala a ego se rozpustilo a došlo k uvědomění že žádné já nikdy neexistovalo.


Jaká existence? O čem to mluvíš??? Ego se nerozpustilo. To by před tím nejdřív muselo existovat.

Je to jenom shluk věcí jako vědomí mysl tělo atd... co se snaží hýbat světem :)


Ano

Prostě já nejsem tento vesmír ale spyš vesmír je mnou


Cože? Nechápu o čem to pořád mluvíš. Vesmír je mnou? Co to je za hloupost?
Uživatelský avatar
Gorodeckyj
 
Příspěvky: 152
Registrován: čtv 14. črc 2011 6:49:04
Poděkoval: 2
Poděkováno: 10-krát v 8 příspěvcích

Re: Osvobození/probuzení/duchovní osvícení

Příspěvekod PánBů » pon 12. zář 2011 17:16:05

Gorodeckyj píše:
Existence se na mě nasrala a ego se rozpustilo a došlo k uvědomění že žádné já nikdy neexistovalo.


Jaká existence? O čem to mluvíš??? Ego se nerozpustilo. To by před tím nejdřív muselo existovat.

Prostě já nejsem tento vesmír ale spyš vesmír je mnou


Cože? Nechápu o čem to pořád mluvíš. Vesmír je mnou? Co to je za hloupost?


No existence je prostě to co existuje.

Ego je ztotožnění s něčím... (např s tou existencí - já jsem).

A vesmír je mnou... to jsou ty věci co vytvořili a následně opustili tu iluzi že já existuje.
Naposledy upravil PánBů dne pon 12. zář 2011 17:46:06, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
PánBů
 
Příspěvky: 179
Registrován: pát 22. říj 2010 14:11:16
Poděkoval: 84
Poděkováno: 51-krát v 37 příspěvcích

Re: Osvobození/probuzení/duchovní osvícení

Příspěvekod PánBů » pon 12. zář 2011 17:42:31

Podívej se na to naprosto vážně

Jinak to slovíčko vážně lidi to často používaj ale ještě mi nikdo uspokojivě nevysvětlil co znamená? Tak bacha aby to zas nebyl jen nějakej koncept který se pro další existenci ukáže jako nadbyytečný. :happy:
Uživatelský avatar
PánBů
 
Příspěvky: 179
Registrován: pát 22. říj 2010 14:11:16
Poděkoval: 84
Poděkováno: 51-krát v 37 příspěvcích

Re: Osvobození/probuzení/duchovní osvícení

Příspěvekod Gorodeckyj » pon 12. zář 2011 19:07:20

PánBů píše:No existence je prostě to co existuje.

A vesmír je mnou... to jsou ty věci co vytvořili a následně opustili tu iluzi že já existuje.


Tím že to zopakuješ mi to moc nevysvětlíš. Pořád nechápu, co tím myslíš. Zkus to trochu rozepsat.
Uživatelský avatar
Gorodeckyj
 
Příspěvky: 152
Registrován: čtv 14. črc 2011 6:49:04
Poděkoval: 2
Poděkováno: 10-krát v 8 příspěvcích

Re: Osvobození/probuzení/duchovní osvícení

Příspěvekod PánBů » čtv 15. zář 2011 20:04:09

Ztotožnění se s něcím je ego a to aby mohlo ego vznikat potřebuje to slovíčko já. Ego je tedy nějaká konkrétní věc za kterou se považujem a já je jenom to slovíčko které používáme pro vytvoření ega. když řeknu třeba: já jsem krabice je to ego. Když řeknu krabice je to krabice. Nadruhou stranu se to dá i dokončit i tak že krabice není krabice nýbrž jen představa krabice. Prostě moje představa krabice která vznikla až mým ztotožněním s něčím a někdo jiný vníma krabici jako něco jiného zas podle jeho ztotožnění. Takže se dá dojít i k tomu že nic není skutečné a vše je spíše jen nějaká energie tvarovaná do forem a já jsem forma která prostě jen vznikla.(avšak je to nedokonale řečeno neb je to s já)
Uživatelský avatar
PánBů
 
Příspěvky: 179
Registrován: pát 22. říj 2010 14:11:16
Poděkoval: 84
Poděkováno: 51-krát v 37 příspěvcích

Re: Osvobození/probuzení/duchovní osvícení

Příspěvekod Gorodeckyj » pát 16. zář 2011 6:11:37

PánBů píše:Ztotožnění se s něcím je ego a to aby mohlo ego vznikat potřebuje to slovíčko já. Ego je tedy nějaká konkrétní věc za kterou se považujem a já je jenom to slovíčko které používáme pro vytvoření ega. když řeknu třeba: já jsem krabice je to ego. Když řeknu krabice je to krabice. Nadruhou stranu se to dá i dokončit i tak že krabice není krabice nýbrž jen představa krabice. Prostě moje představa krabice která vznikla až mým ztotožněním s něčím a někdo jiný vníma krabici jako něco jiného zas podle jeho ztotožnění. Takže se dá dojít i k tomu že nic není skutečné a vše je spíše jen nějaká energie tvarovaná do forem a já jsem forma která prostě jen vznikla.(avšak je to nedokonale řečeno neb je to s já)


V našem každodenním světě, tam kde objekty jako stůl jsou reálné, bez ohledu na kvantovou fyziku (která by nám asi vysvětlila, že nic neexistuje) - v tomhle pro nás reálném světě - cokoli co označuješ jako já je jen výplod fantazie. Nic takového ve skutečnosti není. Můžeš se sám podívat, jestli něco takového existuje. Uvidíš sám. Tam kde bys něco jako já předpokládal, je jen prostor. Nic takového jako já tam nikdy nebylo. Vidíš to?
Uživatelský avatar
Gorodeckyj
 
Příspěvky: 152
Registrován: čtv 14. črc 2011 6:49:04
Poděkoval: 2
Poděkováno: 10-krát v 8 příspěvcích

Re: Osvobození/probuzení/duchovní osvícení

Příspěvekod PánBů » pát 16. zář 2011 17:32:10

Vidím. A když se podívám pořádně vidím že i on či ono neexistuje. Je to ten samý problém s identitou akorát vztažen na vnější svět. Když řeknu je to dlouhé nebo třeba stůl je hnědý. Je to proto že se nám to tak jeví skrz naše vnímání a z té pozice já nemůžeme nikdy odhlalit nějakou podstatu o kterou se lze opřít. Takže se dycky opíráme o já jsem takový ono je to makový. Věci tedy sice existují i bez našeho já ale dokud jim já nedá jméno tak pro nás neexistují neb nevíme co to je :-)
Uživatelský avatar
PánBů
 
Příspěvky: 179
Registrován: pát 22. říj 2010 14:11:16
Poděkoval: 84
Poděkováno: 51-krát v 37 příspěvcích

Re: Osvobození/probuzení/duchovní osvícení

Příspěvekod flpbb » sob 17. zář 2011 12:22:12

Osobně se domnívám, že pan Goro se zde realizuje ve smyslu ego hlídá ego a je samo sobě žalářníkem, jak jsem nakonec psal i jinde. V podstatě může být spokojený, protože dosáhnul toho, co chtěl. Časem se stane, že už se s ním lidé hádat přestanou a zůstane sám, nikdo mu už odporovat nebude, protože proč by měl?
Ted zareaguje hodně jedovatě a udělá ze mě idiota, s čímž ostatně i počítám, jinak bych toto vše přce nepsal, ne? :)
Obrázek
Uživatelský avatar
flpbb
 
Příspěvky: 394
Registrován: sob 20. srp 2011 20:28:31
Poděkoval: 3
Poděkováno: 40-krát v 30 příspěvcích

Re: Osvobození/probuzení/duchovní osvícení

Příspěvekod Gorodeckyj » sob 17. zář 2011 16:24:19

PánBů píše:Vidím. A když se podívám pořádně vidím že i on či ono neexistuje. Je to ten samý problém s identitou akorát vztažen na vnější svět. Když řeknu je to dlouhé nebo třeba stůl je hnědý. Je to proto že se nám to tak jeví skrz naše vnímání a z té pozice já nemůžeme nikdy odhlalit nějakou podstatu o kterou se lze opřít. Takže se dycky opíráme o já jsem takový ono je to makový. Věci tedy sice existují i bez našeho já ale dokud jim já nedá jméno tak pro nás neexistují neb nevíme co to je :-)


Nic se nám nejeví skrz naše vnímání. Je vnímání - není tvoje. Já nedává ničemu jméno. Já neexistuje.
Uživatelský avatar
Gorodeckyj
 
Příspěvky: 152
Registrován: čtv 14. črc 2011 6:49:04
Poděkoval: 2
Poděkováno: 10-krát v 8 příspěvcích

Re: Osvobození/probuzení/duchovní osvícení

Příspěvekod Gorodeckyj » sob 17. zář 2011 16:32:31

flpbb píše:Osobně se domnívám, že pan Goro se zde realizuje ve smyslu ego hlídá ego a je samo sobě žalářníkem, jak jsem nakonec psal i jinde.


Fajn. Osobně se domnívej co chceš. Já se osobně domnívám že nemáš k tématu co říci, ale přesto si neodpustíš aspoň prohlásit nějakou kravinu.

V podstatě může být spokojený, protože dosáhnul toho, co chtěl. Časem se stane, že už se s ním lidé hádat přestanou a zůstane sám, nikdo mu už odporovat nebude, protože proč by měl?


Nedosáhl jsem toho, co jsem chtěl. Nechci nic. Je mi úplně jedno, jestli třeba konkrétně ty dojdeš probuzení. Nejspíš nic takového ani nechceš a mně je to totálně fuk. Jsou ale lidé, kteří hledají jak na to. Někteří už velmi dlouho. Ty to třeba chtějí zkusit a já jsem připraven jim pomoci. To je jediný důvod, proč stále odpovídám na dotazy.

Ted zareaguje hodně jedovatě a udělá ze mě idiota, s čímž ostatně i počítám, jinak bych toto vše přce nepsal, ne? :)


Čím to je, že předem čekáš, že z tebe udělám za to cos napsal idiota? Nebude to tím, že tak trochu tušíš, že píšeš kraviny? Ale stejně si neodpustíš to napsat, viď? Taky nechápu proč sem vkládáš obrázky.
Uživatelský avatar
Gorodeckyj
 
Příspěvky: 152
Registrován: čtv 14. črc 2011 6:49:04
Poděkoval: 2
Poděkováno: 10-krát v 8 příspěvcích

Následující uživatelé by rádi poděkovali uživateli Gorodeckyj za tento příspěvek:
PánBů

Re: Osvobození/probuzení/duchovní osvícení

Příspěvekod rosada » sob 17. zář 2011 16:53:24

Gorodeckyj píše: Jsou ale lidé, kteří hledají jak na to. Někteří už velmi dlouho. Ty to třeba chtějí zkusit a já jsem připraven jim pomoci. To je jediný důvod, proč stále odpovídám na dotazy.


Myslím, že jediné, co můžeš někomu nabídnout je výměna konceptu "Já jsem to a to" za koncept "Já neexistuje", což je z pohledu mysli obrovský pokrok (opravdu se pak žije líp), ale z vyššího pohledu je to jen výměna jednoho konceptu za jiný. A tvá mysl se tohoto nového konceptu drží zuby nehty a kope a kouše, když se zdá, že by tento koncept byl ohrožen.
Pravda je až za jakýmkoli konceptem. :jingjang:
Vše se mění na podkladě Neměnného :)
Uživatelský avatar
rosada
 
Příspěvky: 177
Registrován: čtv 14. dub 2011 17:59:16
Poděkoval: 58
Poděkováno: 52-krát v 37 příspěvcích

Re: Osvobození/probuzení/duchovní osvícení

Příspěvekod Gorodeckyj » sob 17. zář 2011 17:16:03

rosada píše:
Gorodeckyj píše: Jsou ale lidé, kteří hledají jak na to. Někteří už velmi dlouho. Ty to třeba chtějí zkusit a já jsem připraven jim pomoci. To je jediný důvod, proč stále odpovídám na dotazy.


Myslím, že jediné, co můžeš někomu nabídnout je výměna konceptu "Já jsem to a to" za koncept "Já neexistuje", což je z pohledu mysli obrovský pokrok (opravdu se pak žije líp), ale z vyššího pohledu je to jen výměna jednoho konceptu za jiný. A tvá mysl se tohoto nového konceptu drží zuby nehty a kope a kouše, když se zdá, že by tento koncept byl ohrožen.
Pravda je až za jakýmkoli konceptem. :jingjang:


Mýlíš se. Já neexistuje - to není žádný koncept. To je pravda. Naprostá a 100 %. Jestli si myslíš, že ne, podívej se sama.
Uživatelský avatar
Gorodeckyj
 
Příspěvky: 152
Registrován: čtv 14. črc 2011 6:49:04
Poděkoval: 2
Poděkováno: 10-krát v 8 příspěvcích

PředchozíDalší

Zpět na Úvahy a zamyšlení

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků

cron