........................................
Jasně že jo, ale je mrtev....

vostalpetr píše:Moje zkušenost je taková,
že s lidmi, kteří ZÍSKALI PRAVDU se nedá diskutovat,
jsou prostě tou svou pravdou tak zaslepení,
že ty druhé vůbec neslyšej
vostalpetr píše:Zastávám názor,
ŽE NEJLÉPE JE, KDYŽ ČLOVĚK NEVÍ Z "DUCHOVNOSTI" VŮBEC NIC,
nebot pak je zde jakýsi přirozený prostor pro přirozený vývoj
ovšem to není situace nikoho z nás tady,
takže,
KDYŽ UŽ ČLOVĚK NĚCO VÍ (četl knihu, medituje, diskutuje, je na stezce apd)
tak pak je nejlepší si toho hodně nastudovat,
trošku o tom poppřemýšlet a dát si dohromady nějaký ten svůj
"SUBJEKTIVNĚ OBJEKTIVNÍ NÁHLED"
Není to samozřejmě nutný,
blbnout můžete klidně i podle cizího návodu jednoho učitele,
ale pak budete blbnout podle jeho sub. návodu,
zatímco lepší mně přijde blbnout pokud možno podle sebe
Goro, existuje podľa Teba Boh? A podotázka, ak áno, ako si ho predstavuješ?
Pochop, že slovo bůh je možná to nejvíc zprofanované ze všech. Jak mám vědět, jak si představuješ boha?
Vědomí samo sebe projevuje v individuálních formách a uděluje těmto formám
zdánlivou existenci. Prostřednictvím takovéhoto projevování vyvstává v lidských
bytostech představa odděleného ,já‘. Absolutno se v každé individualitě odráží jako
uvědomění, a takto se čiré Uvědomění stává sebeuvědoměním, neboli vědomím sebe
sama.
Objektivní vesmír je v neustálé změně, neustále vytváří a rozpouští nesčetně
forem. Kdykoliv je forma vytvořena a naplněna životní silou (pránou), současně s tím
se odrazem absolutního uvědomění ve hmotě automaticky objeví vědomí (čétaná).
Musí být jasně pochopeno, že Vědomí je odrazem Absolutního Uvědomění ve hmotě
(v tělesné formě), což s sebou přináší pocit dvojnosti (duality). Čiré Uvědomění,
Absolutno, je na rozdíl od tohoto vědomí bez počátku a konce; k tomu, bez potřeby
čehokoli jiného než Sebe Sama.
maros píše:Boli časy, kedy na školách sa vyučovala logika-t.j. veda o správnom uvažovaní. Dnes sa nevyučuje, a je to vidieť. Človek, ktorý takto debatuje by však nemal hovoriť druhému, že nediskutuje správne. Toľko k forme, OK?
A ako s tým, či mi odpovieš na jasnú otázku/existuje Boh?/ súvisí to, ako si ho ja predstavujem? Odkedy Gorovi záleží na tom, čo si predstavujú iní? Čo Ti človeče bránilo odpovedať v duchu Tvojich predošlých odpovedí, napr: Ty trúba, celý čas tu hovorím, že nič neexistuje, je len vedomie, takže ani Boh neexistuje. Čo, šéfe?
Už som Ti hovoril, že celé Tvoje "učenie" je vycucnuté od Srí N.Maharadžu, ale on sa nezastavuje pri pojme vedomie, on vedomie vysvetľuje:
Keby si bol aspoň takto. Ale Ty len to svoje: neexistuje nič iné. Je len vedomie.
Zrejme neveríš Darwinovi, jeho evolučnej teórii a pod/to len k perleniu na spôsob, že mozog vytvára myšlienky/. Je len Gorova viera v Darwinovu evolučnú teóriu.Vedci povedali a dokázali.Bodka.
vostalpetr píše:MYSLÍM, ŽE JE TO TADY NAPSANÝ VELMI JASNĚ A SROZUMITELNĚ V ČEM NEMÁŠ PRAVDU
(A MĚL JSI TO TADY OD MNOHA JINÝCH NAPSANÝ TAKY TAKHLE JASNĚ V RŮZNÝCH VARIANTÁCH)
To se právě pleteš. To je tvůj základní omyl. Spíš než nejsem to, co pozoruji je to totiž - není nikdo, kdo by pozoroval. Je jen pozorování.
To ty stojíš v půli cesty. Ty přiznáváš, že nejsi ničím, co pozoruješ, ale nechápeš, že ses měl zastavit v půlce věty. Nejsi ničím. Není žádné ty. Není žádné já. Nejsi vědomím. Nejsi ničím. Vědomí je. Takhle to zkus pochopit.
Díval jsem se na to, co píšeš na poradně o tom jak to máš,
k jakému výsledku jsi došel,
to, co píšeš je naprosto v pořádku,
ta změna "náhledu" na prožívání je naprosto v pořádku,
ale to je začátek, nikoli konec...
vostalpetr píše:tedy tento tvůj výsledek:
Nejsi ničím. Není žádné ty. Není žádné já. Nejsi vědomím. Nejsi ničím. Vědomí je.
NENÍ KONEČNÝM VÝSLEDKEM POZNÁNÍ, TEDY NENÍ REALIZACÍ....
((NA TOTO TĚ NEUSTÁLE VŠICHNI OSTATNÍ UPOZORNUJÍ)
Tak mi řekni jednu věc: co je podle tebe konec?
vostalpetr píše:Nejsem nic, není žádné já. Je jen vědomí/bytí/absolutno/život - nebo jakkoli jinak tomu chceš říkat.
Já jsem To.(vědomí/bytí/absolutno/život)
To je úplná pravda.
To je právě ono. Přesně tak. Ačkoli vidím bytí/vědomí nebo jak to chceš nazývat jako vše a jsem toho součástí, nemění to nic na tom, že já (ve významu viz výše) neexistuje. Nemůže být nahrazeno ani vědomím/bytím. Kdo nazírá? Ni-KDO. Je jen nazírání. Není žádné rozhodování. To, že se nerozhoduji nenahradíš tím, že řekneš - vědomí rozhoduje. Že není já, které by se dívalo a že je jen dívání nenahradíš tím, že budeš říkat - vědomí se dívá. Ano, v absolutním smyslu je jen vědomí takže teoreticky ano, dívá se jen vědomí, ale to je prostě matoucí. Je to matoucí pro neprobuzené. Namísto, aby se zaměřili na neexistenci já a použili ji jako bránu k probuzení, ponechají si iluzi já, akorát jej pojmenují jinak - jako vědomí. Proto tak trvám na tom, že já neexistuje. Když přejmenuješ iluzi já na vědomí - iluze se nezbavíš. O to mi jde. Snažím se zachovat tu bránu jasně viditelnou.
vostalpetr píše:takovouto zkušenost ti napíšu úplně přesně i z ega,
z ega ti napíšu:
já neexistuji
je jen nazírání
je jen dívání
a to už vůbec nemluvím o takový sračce, že bys psal, že vědomí se dívá nebo vědomí rozhoduje,
to je totální bullshit
Ty to píšeš jako: podívej (že já neexistuje) se a je to, jsi realizovanej
Jenže takto to není,
ten návod zní: podívej se a zůstan v tomto stavu,
a tento stav sám o sobě tě dovede ke stavu realizace
(teoreticky to samozřejmě možné je, ale prakticky je to asi tak jedna ku miliardě)
To, co tady píšeš,
i styl vedení tvého hovoru,
to je prostě kopírkaNisargadatty Maharadže:
PODÍVEJ SE, ŽE JÁ NEEXISTUJE A OKAMŽITĚ REALIZUJ
Teoreticky to samozřejmě možné je,
prakticky ovšem asi tak pro jednoho člověka z miliardy dalších
(což nakonec i sám Maharadž přiznal)
Ta miliarda případů prostě skončí v egu,
v jakémsi duchovním egu a pak říká přesně to, co říkáš ty,
když hovoříš o své zkušenosti
Pro tu miliardu nablblíků pak platí,
že musí zůstat (třeba i po několik let) v tomto meditativním stavu,
než dojde k realizaci
quarnum píše:Goro píše:"Jsi vedle." @ Vedle jsi ty. Ale to nevadí....
Já neexistuje..... .
Můžeš si být ve Tvém názoru, nebudu Ti nic psát, je Ti tak dobře. Ego se v Tobě živí popíráním ega a vykreslováním, že není. Tím se zabývá sebou. Budiž Ti v tom dobře.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků