Nic píše:místo, aby to tenkrát probudilo radost, že je možné ušetřit a jak funguje to biblické: "přej a bude Ti přáno",
Nic píše:Nejvíc si ubližujeme, když se díváme vzájemně na sebe jako na osoby,
Trini píše:Nic píše:místo, aby to tenkrát probudilo radost, že je možné ušetřit a jak funguje to biblické: "přej a bude Ti přáno",
Ale ty jsi přece nikomu nic nepřála. Ty jsi vydělávala lehkou cestou penize. Rozdalas je všechny? Podle mne je vhodnější přát druhým, aby byli štastni, než jim dávat peníze. Když jsou štastni, tak mají obvykle tolik, kolik potřebují.
Ježíš vidí jako správnou cestu vzdát se materialismu. Pokud vím, nikde neříká: snaž se vydělat hodně peněz a rozdávej je. Řekl: Rozdej to, co máš, chudým, a následuj mě. František z Assisi ho takto následoval.
Také řekl, že spiš projde velbloud uchem jehly, než bohatý do Království nebeského.
Ale asi si to vykládáš všechno jinak než já.
Nic píše:Nejvíc si ubližujeme, když se díváme vzájemně na sebe jako na osoby, které mají nějaké zásluhy nebo viny.
To, čím je z mého pohledu Poli, není o nic víc nebo míň svatější, než Honzam nebo kdokoliv z nás.
Je možné si z toho všeho vzít ponaučení a nechat brouka žít a víc to neřešit.
Nic píše:A zase, když o tomhle budu tady psát, tak v někom to může probudit zlobu, závist, zášť, nepřejícnost a tendenci tohle zapudit, pro jiného radostnou zprávu, že i tudy vede cesta.
Nic píše:
No kdysi, když se v mém vědomí začalo objevovat poznávání Boží přítomnosti, mě zaplavila nesmírná láska k lidem, které běžně potkávám třeba na ulici. Myslela jsem na to, co by pro ně bylo možné udělat nejlepšího. Ležela jsem jednou ve vaně a přemýšlela jsem, co by těm lidem mohlo udělat radost a napadlo mě, že peníze.
Obrátila jsem se s touhle myšlenkou k Bohu a v tu chvíli mě napadlo sestrojit kalkulátor na nabídky operátorů.
ty peníze, které jsem chtěla lidem rozdávat, se hrnuly prakticky bezpracně ke mně. Na FJZ jsem se o téhle věci zmínila a místo, aby to tenkrát probudilo radost, že je možné ušetřit a jak funguje to biblické: "přej a bude Ti přáno", to v jedné osobě probudilo pohoršení, že někdo takhle lehce přijde k penězům a jiný dře za pár šupů.
Trini píše:A to jsi jí neřekla, že jsi k penězům nepřišla ty, ale že jsi byla nástrojem Božím, abys rozdávala peníze? Proto ti přece Bůh tu schopnost dal. Peníze ti tedy závidět nemohla, protože si je rozdala.
Nebo snad ta osoba záviděla těm lidem, kterým jsi ty peníze dala? Škoda, že jsi jí z toho Božího daru žádné peníze nedala. To by pak určitě přestala závidět.
V té době jsem na JZ ještě nebyla. Až později. To jsi vyprávěla, jak ses strašně nadřela pro rodinnou firmu, spala jen 4 hodiny denně, až ses z toho málem zhroutila nebo snad dokonce onemocněla, to si přeně nepamatuji. To bylo po nebo před tím s tím kalkulátorem?
Jana píše:Pro zajímavost, Bůh mluvil hlasem srdce, tedy beze slov, a je to jen niterně jasné a co řekl, to splnil.
V Bibli jsou stovky případů, kdy Bůh promlouvá,
protože u Boha je možné opravdu vše.
Jana píše:Péťo, pokud budeš pročítat hovory s Bohem, zjistíš, že se v těch hovorech nabízí nesmírný nadhled osvobozující od zúženého vnímání, na které jsme zvyklí.
Když nebudu používat slovo Bůh, tak mohu říct, že ke mně promlouvalo naše skutečné pravé Já, které je nám všem společné.
S Bohem promlouvá například i Mooji. Jednou, když na youtube se spustila nějaká kampaň proti němu a byl označen za sektáře, tak prosil Boha, že jestli něco v jeho učení není správné, ať to Bůh celé zastaví a když o tom vyprávěl, tak rozzářeně říkal: "A ono to zesílilo".
Trini píše:Jana píše:Péťo, pokud budeš pročítat hovory s Bohem, zjistíš, že se v těch hovorech nabízí nesmírný nadhled osvobozující od zúženého vnímání, na které jsme zvyklí.
Když nebudu používat slovo Bůh, tak mohu říct, že ke mně promlouvalo naše skutečné pravé Já, které je nám všem společné.
S Bohem promlouvá například i Mooji. Jednou, když na youtube se spustila nějaká kampaň proti němu a byl označen za sektáře, tak prosil Boha, že jestli něco v jeho učení není správné, ať to Bůh celé zastaví a když o tom vyprávěl, tak rozzářeně říkal: "A ono to zesílilo".
Skutečné pravé Já nepromlouvá k jedinci a neslibuje mu bezvadný život. To je snad jasné, nebo? Jedinec se v něm má/nebo by se měl rozpustit a ne se utvrzovat ve své jedinečnosti nějakým bezvadným životem.
Za to "strážný anděl" nebo jiná duchovní bytost, které mají tu samou podstatu jako ty a všechno ostatní, takto k jedinci klidně promlouvat mohou.
Vidím, že si na tom velmi zakládáš, tak už to nechám.
P.S. To jsem netušila, že si je Mooji tak nejistý.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků