intago píše:omlouvám se, a v čem jsem tě nepochopil?
Alaja píše:intago píše:omlouvám se, a v čem jsem tě nepochopil?
Zážitek sdílení Boha mám za sebou - jo, čas v něm stojí, je tam stálé nyní. Fraktály jsem neviděla, jen zlaté husté světlo a vnímala zahlcující extázi jakési blaženosti. Jeho vědomí je zcela odlišné od lidského, zvířecího, rostlinného, je prostě jiné. V jedné chvíli se jeho vizuální vnímání přesunulo k jeho vnějšímu okraji a bylo vidět, že On je vlastně obrovská zlatá hrbatá brambora a dál je jen černočerná tma..... tohle mi On ukázal sám od sebe, já po něm nechtěla vůbec nic....
Nyní už mne jen zajímá, jestli ta svítící brambora je osamocená, nebo jestli jich je víc....
intago píše:Tu extázi blaženosti známe. Že je to možno popsat jako hrdá vznešenost posvátnosti? Ta se v průběhu mystického procesu zesiluje i mezi meditacemi...
Ale s tou bramborou je to divné. Měla by ses Ho na to optat. Ostatně optat bych se mohl i já, ale to bych s tebou musel být v kontaktu,třeba po mobilu. A to asi nechceš. Víš, že mystikové jsou současně i jasnovidci? tak toho využij.
V podstatě je to nemožné, Bůh jako brambora, Bůh takový prostě není. Je koulí archepypů. Asi ti to ukázal proto, abys to zkoumala a ty nic. Škoda... Nebo že ten, kdo je mimo Něj, je ve tmě... tak asi...
intago píše:Ty fraktály nejsou žádná okrasa. To jsou koncentrované informace o Stvoření, o Bohu. A zcela zapomínáš, že ty vize nám dává On. A co Bůh dělá, dobře dělá. Omylní jsme jen my, On nikdy.
Žijeme v informační době a že Bůh musí žít také, a ještě nekonečně dokonalejšími, to neráčíme chápat...
Koukne např.na tvůj fraktál a ví o tobě vše, komplet. A s tím pracují. Tak se řídí karma...
Ostatně slyšelas o planenném meči, co drží archanděl? To je fraktál. A ten hořící keř z bible, to je taky fraktál.
intago píše:A zcela zapomínáš, že ty vize nám dává On.
Alaja píše:intago píše:omlouvám se, a v čem jsem tě nepochopil?
Zážitek sdílení Boha mám za sebou - jo, čas v něm stojí, je tam stálé nyní. Fraktály jsem neviděla, jen zlaté husté světlo a vnímala zahlcující extázi jakési blaženosti. Jeho vědomí je zcela odlišné od lidského, zvířecího, rostlinného, je prostě jiné. V jedné chvíli se jeho vizuální vnímání přesunulo k jeho vnějšímu okraji a bylo vidět, že On je vlastně obrovská zlatá hrbatá brambora a dál je jen černočerná tma..... tohle mi On ukázal sám od sebe, já po něm nechtěla vůbec nic....
Nyní už mne jen zajímá, jestli ta svítící brambora je osamocená, nebo jestli jich je víc....
Z poradny....
Brouk Pytlík :
Nevím, jestli to není bramborovej guláš, ale třeba ti to pomůže vysvětlit tu tvoji "bramboru"
https://www.youtube.com/watch?v=gXtoWWzg9ns
Z poradny:
vostal petr :
No vidíš,
takže už víš, proč ta brambora byla bramborou, protože to byla prostě brambora...
Jen počkej až narazíš na boží lásku, je to to samý ale navíc ještě mluví, taková inteligentnější zelenina...
intago píše:To se nedá nic dělat, když se to trochu pozmění, časem se to vypiluje. Hlavně to ale přichází shůry, nejsou to kecy, kecičky, prcičky ega
armin píše:Nezačínejte s vadžrajánou. je moje rada. Když jsem měl možnost tady pozorovat v co se může duchovní cesta taky zvrhnout...
Nevím jestli mohu vlákno, které jsem založil vymazat jako celek, pokud ano, děkuji za radu
Alaja píše:J.S. Dalajláma velice často zdůrazňuje a apeluje – metody vadžrajány jsou pro dlouholeté praktikující a vynikající bódhisattvy , kteří už jsou daleko na cestě bódhičitty a ne pro začínající nebo aspirující bódhisattvy.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Vad%C5%BEraj%C3%A1na
Alaja píše:Armine,
v té knížce E. Tomáše je víc cvičení. Ale zdají se mi moc složitá na zapamatování si postupu.
armin píše:Alaja píše:Armine,
v té knížce E. Tomáše je víc cvičení. Ale zdají se mi moc složitá na zapamatování si postupu.
Pro pokročilé není třeba cvičit detailně podle návodů tam uvedených, ale pochopit jejich smysl a aplikovat přímo to, k čemu pilné a dlouhodobé cvičení by mělo vést.
Až budu mít čas, tak to více rozvedu.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků