intago píše:omlouvám se, a v čem jsem tě nepochopil?
Alaja píše:intago píše:omlouvám se, a v čem jsem tě nepochopil?
Zážitek sdílení Boha mám za sebou - jo, čas v něm stojí, je tam stálé nyní. Fraktály jsem neviděla, jen zlaté husté světlo a vnímala zahlcující extázi jakési blaženosti. Jeho vědomí je zcela odlišné od lidského, zvířecího, rostlinného, je prostě jiné. V jedné chvíli se jeho vizuální vnímání přesunulo k jeho vnějšímu okraji a bylo vidět, že On je vlastně obrovská zlatá hrbatá brambora a dál je jen černočerná tma..... tohle mi On ukázal sám od sebe, já po něm nechtěla vůbec nic....![]()
Nyní už mne jen zajímá, jestli ta svítící brambora je osamocená, nebo jestli jich je víc....
intago píše:Tu extázi blaženosti známe. Že je to možno popsat jako hrdá vznešenost posvátnosti? Ta se v průběhu mystického procesu zesiluje i mezi meditacemi...
Ale s tou bramborou je to divné. Měla by ses Ho na to optat. Ostatně optat bych se mohl i já, ale to bych s tebou musel být v kontaktu,třeba po mobilu. A to asi nechceš. Víš, že mystikové jsou současně i jasnovidci? tak toho využij.
V podstatě je to nemožné, Bůh jako brambora, Bůh takový prostě není. Je koulí archepypů. Asi ti to ukázal proto, abys to zkoumala a ty nic. Škoda... Nebo že ten, kdo je mimo Něj, je ve tmě... tak asi...
intago píše:Ty fraktály nejsou žádná okrasa. To jsou koncentrované informace o Stvoření, o Bohu. A zcela zapomínáš, že ty vize nám dává On. A co Bůh dělá, dobře dělá. Omylní jsme jen my, On nikdy.
Žijeme v informační době a že Bůh musí žít také, a ještě nekonečně dokonalejšími, to neráčíme chápat...
Koukne např.na tvůj fraktál a ví o tobě vše, komplet. A s tím pracují. Tak se řídí karma...
Ostatně slyšelas o planenném meči, co drží archanděl? To je fraktál. A ten hořící keř z bible, to je taky fraktál.
intago píše:A zcela zapomínáš, že ty vize nám dává On.
Alaja píše:intago píše:omlouvám se, a v čem jsem tě nepochopil?
Zážitek sdílení Boha mám za sebou - jo, čas v něm stojí, je tam stálé nyní. Fraktály jsem neviděla, jen zlaté husté světlo a vnímala zahlcující extázi jakési blaženosti. Jeho vědomí je zcela odlišné od lidského, zvířecího, rostlinného, je prostě jiné. V jedné chvíli se jeho vizuální vnímání přesunulo k jeho vnějšímu okraji a bylo vidět, že On je vlastně obrovská zlatá hrbatá brambora a dál je jen černočerná tma..... tohle mi On ukázal sám od sebe, já po něm nechtěla vůbec nic....![]()
Nyní už mne jen zajímá, jestli ta svítící brambora je osamocená, nebo jestli jich je víc....
Z poradny....
Brouk Pytlík :
Nevím, jestli to není bramborovej guláš, ale třeba ti to pomůže vysvětlit tu tvoji "bramboru"
https://www.youtube.com/watch?v=gXtoWWzg9ns
Z poradny:
vostal petr :
No vidíš,
takže už víš, proč ta brambora byla bramborou, protože to byla prostě brambora...![]()
Jen počkej až narazíš na boží lásku, je to to samý ale navíc ještě mluví, taková inteligentnější zelenina...
intago píše:To se nedá nic dělat, když se to trochu pozmění, časem se to vypiluje. Hlavně to ale přichází shůry, nejsou to kecy, kecičky, prcičky ega
armin píše:Nezačínejte s vadžrajánou. je moje rada. Když jsem měl možnost tady pozorovat v co se může duchovní cesta taky zvrhnout...
Nevím jestli mohu vlákno, které jsem založil vymazat jako celek, pokud ano, děkuji za radu
Alaja píše:J.S. Dalajláma velice často zdůrazňuje a apeluje – metody vadžrajány jsou pro dlouholeté praktikující a vynikající bódhisattvy , kteří už jsou daleko na cestě bódhičitty a ne pro začínající nebo aspirující bódhisattvy.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Vad%C5%BEraj%C3%A1na
Alaja píše:Armine,
v té knížce E. Tomáše je víc cvičení. Ale zdají se mi moc složitá na zapamatování si postupu.
armin píše:Alaja píše:Armine,
v té knížce E. Tomáše je víc cvičení. Ale zdají se mi moc složitá na zapamatování si postupu.
Pro pokročilé není třeba cvičit detailně podle návodů tam uvedených, ale pochopit jejich smysl a aplikovat přímo to, k čemu pilné a dlouhodobé cvičení by mělo vést.
Až budu mít čas, tak to více rozvedu.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník