San píše: no já zkrachovaná nula
na co šáhnu stojí za hovno
věřim že je možný naučit se žít ale já to neumim
pokud to nejde rovnou se na to vytentonovat co si teda o sobě myslíš, jako že jsi zkrachovalá nula a pod... pokud to teda nejde uvědomit si, že je možný, že doteďko na co jsi šáhnul stálo za hovno, ale teďko - hned teď ! se otvíráš, dovoluješ a důvěřuješ tomu, že na co sáhneš tak se podaří
čímž automaticky dochází ke změně a Vesmír na to reaguje - zákon přitažlivosti funguje naprosto spolehlivě
každá věta kterou napíšeš ve smyslu, jak je to na hovno, jak sám sebe ohodnotíš známkou mínus, každá myšlenka na to - je další utvrzování v tom. moc pěkně o tom psala Ida
na vlákně "o cvičení na tady a teď" - jak si uvědomila, že cokoliv si myslí, že formuje program, který se pak plní.
pokud to teda přímo nejde, že věnuješ plnou pozornost záměru, že cokoliv uděláš bude ku prospěchu tvému i všech a pak jen pozoruješ, jak to bude probíhat s plnou důvěrou, tak to nejdřív prozkoumávej - odkdy to začalo že se přestalo dařit ? co tomu předcházelo ? kde se to vzalo ?
kde se ten postoj, který zaujímáš vzal ? ... je to program ! tak se podívej kde to vzniklo. neobjevil se jen tak, něco chce říct ... je to z minulosti, z nějakých zkušeností, z nějakých rozhodnutí, které přinášejí jisté odezvy ... tak teda hledej kořen toho ... na něco to upozorňuje.
Isha Judd a hodně moc dalších procházelo velmi těžkými záležitostmi, řešili to různě, Isha například alkoholem a podívej se kde je teď ! dává to sílu, inspiraci ...
ps. psala jsem, že otázky typu Kdo to prožívá ? Kdo je to já ? se dávájí až POSLÉZE, až ty nejhrubší slupky odpadnou. někdy je to tak zašmodrchaný, že je nutné postupně, krůček po krůčku - pomalu, ale jistě, žádný moc velký "tlačení na pilu" ... jinak to vrací pořád zpátky a nepustí to, tenze se ještě zvětší, je to pak jako lítání na gumě
ale i to je velmi zajímavá zkušenost
každý okamžik je nová příležitost - udělat to jinak než jsme prostě navyklí - tady o tom píše dost lidí a jsou toho plný stránky. i když už vidíme, že nám to přináší problémy, napětí, tenze ... přesto se to zpočátku zdá velmi obtížný a nepohodlný ... to je normální, jako když se učíme jezdit na kole, taky nám to nejde hned, zkoušíme to, padáme, třeba nás i napadne, že to nedokážem, že jsme nemehla, možná nám to i někdo říká a směje se nám ale když to nevzdáme, tak najednou už jedem, nějak to přijde, objeví se ten správný grif a pak už je to méně a méně usilovnější a stává se to naprostou samozřejmostí, přirozeností, frčíme si na kole, vítr nám vlaje ve vlasech a užíváme si tu jízdu samotnou ...
držím palce