Nic píše:skrz připoutanost k mysli.
K téhle formulce je Janina mysl už silně připoutaná. Těžce na ní ulpěla.
Nic píše:skrz připoutanost k mysli.
Nic píše:Dalo by se říct že jedním břehem jsou myšlenky, představy, že jsme formou, která není prázdnotou, že jsme tělem, že jsme tím, kdo má zásluhy a viny, role, závazky, kterým musí vyhovět, jsme tím, kdo může být zranitelný, kdo může zraňovat. Druhým břehem je to, co nemáme rádi, nechceme, odmítáme, nemilujeme. A náš život plyne v tomhle masakru.
honzam píše:Nic píše:Dalo by se říct že jedním břehem jsou myšlenky, představy, že jsme formou, která není prázdnotou, že jsme tělem, že jsme tím, kdo má zásluhy a viny, role, závazky, kterým musí vyhovět, jsme tím, kdo může být zranitelný, kdo může zraňovat. Druhým břehem je to, co nemáme rádi, nechceme, odmítáme, nemilujeme. A náš život plyne v tomhle masakru.
Kolik vás tam v Janě už je a co s tím vzájemným masakrováním budete dělat? Baví vás to hodně?
Nic píše:honzam píše:Nic píše:Dalo by se říct že jedním břehem jsou myšlenky, představy, že jsme formou, která není prázdnotou, že jsme tělem, že jsme tím, kdo má zásluhy a viny, role, závazky, kterým musí vyhovět, jsme tím, kdo může být zranitelný, kdo může zraňovat. Druhým břehem je to, co nemáme rádi, nechceme, odmítáme, nemilujeme. A náš život plyne v tomhle masakru.
Kolik vás tam v Janě už je a co s tím vzájemným masakrováním budete dělat? Baví vás to hodně?
Co můžeš dělat s tím, když věříš, že jsme těla, která se rodí a která umírají? Hledat to, po čem bytost touží může být třeba i zábavné, ale nalézt to, je osvobozující.
Trini píše:Nic píše:skrz připoutanost k mysli.
K téhle formulce je Janina mysl už silně připoutaná. Těžce na ní ulpěla.
Nic píše:Dalo by se říct že jedním břehem jsou myšlenky, představy, že jsme formou, která není prázdnotou, že jsme tělem, že jsme tím, kdo má zásluhy a viny, role, závazky, kterým musí vyhovět, jsme tím, kdo může být zranitelný, kdo může zraňovat. Druhým břehem je to, co nemáme rádi, nechceme, odmítáme, nemilujeme. A náš život plyne v tomhle masakru.
honzam píše:Nic píše:Dalo by se říct že jedním břehem jsou myšlenky, představy, že jsme formou, která není prázdnotou, že jsme tělem, že jsme tím, kdo má zásluhy a viny, role, závazky, kterým musí vyhovět, jsme tím, kdo může být zranitelný, kdo může zraňovat. Druhým břehem je to, co nemáme rádi, nechceme, odmítáme, nemilujeme. A náš život plyne v tomhle masakru.
honzam píše:Objektivně by zdravě uvažující člověk nebyl schopný napsat něco takového a takovým stylem.Nic píše:Dalo by se říct že jedním břehem jsou myšlenky, představy, že jsme formou, která není prázdnotou, že jsme tělem, že jsme tím, kdo má zásluhy a viny, role, závazky, kterým musí vyhovět, jsme tím, kdo může být zranitelný, kdo může zraňovat. Druhým břehem je to, co nemáme rádi, nechceme, odmítáme, nemilujeme. A náš život plyne v tomhle masakru.
Trini píše:honzam píše:Objektivně by zdravě uvažující člověk nebyl schopný napsat něco takového a takovým stylem.Nic píše:Dalo by se říct že jedním břehem jsou myšlenky, představy, že jsme formou, která není prázdnotou, že jsme tělem, že jsme tím, kdo má zásluhy a viny, role, závazky, kterým musí vyhovět, jsme tím, kdo může být zranitelný, kdo může zraňovat. Druhým břehem je to, co nemáme rádi, nechceme, odmítáme, nemilujeme. A náš život plyne v tomhle masakru.
Jo, její mysl je už děsně zmasakrovaná. A v tom plyne její život. Chudák.
Nic píše:Život žitý skrz sny mysli je zahalen nevědomostí, nepoznáváme se, ztotožňujeme se s tím, čím nejsme, chybí tady moudrost a láska.
Nic píše:Honzame, může tu být sen, že jsi rohatým tělem, které rodí hady
a život v tomhle snu plyne mezi utrpením a smrtí.
A může tady být probuzení z toho snu a není co řešit,
protože:
Moudrost mi říká, že nejsem ničím.
Láska mi říká, že jsem vším.
A mezi těmito dvěma plyne můj život.
- Nisargadatta Maharadž
honzam píše:Nic píše:Honzame, může tu být sen, že jsi rohatým tělem, které rodí hady
a život v tomhle snu plyne mezi utrpením a smrtí.
A může tady být probuzení z toho snu a není co řešit,
protože:
Moudrost mi říká, že nejsem ničím.
Láska mi říká, že jsem vším.
A mezi těmito dvěma plyne můj život.
- Nisargadatta Maharadž
Co pořád řešíš, když není co řešit? Narcismus Ti říká, že máš vést Svatou Boží válku proti rohům? Nech Ďábla a tohle vlákno plynout.
Nic píše:Máš pocit, že něco řeším?
Spíš mě to zajímá, že sám sebe vidíš jako ztělesnění zla, rohatého ďábla, a když si uvědomuji, kdo skutečně jsi, tak ten Boží Narcismus mi nedovoluje vidět na Tobě vůbec nic špatného.
Nic píše:Sen se nedá řešit, leda se dá z něj probudit.
honzam píše:Nic píše:
Dalo by se říct že jedním břehem jsou myšlenky, představy, že jsme formou, která není prázdnotou, že jsme tělem, že jsme tím, kdo má zásluhy a viny, role, závazky, kterým musí vyhovět, jsme tím, kdo může být zranitelný, kdo může zraňovat. Druhým břehem je to, co nemáme rádi, nechceme, odmítáme, nemilujeme. A náš život plyne v tomhle masakru.
Takhle napsané to o pisateli vypovídá, že trpí sadistickou poruchou osobnosti, protože, kdyby ho takové věci nebavilo psát, nenapsal by to sem.
honzam píše:Nic píše:Sen se nedá řešit, leda se dá z něj probudit.
Stejná otázka: Proč tu tedy řešíš nějaké masakry, když sen se nedá řešit?
Alaja píše:T.Pratchett v jedné své knize popisoval jistou kmotřičku sudičku, co v sobě měla schovaný šuplík plný ošklivosti.. (Svobodný národ)..
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků