Já mám jiné problémy. V pokoji se mi usadila rodinka rejska malého. Včera večer se chytlo do pasti jedno mlád'átko. Ale kam s ním, když je venku taková zima? Normálně je nosím nahoru do lesa. Tak jsem ho přenesla do kůlny na terase. Bylo strašně roztomilé. Vůbe si nevšimlo, že je v pasti a cpalo se návnadou - piškotem s krémem ovomaltine.

Ve 4:00 v noci zase past začala rachotit. Nechtělo se mi vstávat, že to udělám až ráno. Ale zřejmě vznikl problém, že dalšímu mlád'átku se nepodařilo dostat do pasti, protože bylo moc malé. A tak rachotilo a rachotilo, až jsem musela vstát a to jsem ho jen zahlédla, jak utíká z pasti pryč.
Šla jsem si lehnout a nahlas jsem řekla: "Jestli chceš za svým kamarádem, tak si vlez do pasti a já tě za ním přenesu." Asi za půl hodiny se zase něco chytlo. Podle velikosti zřejmě maminka.

Tak jsem ji přenesla do kůlny.
Ted' přemýšlím, jestli bych tomu "doufejme' poslednímu neměla připravovat něco k jídlu, aby ztloustlo a dostalo se pak do pasti.

Prý potřebují denně sníst obrovská množství potravy - hmyzu. Ale hmyzu je ted málo, nejvýše nějaký ten pavouk.
Napadlo mě, že bych mohla tu past otevřít, aby si za tím piškotem mohlo vlézt - třeba zůstane tak dlouho, než ten piškot sní.

A když tu past včas zavřu, tak bych ho také mohla přenést do kůlny....
Hlavně, když nemusím myslet na ten virus.